Paastocht 2018

U bent hier

Paaskamp 2018

Voor de paastocht van dit jaar zakken we deze keer af naar het Zuiden.
We fietsen voor een groot deel door het Brabantse land, maar nemen ook een klein stukje van Limburg en België mee.
Het is een route met voor elk wat wils, soms uitdagend over smalle paadjes, soms over harde zandstroken, maar zeker ook over fraaie fietspaden en rustige landbouwweggetjes.

De route is geheel nagereden en ik kan zeggen dat we een door een gevarieerd landschap fietsen.  We passeren diverse natuurgebieden zoals de Deurnese Peel, de Asbroekerheide, het Leudal, de Tungelerwallen, de Kempen, het Landgoed De Utrecht, de Neterselse Heide, de Landschotse Heide en Landgoed Baest.

Programma

Goede Vrijdag 30 maart
Voor degenen die vrijdag arriveren. We verzamelen op:
Camping De Koehorn, Hornveld 30, 5754 PS in Deurne.
De kosten bedragen: kleine tent € 2,50, persoon 2,50 en toeristenbelasting 1,40 incl. douchen.
Totaal: € 6,40.

Zaterdag 31 maart
We vertrekken om 09.00 u vanaf de camping naar station Deurne om daar de laatste fietsers te verwelkomen. Uiterlijk 09.30 u vertrekken we vanaf station Deurne richting Stramproy.                                                                                   De afstand op deze dag is 86 km. We fietsen door de Mariapeel. Na 16 km is de eerste smalle passage; uitdagend door een mooi landschap. De koffiepauze is (iets aan de late kant) in Heythuysen. Van daaruit vertrekken we richting Wessem, gelegen aan de linkeroever van de Maas.
Bij Thorn, het Witte stadje, gaan we de grens over naar Molenbeersel en fietsen we een stukje door België. We eindigen deze dag in Stramproy. Daar kun je boodschappen doen.
We overnachten op:
Camping Molenbroek, Molenbroek 15 in Stramproy.
De kosten bedragen: kleine tent € 2,50, persoon 3,00 en toeristenbelasting 1,40 incl. douchen.
Totaal: € 6,90.

Zondag 1e Paasdag
We vertrekken om 09.30 u richting Lage Mierde.  De afstand op deze dag is 74 km.
Een deel van de route loopt over Belgische grondgebied: we fietsen langs het Kanaal Bocholt-Herentals en door het Natuurpark Plateaux-Hageven. Na 35 km hebben we een koffiepauze in Luyksgestel. Daarna kruisen we door diverse bospercelen in het natuurlandschap van de Kempen en Peelse Heide. In de plaats Bladel zijn er diverse mogelijkheden om boodschappen te doen. Mocht je geen zin hebben om te koken dan kun je terecht bij Hof Cleyn in Lage Mierde, waar Ron en Cobie in hun Brabantse huiskamer gerechten serveren uit eigen keuken.
We kamperen op:
Camping De Vinkenhei, Beenakkersweg 5, 5094 EN in Lage Mierde.                          
De kosten bedragen: kleine tent € 2,50, persoon 2,50 en toeristenbelasting 1,40 incl. douchen.
Totaal: € 6,40.

Maandag 2e Paasdag
We vertrekken 09.30u terug naar Deurne.  De afstand op deze dag is 80 km.
We passeren als eerste het Landgoed De Utrecht, daarna de Neterselse- en Landschotse Heide.
Na 25 km komen we de bossen uit en is er een mogelijkheid voor een koffiepauze vlakbij de kerk in Middelbeers. Daarna rijden we door het mooie stadje Oirschot met zijn leuke terrasjes en het gezellige marktplein. Van daaruit rijden we langs Best, waar je eventueel eerder af kunt steken naar het station. De anderen vervolgen de route via Son en Breugel, Aarle Rixtel terug naar Deurne.

Bij alle campings is er een binnen verblijf. Het afrekenen voor de camping verloopt via mij.
Gezien Pasen vroeg in het jaar valt, kan het weer ons eventueel parten spelen. Hou het weerbericht in de gaten en zorg ervoor dat je warme kleding meeneemt.

Aanmelden: ton-windt@kpnmail.nl

Groet, Ton Windt

Kijk voor de laatste informatie op het forum

Deelname aan een of meerdere activiteiten is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, etc. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering.

 

 

Organisatie: 
Wereldfietser