Off-road tocht Vlaanderen

Primaire tabs

U bent hier

Met deze voorjaarseditie van de off-road tocht gaan we Vlaanderen verkennen. Limburg en de Ardennen zijn wel bekend als fietsgebied, maar valt er ten zuiden van de Neerlandsche grens ook nog leuk off-road te fietsen?

Wat blijkt: Vlaanderen heeft een zeer dicht bezaaid mtb netwerk en schitterende stukken natuur die door middel van kleine paadjes aan elkaar te knopen zijn. Ook de combinatie met de mooi gerestaureerde kloosters en kastelen en op z'n tijd een bezoek aan een gezellige taverne maken deze off-road route tot een niet alledaagse tocht.

De tocht begint vrijdag in Maastricht waar we de Maas oversteken en in de uitgestrekte glooiende bossen van de provincie Oost-Limburg onze benen warm-draaien. Na een mooi heide gebied nabij Genk komen we op onze camping aan.

Zaterdag rijden we door een flink aantal natuurgebiedjes rond de rivieren de Aa, de Kleine Nete en de Grote Nete. We rijden langs een aantal mooie kloosters en kunnen nog een fraaie ruïne bezoeken. Onze camping ligt temidden dit rivieren landschapje.

Op zondag rijden we langs het klooster van Westmalle en via de uitgestrekte Calmthoutse heide komen we via de heuvels van de Brabantse wal aan bij het strand van Bergen op Zoom.

Voor deze tocht geldt een maximum aantal deelnemers van 25. In de week voor het weekend krijg je het programma en de gps track toegestuurd.

Soort tocht

De route gaat over bospaadjes, gravel paden en af en toe een stukje single track. Een mountainbike, gravalebike of een vakantiefiets zonder spatborden volstaat het best. Op enkele stukken zit wat klauter en duw werk. Het is aan te raden om licht bepakt te gaan en je fiets zo makkelijk over een hekje of omgevallen boom te tillen. Om mee te fietsen hoef je geen ge-oefende mountainbiker te zijn.

Programma
Vrijdag 10 mei - Vertrek om 13:30.
0 Station Maastricht
25 Cafe de Statie
40 Lidl
55 Camping Holsterbron

Zaterdag 11 mei - Vertrek om 9:30
22 VanHamme Bakker
51 Bakkerij Momentum
81 Delhaize Herentals
87 Camping de 7 Geitjes

Zondag 12 mei - Vertrek om 9:30
28 Keysershoeve St Job int Goor
51 De Heihoeve Kalmthout
75 Emma’s IJssalon
78 Station Bergen op Zoom

Tips & Tricks:
Door onderhoud aan het spoor op vrijdag 10 mei rijden er geen treinen tussen ’s Hertogenbosch en Eindhoven. Vanuit de randstad betekent dat omrijden via Nijmegen en circa 1 uur vertraging.
Campings kosten p.p.p.n. €8 bij Holsteenbron en €9 p.p.p.n. bij 7 Geitjes. Graag contant meenemen en van te voren afrekenen.
Dit is een buitenlandtocht, dus let erop dat je een (doorlopende) reisverzekering hebt. 
De route loopt over een aantal Mtb routes. Met uitzondering loopt een enkel smal stukje tegen het verkeer in!
Let op bij het oversteken of rijden over (stukjes) provinciale wegen: De max. snelheid is in Belgie 90km/h!
In de route zitten enkele steile trappetjes: Help elkaar even. 
De hele groep past niet in 1x in de trein. Dus kom wat eerder naar Maastricht en houd rekening met vertrek vanuit Bergen op Zoom.

Kleine letters: 

De route is volgeboekt. Bij interesse kom je op de wachtlijst te staan en krijg je bericht indien er iemand uitvalt.

Het dragen van een helm is verplicht bij deelname aan een off-roadtocht.

Deelname aan een of meerdere activiteiten is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, etc. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering. Zie https://www.wereldfietser.nl/veiligheid.

Aanmelden kan via de link onder aan deze webpagina.

Organisatie: 
Wereldfietser