Paastocht 2019

U bent hier

Paastocht 2019

In plaats van naar het oosten van het land te gaan, gaan we dit jaar eens kijken bij onze zuider en ooster buren België en Duitsland, ofwel de Voerstreek, Hoge Venen en de Eifel.

Elke fietser die een beetje getraind is kan dit aan. De route gaat deels over de weg, verhard, glooiend, klimmend en vooral met mooie natuurlijke uitzichten.

Deze rit is anderzijds ook wel uitdagend voor een ieder. GPS is wel vereist om de weg te vinden of zorg dat je bij een ander blijft die een GPS heeft, uiteraard blijft dit wel toeristisch. Zorg dat het materiaal in goede conditie is.

Vrijdag 19 april verzamelpunt op Camping De Bosrand, Moerslag 4, 6265 NC  St Geertruid. Het betreft een terrassen camping met een restarant. Tarief  7,50 kamperen eventuele auto parkeren 2,85 minus korting lid vd Wereldfietser 1 euro, aantonen van ledenpas!

Zaterdag 20 april  voor ervaren fietser vertrek  09.30 voor 80 km met 1.314 hgtmtr.                                                                 Vanaf de camping naar Perlenau, deze camping ligt aan de Perlenbach een mooi riviertje vlakbij Monschau. Deze rit is dan wel de zwaarste van het Paasweekend maar daarin kom je mooie verre uitzichten tegen. We rijden door vele bossen, heide en vlakten van de Hoge Venen deels verhard en geplaveid. Onderweg zijn meerdere plekken voor een break, bijvoorbeeld in Thimister na 25 km, Dolhain na 34 km. In Kalterherberg kan men boodschappen doen 5 km voor de camping.

Voor iets mindere heb ik nog een andere variant, 64 km met 1.025 hgtmtr, is uiteraard niet zo mooi als die van 80 km, ook hier geld het vertrek 9.30. Mocht je geen zin hebben om te koken; er is een cafe en een kleine winkel. Tarief voor de camping is 9,50 incl. douchen.

Zondag 1e Paasdag, vertrek 09.30 voor 51 km met 981 hgtmtr.                                                                   Dit betreft de makkelijkste dag. Het eerste stuk rijden we langs de Rurh, na 14 km zit er één pittig klimmetje in bij Dedemborn, daarna is glooiend over goede wegen. 20 km vanaf Perlenau kan men ook pauzeren in de omgeving van Einrurh. Daarna rijden we langs het stuwmeer R Schwammenauer, ook hier zijn meerdere mooie plekjes voor een stop. We rijden om het meer heen ´Rurtalsperre´ en komen uiteindelijk aan op de Natuurcamping  in Rurberg. Tarief  8,50 en 1 euromunt voor douchen. Hier is geen faciliteit waar we binnen kunnen zitten, wel voor een drankje maar voor eten zal men het dorpje in moeten. Men kan hier wel broodjes bestellen voor de maandag.

Maandag 2e Paasdag, vertrek 09.30 hiervan 2 varianten beiden mooi 70 - 78 km / 895 – 963 hgtmr. Het eerste deel van 14 km is glooiend daarna hebben we het hoogste punt bereikt. Ook hier zijn weer genoeg mogelijkheden voor een pauze; bijv Konzen na 14 km, daarna door het Staatswald Oberweser, een prachtig stukje natuur!! Op de hoogte van Sint Martens Voeren komen we weer het land in en via Vroelen, Noorbeek rijden we terug naar het eindpunt, het NTKC ´De Heerkuil´.

Het maxium is verhoogd naar 50 deelname, dit door mede van een andere camping en vele inschrijvingen die op reservelijst staan om hun toch te verblijden. Het afrekenen van de campings loopt via de organisator Ton, behalve van de Bosrand.     

De inschrijving is gesloten, het aantal bereikt!!!

De organisatie is in handen van Ton Windt.           

Let op: daar we deze dagen door bergachtig gebied fietsen, is het dragen van een helm verplicht.

Deelname aan een of meerdere activiteiten is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, etc. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering. Zie https://www.wereldfietser.nl/veiligheid.

Organisatie: 
Wereldfietser