Fietsen OP het strand

Hoi iedereen,

Heeft ooit iemand het idee gehad om een kust af te fietsen?
De vochtige, harde zandstrook lijkt mogelijk fietsbaar, maar ook met bagage ed.? Uiteraard wel een strand zonder golfbrekers.

Ben benieuwd

Dennis

Kust van de Waddenzee is goed te fietsen, op de bitumen buiten de dijk (wel steeds scheef wegdek dus). Is natuurlijk wel wat anders dan op het strand fietsen.

Dat doen hele massa's zo nu en dan zie www.egmondpieregmond.nl en www.mtb-noordwest9.nl (Kijk onder het kopje STRAND, deze laatste met foto's en onderhoudtips

Wel zonder bagage maar dat zou niet al te veel moeten uitmaken.

Groet Marieke

Wij hebben in Denemarken bij het volgen van de Noordzeeroute zo'n 10 km over het strand gefietst. Het is te doen, maar gaat niet snel. Die 10 km was dan ook mooi genoeg wat ons betreft. (we hadden ook nog tegenwind)

ik wil het mijn fiets niet aan doen. al dat zout.
tijdens mijn tochtje door denemarken verbaasde ik mij er ook over dat de noordzeeroute over het strand ging. dit heb ik na wat twijfelen dan ook niet gedaan (vanwege het zout)

Ik heb afgelopen zomer vele kilometers over het strand in Denemarken gefietst. Net na eb of een regenbui is het wat zwaar maar als het strand weer droog is dan gaat het prima. Tegenwind is zwaarder!!

De Deense regen spoelt het zout er wel weer af. Roesten doet de fiets pas als hij rust! :P

Groetje Eric

Ik fiets in de winter altijd een paar keer tijdens een ATB uitgezette route delen van het strand in Noord Holland.
Wij hebben hier last van de zee die oprukt dus worden er zand uit zee op strand gespoten om het strand weer op peil te krijgen.
En dat geeft een onnatuurlijke bodem, geen harde stroken bij het water maar zeer zacht ondergrond van los zand.

Bij oa Egmond pier tot pier is het verstandig om speciale strandbanden te monteren op je atb, zonder profiel en zeer breed.
Dus op een (vakantie) fiets met bagage is het denk ik moeilijk te doen ook omdat je niet van deze brede banden kan monteren.


groet Peter

Een collega heeft door zeewater heen gefietst met ATB, dus zonder bagage.
Alles uit elkaar, goed schoonmaken, nieuw invetten en weer in elkaar.
Na 1 maand was de corrosie op z'n spaken zichtbaar...

Voor mij dus geen strand met mijn fietsen!

We hebben in 1995 noodgedwongen 25 km over het strand van Texas gefietst omdat de kustweg in zee was verdwenen. Niet makkelijk, o.a. vanwege de brokstukken op het strand, maar wel apart.

Afbeelding

Ik heb over het strand langs nationaal park Cota Donana in Zuid-Spanje gefietst. Met bagage. Was goed te doen met vrij smalle banden (Michelin 700 x 35C). Kamperen in de rand van het park. Het was fantastisch, de hertengeweien en zwijnenschedels lagen voor het oprapen, maar ik weet niet of het nu nog kan. Dit was in 1984.

Hey iedereen,

Tof dat jullie met grote aantallen reageren!
Blijkbaar heeft het dus zijn voor en nadelen. Het fietst wat trager, veel wind en het zout is niet lief voor de fiets maar je hebt tenminste geen last van auto's:) Het is het proberen waard.

Bedankt!

Dennis

Ik heb in Denemarken als kind eens over het strand gefietst. Bij Blokhus in de buurt. Erg mooi. Voor een lang stuk lijkt het me erg zwaar.