Nazomerweekend Harskamperdennen 2017

U bent hier

Nazomerweekeinde Harskamperdennen, 1 -3 september

Al jaren komt de Wereldfietser voor het nazomerweekeinde naar kampeerterrein de Harskamperdennen. De gelegenheid om je fietservaringen van de afgelopen zomer te delen, nieuwe contacten te leggen en ideeën op te doen.
Ook dit jaar gaan we weer naar dit fraaie terrein op de Veluwe, op 3 km van het dorp Harskamp. Vlakbij het Kootwijkerzand: een uniek stukje oer-Veluwe.
Dit jaar vindt het grote evenement plaats van 1- 3 september.

Traditioneel maken we altijd op zaterdag fraaie fietstochten voor diverse categorieën: appeltaart, de snelle jongens en meisjes, de middengroep en offroad. Dat gaan we dit jaar weer doen, met nu bovendien ook een gezinstocht.

Een andere traditie is de gezamenlijke maaltijd die meestal uitmondt in een feest. Ook deze keer organiseert onze meester-kokkin Inge een kookploeg om er iets moois van te maken. Helaas kent Michelin nog geen sterren toe voor een campingmaaltijd. Nieuw is dit jaar de inspraak op het menu. Via een poll kun je jouw keuze kenbaar maken voor het feestgerecht dat op tafel komt.
*Indonesische rijsttafel
*Surinaamse heerlijkheden
*American BBQ
*Spaanse tapa's
*Italiaanse specialiteiten
Maak hier jouw keuze!

Lezing Argentinië door Lucie Mensinga
Al jaren kunnen we genieten van een lezing met beelden over fraaie fietsreis. Op zaterdagavond verwent Lucie Mensinga ons met een presentatie over haar fietstocht in Argentinië.
Lucie Mensinga over haar lezing:
"Argentinië heb ik van de Zuidelijke pampa's tot de Noordelijke hoogvlakte doorkruist, 5500 onvergetelijke en bijzondere kilometers van gletsjers en helderblauwe meren tot uitgestrekte lavavelden en kleurrijke kloven. Een land met zoveel lieve, gastvrije mensen. Uiteindelijk ben ik er vijf maanden geweest, veel langer dan 'gepland'. De grens met Bolivia was niet alleen een mijlpaal, maar vooral ook een moment waarop ik besefte dat ik opnieuw een 'thuis' verliet. Ik heb er grotendeels alleen gefietst, maar me geen moment alleen gevoeld. Ik heb wel zin om in woord, beeld en gedachten even terug te keren en jullie daarin mee te nemen tijdens het nazomer weekend."

Na de lezing is er volop gezelligheid rond het kampvuur, als bosbrandgevaar geen roet in het eten gooit.


Op zondagochtend is er een ledengesprek gepland. Onder het genot van koffie met appeltaart discussiëren we over een aantal verenigingsthema's. Meer informatie hierover is te vinden in het clubhuis.


We hebben het weekend de beschikking over een eigen dagverblijf: voor de lezingen, het ledengesprek en in geval van slecht weer
ww.harskamperdennen.nl

Opgave
- De kosten bedragen € 11,50 per persoon per dag en € 5 euro voor kinderen vanaf 2 jaar.
Dit is inclusief toeristenbelasting, douches, hout voor het kampuur en de huur van het dagverblijf.
- Deelname aan de gezamenlijke maaltijd op zaterdagavond kost inclusief voorgerecht, toetje en drankjes € 10,- en € 5,- voor kinderen vanaf 5 jaar. Kindjes onder de 5 jaar mogen gratis mee-eten.

Graag aangeven welke dagen je komt, met hoeveel personen en of je mee eet.
Voor gezinnen: laat even weten of jullie in zijn voor de gezinstocht (ook individueel te fietsen) en of jullie met een fietskar komen.

De inschrijving wordt gecoördineerd door Jaap van Dijk.
Inschrijven via email: jaaap@ziggo.nl  (let op 3a's)

Betaling kan zoals gebruikelijk contant, ter plaatse


Deelname aan activiteiten van Vereniging de Wereldfietser is voor leden, hun partner en/of kinderen. Deelname is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, etc. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering

Organisatie: 
Wereldfietser