GPX, hoeveel trackpunten (vlaanderen)

Hallo

Heb een nieuwe gps Garmin eTrex 30x

Wil LF routes in Vlaanderen opslaan, maar vraag me af wat de beste GPX routes zijn. De 1 laad vrij traag 'loading elevation data from map'
http://www.groteroutepaden.be/en/route/ ... deren.html

en er is keuze mbt aantal trackpunten:
http://www.routeyou.com/nl-be/route/pro ... fietsroute

Andere website is nog deze:
http://www.fietsroute.org/Long-Distanceroutes-LF.php


Welke routes zijn het beste en hoe zit het met verschil in aantal trackpoints en wat is hierin aan te raden?

Bvd
Je Etrex 30x kan 200 sporen/tracks opslaan op je gps met elk maximaal 10.000 punten. Daar zou ik me dus niet druk om maken. Die 200 wordt bepaald door hoeveel opgeslagen tracks er op je toestel komen (opnemen tijdens fietsen) en hoeveel tracks je er van te voren zelf opzet. Combinatie van beiden dus.

Je schrijft over routes, alle 3 de sites waarnaar je verwijst bieden tracks aan en geen autorouterende routes.

Wat is beter, het beste?
De 1e link die je geeft, daar heb ik het gpx-bestand binnen een flits gedownload. Dus van traagheid is geen sprake. Geeft een track in het gpx-bestand van de LF1A met 5023 punten (147 km). Vrij gedetailleerd dus en je toestel kan daar mee overweg.
De 2e link geeft een track in het gpx-bestand van de LF5 met 3210 punten (299 km) , ook vrij gedetailleerd dus. Daarnaast in de gpx ook nog 20 waypoints met beschrijvingen van die punten. Wil je dat wel of niet. Als je dus deze gpx zonder meer naar je Etrex kopieert heb je er gelijk 20 waypoints bij. Dat moet je je realiseren.
De 3e link geeft ook een LF1 die voor een groot gedeelte overeenkomst met de LF1A van de 1e link. Gpx bestand geeft alleen een track bestaande uit 545 punten (134 km), minder gedetailleerd dus. Daarnaast zie ik een recht stuk in de track waarvan ik denk dat dit niet klopt. Vergelijk ik deze met de LF1A van de 1e link zie ik ook afwijkingen (andere tracee's). Welke gelijk heeft (juiste verloop LF1) kan ik op dit moment niet beoordelen.

Vooralsnog lijkt me de 1e link te preveleren.
Kijk ook eens bij: http://cycling.waymarkedtrails.org//#?m ... 044!3.1034
Gebaseerd op openstreetmap met allerlei fietsroutes zoals vastgelegd in openstreetmap (vaak op basis van de werkelijkheid) en via die site ook te downloaden.
Een van die tracks (de kleinset van de 3 in omvang) stamt uit 1989, het lijkt me sterk dat dat klopt, maar mocht dat zo zijn dan zijn denk ik er inmiddels al wel wat wegen en paden niet meer aanwezig op die track. Die zou wat mij betreft al afvallen.
keesm54 schreef:Je Etrex 30x kan 200 sporen/tracks opslaan op je gps met elk maximaal 10.000 punten. Daar zou ik me dus niet druk om maken. Die 200 wordt bepaald door hoeveel opgeslagen tracks er op je toestel komen (opnemen tijdens fietsen) en hoeveel tracks je er van te voren zelf opzet. Combinatie van beiden dus.
200 klinkt niet als veel.

De 1e link die je geeft, daar heb ik het gpx-bestand binnen een flits gedownload. Dus van traagheid is geen sprake.
Ik bedoel niet het downloaden, maar het laden in de gps is traag
Je schrijft over routes, alle 3 de sites waarnaar je verwijst bieden tracks aan en geen autorouterende routes.
Wat versta je onder autorouterend?
Daarnaast in de gpx ook nog 20 waypoints met beschrijvingen van die punten. Wil je dat wel of niet. Als je dus deze gpx zonder meer naar je Etrex kopieert heb je er gelijk 20 waypoints bij. Dat moet je je realiseren.
Wat is voordeel en nadeel van die 20 waypoints?
Vooralsnog lijkt me de 1e link te preveleren.
Kijk ook eens bij: http://cycling.waymarkedtrails.org//#?m ... 044!3.1034
Gebaseerd op openstreetmap met allerlei fietsroutes zoals vastgelegd in openstreetmap (vaak op basis van de werkelijkheid) en via die site ook te downloaden.
Te downloaden als kaart of ook als gpx?

Via routeplanner vd fietsersbond even een kort routetje gemaakt. Route was zichtbaar op GPS, maar ik kreeg geen pijltjes te zien bij een afslag.
200 tracks * 10.000 trackpunten per track. Met deze mogelijkheden en je gps op tracksopslagmethode: automatisch en normale interval kun je de hele wereld rond :) (100.000-200.000 km in ieder geval).
(oude gpsmap 60Cx had max. 20 tracks met elk max. 500 punten).

Autorouterend: Auto routing is dat het toestel een route kan berekenen via wegen. Daarvoor is ook een autorouterende kaart nodig (City Navigator, openfietsmap, veel Garmin Topokaarten hebben dit ook). Zoek maar eens op Google naar dit begrip. Even heel simpel: van A naar B met een track = rechte lijn. Van A naar B autorouterend: de tocht volgt de weg van de betreffende kaart in combinatie met gekozen instellingen (auto, motor, fiets, wandelend) .

Voordeel/nadeel van die 20 waypoint: Als je die waypoint bekijkt uit dat berstand en vindt dat het allemaal interssante plekken zijn om tijdens een tocht te beozken zou ik ze zeker op je gps zetten (onderweg kun je er dan naar toe routeren via Waarheen). Als je ze zondermeer (onbewust) op je gps zet en je doet dat met meerdere van de gpx-bestanden waar waypoints in staan, heb je binnen de krotste keren een behoorlijke hoeveelhied waypoint op je gps staan waarvan je niet weet wat het is en door de bomen het bos niet meer ziet. Je gps kan trouwens max. 2000 waypoints opslaan.

Waymarkedtrails: kun je geen kaart downlaoden alleen gpx-bestanden. Veelal zitten hier tracks (sporen) in en geen routes.

Route van Fietsbond: geen aanwijzingen. Heb je de gemaakte route van die planner binnengehaald als route of als track. Bij een track krijg je op je gps geen aanwijzingen.

Tip: ga eens naar http://forum.gps.nl/ Daar is al het nodige geschreven over autorouterend, je gps (Etrex 30x), verschil routes/tracks etc. etc. Ook veel verwijzingen naar filmpjes op Youtube, MrGPS etc. over uitleg van al die zaken.