Beste Wereldfietsers, In oktober 2018 wil ik vanuit Demnate richting Tabant en vandaar naar Alemdoun over de Hoge Atlas. Vanuit Alemdoun wil ik via Toundoute naar Ouarzazate. Dit wil ik in 6 dagen doen. De afstand is tussen de 350 en 400 km. Het aantal hoogtemeters rond de 8000 m. Heeft iemand welee...
Na vervangen het achterwiel van mijn fiets loopt de naaf lichter dan voor het
vervangen. Waar kan dit aan liggen? Hoe ik dit verhelpen?
Ik krijg de ketting van een Santos met Rohloff naaf (excentrische trapas) niet gespannen. De ketting heeft in de strakte stand te veel spelling.

Ik heb het weleens eerder gedaan, maar toen kreeg ik de ketting wel strak.
Ik bedoel eigenlijk zonder bepakking. Ik lees op dit forum dat de panaracer pasela tg 26x1.75 een snelle band is voor een 26 inch fiets. Ik heb nu big apples onder mijn fiets. Zal ik verschil in snelheid merken als ik met de panaracer onder mijn fiets ga fietsen?
Is 28 inch echt sneller dan 26 inch fiets?
Ja het filmpje heb ik al gezien.

Dus ik moet dezelfde handelingen verrichten,maar bij het draaien van de trapas moetik dus de andere kant op draaien (tegen de klok in)?
Gaat gaat mij om de ketting losser te maken. Het spannen is me wel gelukt, alleen heb ik de ketting te strak gespannen.

Dus hoe kan ik de ketting losser maken.
Hoe kan ik de ketting van een Santos met Rohloff naaf ontspannen. Ik heb de ketting te strak gespannen.
IK bied mijn drie maanden oude Santos Travelmaster 2.6 CrMo 19 inch te koop aan. Op de fiets is zo'n 2000 km gefietst. Voornamelijk woon-werk verkeer. De fiets heeft een Rolohf naaf en een SON naaf dynamo. De kleur is pastel blauw met zilveren letters. De reden van verkoop is dat is liever een fiets...
Te koop B&M Dtoplight xs plus achterlicht (nieuw in verpakking). Dit is de versie voor een dynamo met standlicht. Kan ook automatische aan en uit als de voorlamp over deze functie beschikt.

Gekocht maar niet meer nodig. Ik ga een achterlicht op batterijen kopen.

Prijs € 19.
Het treedt ook op als ik zonder bagage rijd. De spanning van mijn banden is zowel voor als achter goed. Waar zou het aan kunnen liggen?
Als ik zonder handen fiets gaat mijn voorwiel zwabberen.Is dit normaal. Heb een naafdynamo. Santos TM 2.6 cromo.
Wie heeft er zin om met mij een weekend door de Eifel te fietsen. Heb nog geen ervaring wat fietsvakanties betreft. Ik heb nog geen route.

Ben een man van 36 jaar.
Het is een Santos TM 2.6. De fiets is nieuw, dus de remblokjes moeten ook nieuw zijn. Ik heb er geen spray opgespoten en volgens mij zijn het geen css velgen.

De achterrem doet het overigens wel goed bij droog weer.
Ik heb een nieuwe fiets met magura HS33 velgremmen. Vandaag in de regen fietsend merkte ik dat de remmen het niet zo goed doen; ook als ik ze hard dicht knijp.

Waar kan dit aan liggen?

Met droog weer happert en piept de voorrem. Is dit normaal?
Ik ben van plan een vakantiefiets te kopen. Een Santos Travelmaster 2.6 Cromo. Nu wil ik verlichting op mijn fiets mbv een dynamo. De son naaf dynamo vind ik een te dure optie. Over de Shymano naafdynamo lees ik hier dat deze zwaar loopt, ook als de verlichting uit staat. De naafdynamo van Shymano z...
Beste mede fietsers bedankt voor jullie antwoorden.

Ik neem trouwens niet een eigen fiets mee, maar ga een mountain bike huren. Mijn conditie is niet heel goed, maar gemiddeld.

Ik denk dat ik het er toch op ga wagen. Misschien ga ik de route eerst met de auto verkennen.
En als ik in Kandanos begin. Dan ga ik eerst bergafwaarts. Bij Pappadiana begint het klimmen.
Ik wil tot Omalos. Dat is volgens mij verhard. Vanaf daar ga ik via een onverharde weg naar Kallergi hut. Deze staat op 1600 m hoogte. Vanaf daar is het alleen bergafwaarts.
Ik wil over twee weken op kreta van het Zuiden naar het Noorden fietsen. De totale afstand is 103 km. De eerste 64 km is berg op tot een hoogte van 1600 m. De laatste 39 is berg af. Ik wil dit gaan doen met een moutainbike. Van Paleochora naar Agia Marina. Het grootste deel van de route is asfalt. O...