Hemelvaarttocht

Primaire tabs

U bent hier

"Ben druk met de lammetjes!", zegt boerin Bettie van camping de Braamberg in Mirns. De Braamberg is de laatste camping die we nog nodig hebben voor de Hemelvaarttocht, een rondje Zuiderzee.

"We zijn inschikkelijk, gewend om de haringen bijna bij elkaar in de tent te slaan, nemen genoegen met een hudo en nemen wel een duik in het IJsselmeer."  (Om met Hemelvaart een camping te vinden voor een groep moet je je bescheiden opstellen.)

Ja, we zijn welkom op het voorerf, "MAAR NIET MEER DAN 30 TENTJES ANDERS BEN IK DE SJAAK."

Dus: Heb je zin om mee te gaan met de Hemelvaarttocht van woensdagavond 29 mei tot en met zondag 2 juni meld je dan als de bliksem aan want wie 't eerst komt, staat bovenaan de lijst.

We starten woensdagavond in Bussum op "De Fransche Kamp", donderdag rijden we van Bussum door de Flevopolder, langs Almere en Oostvaardersplassen naar Swifterbant. Vrijdag van Swifterband via Urk en Schokland naar Mirns, kijken of de lamnmetjes gegroeid zijn. Dan zijn we in Gaasterland.

Zaterdag nemen we boot van 10.25 uur van Stavoren naar Enkhuizen. 's Avonds pluggen we de haringen in de camping van Akersloot. En zondag maken we het rondje vol naar Bussum.

Kosten 4 nachten kamperen plus boot € 50,-

Afstanden: dagelijks minimaal 65 km, er worden ook langere routes uitgezet van ca. 90 km.

De organisatie is in handen van Jaap en Marlies.

Deelname aan een of meerdere activiteiten is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, etc. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering. Zie https://www.wereldfietser.nl/veiligheid.

Organisatie: 
Wereldfietser