U bent hier:

Duwen, dragen en doorgaan

Datum:31/07/2020

Omdat je niet altijd krijgt wat je verwacht

Tijdens hun reis van Vancouver naar Patagonië leerden Jacinta en Frank dat loslaten een groot goed is. In Peru leverde het ze een van de meest fysiek uitdagende weken op. ‘Niet te strak plannen en go with the flow.’

Wat maakt je sterker? Waarom verleg je steeds je grenzen? Doe je dat altijd of zeg je af en toe: dat zou ik kunnen, maar voor vandaag kies ik toch die iets gemakkelijkere weg? We merken dat we daar­ tussen afwisselen. De ene keer gravel, duwen en zweten, de andere keer genieten van snelle kilometers op asfalt.

Hier in Peru is het drukker dan in het fantastische Colombia, met meer verkeer dat constant en om geen enkele reden toetert. We weten uiteinde­lijk niet of het vriendelijk of agressief is bedoeld, maar we kiezen nu voor meer de diepte verdwenen afgelegen wegen en gravel in de hoop dat het daar rustiger is. Het resulteert in een van de meest bijzondere en fysiek uitdagende weken van onze reis. Het is de week dat we van Laguna Sausachoca naar Churquicara fietsten. Wie had ooit gedacht dat we echt zo ver zouden komen?

We had­den in de dertig jaar dat we samen zijn niet meer dan vijf fietsvakan­ties achter de rug – nooit langer dan drie weken en nooit met kamperen. Een van de dingen die we proberen te doen, is loslaten. Niet te strak plannen en go with the flow. Wat toch een beetje moei­lijk is: in onze achterhoofden blijft spelen dat we ons ten doel heb­ben gesteld om in december naar huis te gaan.

Lees hier verder

Sponsoren


Zoeken