Fietsen naar Kashgar, China en fietsen door Tibet

Fietsen naar Kashgar, China
Weet iemand via welke grensovergang wij naar Kashgar kunnen fietsen?
Via Kyrgystan of Tadjikistan?
En is het op dit moment mogelijk individueel te fietsen vanuit Kashgar door Tibet?


In Tibet : de weg van Ali -Napuk-Gertse- Mendong - Raga. De S301/s206.
Hoe is de conditie van deze weg.

We zijn benieuwd want we willen daar binnenkort gaan fietsen.

Alvast bedankt.

Wendy en Marten
Hoi Wendy en Marten,

Ik heb geen heel nieuwe info maar in 2007 was de grensovergang vanuit Sary Tas naar Kashgar erg makkelijk. Vanuit Tadzjikistan was er ook een grensovergang maar die was alleen een paar keer per week open voor chinese trucks. Dus als je vanuit het prachtige Tadzjikistan komt, moet je voor 1 dag door Kirgizië een extra visum aanvragen. (zie ook wilbertgatochfietsen.nl)

Groet Wilbert
Vanuit Kirgizië kan je over de Irkestan pas naar China fietsen. De grensovergang tussen Tadzjikistan en China is voor zover mijn informatie rijkt nog altijd gesloten voor buitenlanders. Overigens mis je wanneer je toch via die grensovergang zou gaan (als ie nu wel open is) wel een prachtig stuk van de Pamir Highway.

Afbeelding

Meer informatie over de Pamir inclusief informatie over permits, grensovergangen enz. kan je vinden op http://www.pamir.org

Groet,

Maarten
hier vind je denk ik ook wel nuttige info :)

groetjes uit Tajikistan!
W&M schreef:Fietsen naar Kashgar, China
Weet iemand via welke grensovergang wij naar Kashgar kunnen fietsen?
Via Kyrgystan of Tadjikistan?
En is het op dit moment mogelijk individueel te fietsen vanuit Kashgar door Tibet?


In Tibet : de weg van Ali -Napuk-Gertse- Mendong - Raga. De S301/s206.
Hoe is de conditie van deze weg.

We zijn benieuwd want we willen daar binnenkort gaan fietsen.

Alvast bedankt.

Wendy en Marten
Wij zijn een paar dagen geleden van Kyrgizie naar Kashgar gegaan, via de Irkestam grensovergang. Tussen Tadjikistan en China is de grens voor toeristen nog steeds dicht. Vanuit Kyrgizie schijnt de Torugart een heel gedoe te zijn. Je moet zelf vervoer regelen naar Kashgar via een toeristen agency. Zelf fietsen mag niet.

Via de Irkestam grens was het tot voor kort veel makkelijker en mocht je zelf wel naar Kashgar fietsen. Dit is helaas niet meer. Een nieuwe Chinese grenspost is 140 km landinwaarts gebouwd. Tussen de oude en de nieuwe post moet je een lift regelen bij een van de vele vrachtwagens (lukt makkelijk en gratis), over een volledig opengebroken weg.

Wij hebben samen met drie andere fietsers die ook net aan de grens waren zoveel geprotesteerd als we konden, helaas zonder resultaat. Er komt een gloednieuwe weg tussen de twee grensposten, wanneer deze klaar is weet ik niet, maar ze waren op het moment druk bezig. Alle fietsen en de bagage hebben de reis gelukkig overleefd.
Voorzover ik weet kun je ook nog steeds niet (onafhankelijk) door Tibet fietsen...
We zijn 17 augustus 2012 uit Kashgar vertrokken en gaan niet naar het dak van de wereld. We hebben besloten de zuidelijke zijde route te fietsen via Hotan naar Xining. De route die Marco Polo eens zou hebben bereisd. En het is tot nu toe fietsen van Oase naar oase. De lucht is vol met zand en is niet blauw toch is het 35 graden en hebben wij het geluk de wind mee te hebben.

Er is veel te zien onderweg op de G315. Velden met rijst, katoen, zonnebloemen, mais en bomen, veel populieren die netjes in rijen geplant zijn en veel mensen: in bussen, auto's, op ezelwagentjes en brommerwagentjes en op brommertjes( wist niet dat je met 6 mensen op zo'n machientje kan rijden. Uitbundig gekleed in mooie kleuren, sommige vrouwen met sluier, zelf voor de mond en anderen helemaal bedekt met een lelijke bruine doek over het hoofd.

De wegen zijn hier ook door de Chineze asfaltmachine bewerkt en er ligt een hele nieuwe snelweg naast de onze.

Als iemand nog aanvullingen heeft voor deze route horen wij het graag.

Hartelijke groeten,

Wendy en Marten uit China