Osmand nieuwe update met slaapstand!

Kampeeruitrusting, kleding, tassen, technische snufjes, enzovoorts.
PatrickL
Forum Lid
Berichten: 12
Lid geworden op: 25 mei 2019
x 1
Sinds gisteren een nieuwe update met de mogelijkheid terug om de app in slaapstand te plaatsen en bij de volgende melding te laten ontwaken.
0 x

Gebruikersavatar
joukon
Forum Lid
Berichten: 312
Lid geworden op: 26 april 2017
x 42
PatrickL schreef:
di 16 jul, 2019 12:50
Sinds gisteren een nieuwe update met de mogelijkheid terug om de app in slaapstand te plaatsen en bij de volgende melding te laten ontwaken.
En over welke versie gaat het dan hierbij?
Laatste versie is 3.2.7 die ik heb, vrijgegeven; 2018-11-29

Gaat dus om versie 3.4.4 https://play.google.com/store/apps/deta ... plus&hl=nl
Bijgewerkt tot 15 juli 2019

Maar zolang je oude versie goed werkt, lees ook even wat mensen erover schreven die de nieuwste versie installeerden :idea:
0 x

Gebruikersavatar
Jan_R
Forum Lid
Berichten: 36
Lid geworden op: 04 december 2016
Locatie: Hofstade (Vlaams Brabant), België
x 6
Ik volg al een heel eind het "screen on/off" probleem dat OSMAND introduceerde vanaf hun versie 3.3 Tot en met versie 3.2.7 werkte deze functionaliteit perfect, totdat google zelf roet in het eten gooide, door OSMAND te verplichten niet meer op deze technische manier de screen lock te gebruiken.

Ik heb ook recent 3.4.2 geïnstalleerd toen ik vernam dat de screen on / off terug geimplementeerd was. Helaas, werkt deze voor mij belange niet zo goed als voorheen in versie 3.2.7

1. scherm springt volgens mij niet x seconden voor een volgende "turn" aan, maar eerder te vroeg.
2. Eerst sprong het scherm terug af na de "turn", maar ging direct naar mijn lock screen die dan nog even actief blijft (android instelling). Vroeger was dit niet.
3. Na wat met de android screen lock instellingen geknoeid te hebben , springt ze nu helemaal niet meer uit. Op springen werkt wel nog.
4. Zelf wanneer je in een situatie komt waar plots gps info niet meer beschikbaar is, springt het scherm aan, terwijl er geen navigatie actie nodig is.

Kortom, dit lijkt me nog allemaal te buggy voor het moment. Er is echter wel een oplossing. Ik gebruik de betalende OSMAND+ via de laatste versie 3.4.2 zodat ik verder recente kaart info kan downloaden.

Daarnaast installeerde ik ook versie 3.2.7 van de free OSMAND versie (sideloaden, dus niet via google play maar via https://osmand.net/downloads)

De truuk is om je map storage van beide apps beiden te richten naar dezelfde shared memory (vind je in de general settings van osmand) Beide apps maken dan gebruik van dezelfde recente kaarten, tracks, etc...

Concreet gebruik ik dus verder de free OSMAND die energiezuinig navaigeert, en check ik regelmatig de beschikbare kaarten via OSMAND+ Je moet enkel goed opletten dat je de free versie niet automatisch laat updaten. Kun je ook instellen in android.

Is wat gedoe, maar werkt perfect als bypas totdat OSMAND zijn zaakje weer op orde heeft. Vermits ik al 3 updates kreeg in de laatste 3 dagen op versie 3.4.2, vermoed ik dat ze daar niet echt stil zitten.
2 x


Terug naar “Uitrusting”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron