Brandertje voor kop koffie

Ben op zoek naar een brandertje om tijdens mijn tochten in Nederland onderweg een kop koffie of thee te kunnen maken.

Het is niet bedoeld om te koken.

Wat kunnen jullie mij adviseren?
Bedankt
Wij gebruiken altijd de Jetboil hiervoor. Er past precies een (grotere of kleinere) beker op en je hebt in een paar minute de koffie/thee klaar.
Wij koken er overigens ook op.

Er zijn meer (duurdere) versies als je even verder kijkt op de link. Het is maar wat je ervoor over hebt :wink:
Primus Etasolo is een kleine geintegreerde gasbrander. De Snowpeak starter kit is goedkoper en lichter en je kunt er zelfs een maaltijd mee opwarmen: SKU : SCS-005TK Als je meer geduld hebt is er de Trangia mini.
Wim
Uit financieel oogpunt kun je dan toch beter een Campingaz - Twister Plus Stove nemen. Is de helft goedkoper.
Hier een brandertje van 30 gram ! en 20 euro (ecl. flesje). Een klein flesje brandspiritus is genoeg. Ook daar te koop in de webwinkel / lichtgewicht.

http://www.hetbuiten.nu/c-1520532/white-box-stove/

Ideaal voor dagtochtjes en als noodbrandertje voor als de benzinebrander het af laten weten, of het gasblikje leeg is....

Proost.
:P
http://www.asadventure.com/benl/index.c ... colour/268

waarom water opwarmen onderweg? Gewoon warm water meenemen!
Waar vandaan? Als je in IJsland fietst, misschien, van een of andere hete bron, maar anders?
EnriceV schreef:http://www.asadventure.com/benl/index.c ... colour/268

waarom water opwarmen onderweg? Gewoon warm water meenemen!
???

Die White Box Stove lijkt me een heel aardige oplossing, als ie een beetje snel is ten minste ;-)
Fokko schreef:Hier een brandertje van 30 gram ! en 20 euro (ecl. flesje). Een klein flesje brandspiritus is genoeg. Ook daar te koop in de webwinkel / lichtgewicht.

http://www.hetbuiten.nu/c-1520532/white-box-stove/

Ideaal voor dagtochtjes en als noodbrandertje voor als de benzinebrander het af laten weten, of het gasblikje leeg is....

Proost.
:P
Grappig ding Fokko. Spreekt me wel aan.
Hoe is hij in het gebruik? Hoe lang duurt het om 300 cl water aan de kook te krijgen?
@ Hans,

Hou me te goede...een tijd geleden dat ik hem uitgeprobeerd heb. Ik meende 7 min over 1 liter water. Dus een kop gaat een stuk sneller. Het brandertje moet wel even zelf wat warm worden, waardoor het beter gaat werken. Het werkt op basis van capilaire werking, en het uitzetten van de vloeistof. Je giet spiritus (misschien werkt sterke alcohol ook) in het midden. In de tussenwand
gaat het omhoog en komt het uit de gaatjes.

Het is een grappig en zeer sterke, stevige constructie. Het zal zeker niet vervormen onder in de tas. Dus een mooie noodoplossing....en zeer geluidsarm...dus ook als je je medekampeerders niet wilt storen, of van de vogeltjes wilt genieten en toch je pap, of kop koffie wilt maken...en rust wil 's ochtends of 's avonds...

Het is helaas niet te regelen, en je moet hem leegbranden (of een mok er over heen zetten om m te doven.....maar ja, wat wil je voor nood / dat geld !

Ik hoop je zo wat meer verteld te hebben.

Groeten Fokko
Je kunt er ook zelf een maken, kijk maar even onderaan het Wikipedia artikel voor links. http://en.wikipedia.org/wiki/Beverage-can_stove

Hier staan echt heel veel voorbeelden... http://zenstoves.net/Stoves.htm
Ik heb de white box stove op de laatste fietsbeurs gekocht. Ik gebruik hem voor de bereiding van een kopje koffie / soep tijdens dagtochten. Ik gebruik hem met bio-ethanol, Wodka kan echter ook, als je in het oostblok bent een goedkopere optie.

Het uit moeten laten branden blijkt voor mij niet zo'n groot nadeel te zijn. Je krijgt op een gegeven moment wel handigheid in het inschatten van de juiste hoeveelheid. Het dingetje vereist wel een vlakke en stabiel ondergrond anders roetsjt het pannetje er snel af, met alle gevolgen vandien.

Conclusie: voor mij een ideale, goedkope en compacte oplossing voor de dagtochten. De bio-ethanol ruikt ook een stuk beter dan overige brandstoffen (op Wodka na dan misschien :wink: Voor vakanties en het serieuze kookwerk gaat gewoon mijn Coleman benzinebrander mee.
Ik heb geen advies voor een brandertje, ik neem gewoon een thermosfles van 1 liter mee. Ook bij meerdaagse tochten in het buitenland. Iedere ochtend of avond tevoren even een litertje koken (op de brander waar we ook eten mee koken) of vragen bij een cafe/bar/restaurant en hop, in de fles.

Ik ben erg benieuwd waarom je juist een brander wilt gebruiken tijdens je dagtochten in Nederland en niet 'gewoon' een thermosflesje meeneemt. Je zult tenslotte water mee gaan nemen dat je op gaat warmen, dus waarom niet gelijk warm water.
Polling schreef:Waar vandaan? Als je in IJsland fietst, misschien, van een of andere hete bron, maar anders?
Zoals hierboven ook wordt gesuggereerd: koken doe je op zo'n ding niet. Dus ofwel eet je 's avonds in restaurants en kan je eenvoudig aan warm water geraken, ofwel sleep je zelf nog een andere brander mee en kan je makkelijk 's ochtens warm water maken voor de hele dag.

(En als je wodka hebt, kan je die ook gewoon opdrinken om het warm te krijgen :-p, dan kan dat brandertje meteen thuis blijven)
Ik lees: "tijdens mijn tochten in Nederland" wat hierboven door een ander wordt gewijzigd naar "dagtochten"
Voor dagtochten ben ik het met jullie eens, dan is een goede thermos voldoende. Voor langere tochten zou ik niet zonder brandertje willen, 's avonds heet water vanuit een restaurant of bar lijkt me minder gemakkelijk dan het klinkt, heet water lukt misschien, maar kokend? En dan nog, je thermos moet geweldig zijn om het hete water zo heet te houden dat het na een uur of 10 nog zo heet is dat ik de koffie / soep lekker vind.
Nee, ook als ik niet zelf echt eten kook, wil ik voor de koffie / soep gewoon een brandertje waar ik een (halve) liter water mee aan de kook kan brengen. De eerste halve liter 's morgens voor de koffie en thee bij het ontbijt, de tweede halve liter om mee te nemen onderweg, en bij aankomst op de camping bij niet al te goed weer een bakkie soep. Lekker.
Ik heb er geloof ik ook 'dagtochten' van gemaakt. Slecht gelezen. Ik heb een Primus thermosfles die het water, zeker binnen de dag, op zeer acceptabele temperatuur houdt. Persoonlijk drink ik mijn soep, thee of koffie niet zo heet als ie wordt opgediend, dus dat het water gewoon warm (en niet heet) uit de thermoskan komt vind ik niet zo erg.

Maar dat is natuurlijk geen advies voor een brander... :)
Als jullie dan zelf water koken neem je daar dan een kleine fluitketel voor mee?
Hebben julie dan ook tips welke hiervoor aan te schaffen?
JanW schreef:Als jullie dan zelf water koken neem je daar dan een kleine fluitketel voor mee?
Hebben julie dan ook tips welke hiervoor aan te schaffen?
geen!


Een fluitketel is een onzinproduct want je kunt er verder niks mee. Water kun je ook prima in een pan koken, maar spaghetti in een fluitketel is al stukken minder practisch.
Voor mijn komende zomer tocht ga ik ik deze kopen:
http://www.outdorado.com/Optimus_Nova.jsp
Afbeelding

met deze voor koffie:
Afbeelding
ik ben een sucker voor goede koffie :)

met een pan er bij kan je er zelf warm eten mee maken!
Is een Kelly Kettle is voor je? De 0,6 liter

http://www.kellykettle.com/

Piet.