Pinkstertocht voor berggeiten

Pinksterweekend voor berggeiten van vr 7 tot en met ma 10 juni 2019         

 

Fietstocht met lange dagafstanden en hellingen en af en toe een onverhard pad, totaal 450 km en 5.750 hoogtemeters.

Vrijdag 7 juni: 

Van station Roermond naar camping 25 km ten zuidoosten van Keulen in de buurt van Lohmar: langs de Roer, door het bruinkoolgebied en de loofbossen ten zuiden van Keulen. 125 km en 550 hoogtemeters.

Zaterdag 8 juni

Van camping ten zuidoosten van Keulen naar camping 20 km ten zuidwesten van Dillenburg: door het dal van de Sieg, het Westerwald en langs de Nister naar de camping op een hoogte van ruim 500 m. 115 km en 1.900 hoogtemeters.

Zondag 9 juni

Van camping ten zuidwesten van Dillenburg naar camping aan de Biggesee: afdalen naar de Dill, over de Rothaarkam naar bijna 700m, langs de bron van Sieg, Lahn en Eder en afdalen naar de camping. 95 km en 1.650 hoogtemeters.

Maandag 10 juni

Van camping aan de Biggesee naar Düsseldorf: door het Bergisches Land en slingerend langs de voorsteden van Düsseldorf, Solingen en Wuppertal naar het station in Düsseldorf. 105 km en 1.650 hoogtemeters.

Overige:

Daar we drie van de vier dagen door bergachtig gebied rijden, is een helm verplicht!

Daar veelal over kleine wegen wordt gefietst die niet op de kaart te vinden zijn, is een GPS-apparaat of de ijzeren wil bij iemand met een GPS-apparaat in het wiel te blijven zinvol.

De tocht wordt veel prettiger als je je bagage beperkt tot maximaal 15 kilo.

Hoe werkt het:

Dit Pinksterweekend is voor leden van de Wereldfietser en kinderen. Een niet-lid kan eenmalig deelnemen. Je fietst met volle bepakking, de campingkosten worden vooraf opgehaald en door de organisator betaald aan de campingeigenaren. Er zijn geen organisatiekosten. Eten verzorg je zelf. Bij veel animo splitsen we ons in kleinere groepen met ongeveer gelijke interesse en tempo. 

De organisatie is in handen van Bert van Sprang. Aanmelden kan via het aanmeldformulier onderaan deze tekst.

Let op!

Deelname aan een of meerdere activiteiten is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, etc. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering.

https://www.wereldfietser.nl/veiligheid

 

Organisatie: 
Wereldfietser

Activiteiten

Sponsoren