Bikepacking in Corona tijd, op naar Brabant

Bikepacking in Corona tijd, op naar Brabant
Verslag staat ook op https://www.lismarq.com/post/bikepacking-in-corona-tijd. Daar kan je ook de filmpjes draaien.

Een echte trektocht.
Een kleintje weliswaar. Maar 2,5 dag fietsen. Maar we zijn ontzettend blij en dankbaar dat het weer lijkt te kunnen.

Afbeelding

Corona heeft er bij iedereen flink in gehakt en dus ook bij ons. En we mogen nog van geluk spreken. We zijn allebei gezond en hebben de afgelopen maanden kunnen blijven sporten. Maar de beperking die Corona ook ons oplegt voelt zwaar. We zijn gewend aan ultieme vrijheid. Gaan en staan waar we willen. Op de fiets stappen en maar zien waar we uitkomen. Overnachten overal en nergens. Tentje opzetten in de natuur. Mensen ontmoeten, avonturen aangaan.
We merkten dat we door de maanden heen we steeds meer voorzichtig werden. Thuis werken, niet in groepen fietsen, geen visite. En dat terwijl we ons soms verbaasden over hoe makkelijk de mensen om ons heen de vrijheid weer naar zich toe trokken en erop uit gingen.
Er gebeurde iets geks met ons. Normaal zoeken wij de randen van de vrijheid op. En nu bleven we extreem voorzichtig. Al pratend kwamen we erachter dat Corona een aanval doet op drie zaken die voor ons erg belangrijk zijn:
1. het risico dat ons belangrijkste 'gereedschap', ons lichaam, ons niet meer zou kunnen brengen waar we naar toe zouden willen. Serieus ziek worden zou het einde kunnen betekenen van ons buitensportleven.
2. De vrijheid om de wereld te ontdekken. Dat kost met Corona meer energie en doet ons realiseren dat vrijheid erg kostbaar is.
En 3, het risico dat ons gedrag schade toe zou kunnen brengen aan anderen.
Kortom: we kozen ervoor om zoveel mogelijk contact met anderen te vermijden.

Afbeelding

Maar nu lijken de mogelijkheden iets groter te zijn.
Op sommige plekken opent de wereld zich een heel klein beetje. En van die opening maken we gebruik.
2,5 dag ouderwets door de bossen knallen. Tentje en een beetje eten mee. En dan op weg. Vanuit Hilvarenbeek maken we een grote lus rond Eindhoven. En hoewel de afstanden hemelsbreed niet groot zijn, worden ze dat wel door alle kleine kronkels op de kaart. We koppelen alle natuurgebieden aan elkaar. Steken soms even de grens naar Belgie over. Paar maanden geleden iets wat we bijna wekelijks deden. Nu lijkt het heel even heel speciaal. Weer even echt naar het buitenland. En dat voelt goed.
Van mountainbike paden naar bospaden. Graslanden, heide, bossen, kleine dorpjes. Heerlijk. Natuurlijk hebben we wel veel dagtochten gemaakt maar nu onderweg te zijn zonder aan het einde van de dag weer terug te komen van waar je bent vertrokken, geeft weer een bijna echt reisgevoel.
En onderweg komen de dromen weer op. Afghanistan, Albanië, Nepal, Kroatië, Polen….zou de wereld echt weer open gaan? Zouden we elkaar als wereldburgers weer kunnen ontmoeten? Zouden we de verschillen weer kunnen proeven? We hopen het zo.

https://vimeo.com/429713850
Filmpje op Vimeo (vinden wij mooier beeld hebben dan YouTube)


Filmpje op YouTube (voor de YouTube liefhebbers, zo kan je het ook in je playlist opslaan. Zoals gezegd, wij vinden het wel veel minder goed beeld hebben)

Op dag 1 gebruikten we de laatste uurtjes van vrijdagmiddag/avond om naar ons kampeerplekje te fietsen. Het Jong Voedselbos in Budel. Schitterende kampeerplek bij mensen in de tuin. En wat voor tuin. Groot stuk land vol met mooie wilde bloemen en wild fruit zoveel je maar kunt plukken. Je krijgt een tuinslang en een gat in de grond. Prima dus. In de nacht breekt de hemel open en plenst en liters water naar beneden. Na de droge periode voelt dit als een verademing,
De volgende dag ontdekken we Brabant. De provincie waar de Corona uitbraak voor Nederland begon. We zijn toch een beetje voorzichtig maar na een paar uur fietsen en niemand tegen te zijn gekomen gaat de schroom eraf en het gas erop.
Nederland, Brabant, wordt herontdekt en dat voelt goed.
In De Mortel strijken we aan het einde van de fietsdag neer. Ook weer een een plekje van Campspace. De beste mensen hebben een huisje gekocht en een groot stuk land erbij gekregen. Alles is nog in opbouw. Water wordt snel voor ons aangelegd. En terwijl we zitten te eten ontsnapt de huisfazant van de familie waarna een zoektocht wordt opgezet. Zo leuk om te zien hoe mensen hun leven inrichten en dat delen met anderen. Kamperen op een Campspace plekje biedt je dat snel.

