Col de la traversette overfietsen?

Hey

Vraagje ivm col de la traversette in Frankrijk.
Is er iemand die deze col al heeft overgefietst?
Ik ben op wereldreis met de fiets en zou graag via deze weg van frankrijk naar italie willen fietsen. Misscien te koud om te kamperen? Of zijn er slaapplaatsen onderweg? Hoe lang zou de oversteek duren?
Volgens wetenschappers is dit de weg die Hannibal destijds gebruikte om met zijn leger en zijn olifanten italie binnen te gaan. Alvast bedankt voor info!
http://cycloclimbing.com/tour2013/alp18.html

Je zou Jerry Nilsson kunnen mailen. Hij heeft ervaring met deze pas.

Hij heeft jarenlang tochten door de Alpen gemaakt met een racefiets en rugzakje op. Vaak over onverharde cols. Hij reageert snel. Niet alle paswegen die hij heeft gedaan zijn aan te raden voor fietsers met veel bepakking. (Heb ik zelf eens ondervonden tien ik net als hij de Col de Nivolet ging doen -overigens wel mooi)
Thaaanks
Laat je even weten wat zijn antwoord is?
Als je de paden die naar deze col gaan op Ride-with-GPS volgt, zie je dat er flinke stukken 15-30% in zitten, dus zelfs verhard nauwelijks te fietsen. Maar het zijn bergpaden! Zonder baggage al heel zwaar. Ook de Italiaanse kant is geen eitje. Zie http://www.singletrack.fr/sentiers/Col- ... ,2424.html .
Ik zou gewoon vanuit de Queyras de Col d'Agnel nemen.
Over fietsen? Nu? Grapje zeker? De pas is bijna 3000 meter hoog en het is eind januari. Er ligt nu minstens een meter sneeuw. Misschien lukt het je om je fiets er overheen te slepen als die sneeuw is gesmolten, maar alleen als je erg sterk bent, nauwelijks bepakking hebt, en beschikt over een ijzeren wil en uitgesproken masochistische karaktertrekken.

Zo ziet de col er op Google uit:

https://www.google.com/maps/@44.7108508 ... 8?hl=nl-NL

https://www.google.com/maps/@44.712033, ... 2?hl=nl-NL
Wat een dierenbeul was die Hannibal zeg!

Misschien toch maar de 'makkelijke'* Agnel nemen. Vanuit Guillestre:

Afbeelding

*) Al was er afgelopen jaar een zekere Nederlandse profwielrenner die met uitzicht op de overwinning in de Giro wel heel suf de eerste, echt niet lastige bocht in de afdaling volledig verkeerd nam...

De laatste 6 km zijn best wel zwaar. Maar ook erg mooi. En het kan er midden in de zomer sneeuwen, weet ik uit ervaring (toen ik nog onwetend met voortassen door de Alpen fietste):

Afbeelding
De beelden van Alma lijken aan te tonen dat er geen echte weg is, dat was niet mijn interpretatie van wikipedia, dus googlede ik nog even in het frans. Helaas heeft de man schijnbaar enkel fotos van zijn reis op zijn website, maar het geeft toch een fietsbaarder idee:
http://www.cyclosite.be/galeries/morgex ... index.html
Ongeveer vanaf foto 60. Ziet er avontuurlijk uit, maar doenbaar.
De topic poster had het over een beklimming van de Franse kant. Daar stijgt de route 900 hoogtemeters over 4,7 km: doorgaand 15-25%! Lees ook nog even wat er hier over het wegdek en de 'difficulté technique' wordt gezegd.

De Italiaanse kant is wat gevarieerder: 1200 hoogtemeters over 8,8 km. Er zijn stukken van 10% maar ook van 35%.
De foto's van de Belgische toerfietser zijn van de Italiaanse kant.
Ik heb onlangs een boek gekocht, 282 pag.'s dik (uitgave eind 2016), met als titel: Fiets 500 Europese beklimmingen, die je gereden moet hebben. Iedere beklimming wordt hier beschreven met stijgingsgrafieken en foto's. Ze liggen in Frankrijk, Spanje en Portugal, Italie, Zwitserland en Oostenrijk. Helaas ontbreekt de bekende Vršič-pas in Slovenië in dat boek. Maar La Traversette komt daarin ook niet voor. Website: www.fiets.nl
Ik heb gezien dat er meer dan één Col de la Traversette ligt op de grens tussen Frankrijk en Italie!

Deze, hoogte 2383 meter, ligt dicht bij de Col du Petit St Bernard en lijkt wel vaker opgefietst te worden, met een riant uitzicht op het Mont Blanc massief. De andere, 2927 meter hoog, ligt in de Queyras, vlak bij de Monviso. Het is geen pas voor fietsers, behalve voor een hard-core mountainbiker.

Welke is nu de col die Hannibal deed? Daar zijn de geleerden het nog niet over eens. Beide cols staan op de short list. Ik zou gewoon de eerste de beste nemen als ik worldtour was.