Wil je de tocht nafietsen? Zou zeggen, niet doen, ga lekker verdwalen en kies je eigen route. Maar mocht je inspiratie op willen doen dan kan je op Komoot kijken. Van dag 3 hebben we geen route....maar kijk op de kaart en je hebt snel zelf iets verzonnen.
Dit zijn geen officiële routes. En op sommige plekken is fietsen verboden. En op andere plekken moet je even je fiets op je nek nemen. Kortom, je mag natuurlijk gebruik maken van deze routes maar alles is op eigen risico...zoals het hele leven is.

De routes staan op https://www.lismarq.com/post/bikepacking-in-corona-tijd
Bekend gebied :) Hier binnenkort ook een rondje (maar wel een heel ander ;)) rond Eindhoven gepland trouwens, met idd ook zo veel mogelijk natuurgebieden.
het risico dat ons belangrijkste 'gereedschap', ons lichaam, ons niet meer zou kunnen brengen waar we naar toe zouden willen. Serieus ziek worden zou het einde kunnen betekenen van ons buitensportleven.
Verstandig. Vriend van me (40-er, echte sportman) is 2 maanden nadat hij Corona had nog steeds total-loss en dat verbetert maar héél langzaam.
Herkenbaar.
Ben wel benieuwd of er nog meer wereldfietsers zijn die toch Corona hebben gekregen en hoe ze de draad weer hebben opgepakt.
Leuk filmpje weer.... krijg er zo weer zin in om zelf ook weer op pad te gaan!
Leuk filmpje weer Marco en Lisette! Bedankt voor het plaatsen :)

Dacht nog even een split-second dat de fietsen anders waren, maar dat bleek later toch niet zo ;)

En een mooi stukje Nederland ook natuurlijk!
Noop...zelfde fietsen....wel een paar kleine aanpassingen maar die zijn op het filmpje denk ik niet te zien. Binnenkort wel een grotere aanpassing. Kan ik nog niet teveel over vertellen.....spannend :D :D :D .....weet ook zelf nog niet of het wel/niet een succes wordt. Weet het, bovenstaand is wat kryptisch omschreven.

Wel wat gekloot met mijn gopro. Ding is ineens alle instellingen kwijt en al het beeld werd donker (2 stops onderbelicht). Krijg het ook niet echt goed opgelost. En ben ook net een beetje te gierig om gelijk een nieuwe te kopen 8) . Even puzzelen voor de volgende tocht.
Marco Meijerink schreef:
do 18 jun, 2020 09:55
Noop...zelfde fietsen....[...] Binnenkort wel een grotere aanpassing. Kan ik nog niet teveel over vertellen.....spannend :D :D :D
Nieuwe voorwielen? https://tinyurl.com/ydxvykm9 ;)

Groetjes,

Carl
Of die 4.29 kruisen met een 3+ en misschien nog wat meer? ;)
tandem 8)
E-bike 8) :lol:
Gravelracer?

Fatbike?

;)
Zoveel vuile woorden achter elkaar... Straks ontspoort het hier weer😀
bdr schreef:
do 18 jun, 2020 14:34
Straks ontspoort het hier weer😀
Gaat het een keertje niet over de trein... ;)
Fietsen in Brabant:

8a7c32a9c516a67574bd8db7162590889755ee3d.jpg
Mooi filmpje, echt even genieten!

Ik mag volgende week naar Brabant, lekker fietsen vanuit standplaats. Dankjewel voor de inspiratie!!
Graag gedaan.....daar is de Wereldfietser ooit een keer voor opgericht, elkaar inspireren met mooie verhalen en de wereld ontdekken. Gaat bij een kampvuur en een biertje overigens een stuk beter dan op een forum. Hoewel de verhalen later op de avond altijd wel grootser, leuker maar ook iets minder betrouwbaar werden. En zo hoort het ook :D .

eBike? Dat zou in ieder geval wel verrassend zij. Passen we gelijk beter in het straatbeeld :D . Maar nee, daar gaat ons hard niet sneller van kloppen. Gravelracer? Fatbike? Alles kan.....Hebben overigens wel eens een keer een weekend lang op een tandem gecrost. Dat was veel leuker dan we vooraf hadden voorgesteld. Ging supersnel. Als je samen een team bent kun je echt grote afstanden afleggen. Weekend ging prima......maar langer?? 8) .
Nee, het onderdeel is iets kleiner. Heb het nog niet binnen. Zodra we het hebben uitgeprobeerd komen we terug.....