post eens een foto van je vakantiefiets

3099 berichten
Walter, de achterrem (Avid BB5) is bedoeld als parkeerrem zodat de fiets niet wegrijdt als je op een heuvel staat en toch af wil stappen. Bedienen gaat met een versnellingshendel onder de remhendel aan de linkerkant hierdoor wordt de rem dus ook dichtgehouden. Afstappen wordt erg lastig omdat je nogal laag bij de grond ligt in combinatie met het onderstuur, de fiets op zijn kant leggen is een andere lastige optie.
De XT achterderailleur zat in het optie-pakket, eigenlijk was de bedoeling ook een XT-naaf, volgens Paul waren die echter duidelijk slechter dan de SRAM die er nu inzit. SRAM was ook mogelijk geweest, weet verder niet hoe de kwaliteit zich verhoudt t.o.v. de merken en series.

De naafdynamo had je natuurlijk al gezien op de Spezi. :wink:

Peter
net terug van mijn eerste fietsvakantie!

ben naar parijs gefietst met deze fiets:

Merida Crossway
Afbeelding

samen met een vriend van mij, met een Giant XTR
Afbeelding
In 2009 ben ik met deze combinatie naar Parijs op en neer geraced. REISVERSLAG

Afbeelding
Wim schreef:Ik heb ook nog wel een vraag voor de koplopers, met hun leuke randonneurs. Ik hou veel van dit soort fietsen, al lijken ze me hier wat zwaar belast voor een dergelijk type. Wat zijn dit precies? Zie ik zijoptrekremmen? Engeland is wel de natuurlijk habitat ervoor. Mooi hoor.
Wim

Hé Wim,

Ja mooi he. Dat vind ik nou ook. Ze zijn misschien wat zwaar-achtig beladen, al vertekent die foto misschien een beetje met al dat rood. Ikzelf heb 4 kleine Ortlieb city's en een tent achterop. De kleine fiets heeft twee grote en twee kleine tassen. Een mens moet toch kamperen? Het bleek vorig jaar ook wat teveel, teveel warme kleren mee, maar wij hebben dan ook altijd geluk met goed weer. Dit jaar zijn we van plan in Zuid-Frankrijk/Noord-Spanje te fietsen en ik verwacht veel te kunnen besparen op kleding.

Het zijn een Gazelle Olympia, mét oogjes, maar verder geen dragervastmaakpunten, dus een beetje geimproviseerd. Het is ook eigenlijk een racefiets, maar dan wel van de stevige soort. Die grote is een 'Batavus Randonneur GL'. Ik heb er wel eens naar gezocht op internet maar nooit wat over gevonden. Ik heb het frame los tweedehands van een man gekocht die aan Batavus had gevraagd om er geen cantilever-nokken op te zetten, vandaar inderdaad zijoptrekremmen. Die voldoen prima, ook op de afdaling. Als het echt te bar wordt ga ik in de beugels, dan kan je harder knijpen.

Gemaakt van Reynolds 531 'Super Touring' buizen.

Vooral de grote Batavus is een beetje wiebelig met teveel begage en soms heb ik dan ook last van de befaamde zwabber. Toch is het het een heerlijke fiets. Altijd het gevoel dat je goed contact hebt op met de weg. Sommigen zullen dat spartaans noemen.

Daar kunnen ze trouwens wat van, daar in Engeland, met steile wegen. Het lijkt wel alsof ze het erom doen!
Singular Peregrine in opbouw :D

Afbeelding
Afbeelding
Deze moet tot in Australië geraken.

Focus Black Raider met aanpassingen:

HS33 ipv11
Wielen: Exal SP19, LX naven, 3D Sapim spaken, zelfzekerende nippels
Banden Schwalbe Dureme
Tubus Logo en Tara (wordt nog lager gemonteerd)
Octalink ipv hollowtech 2 crankstel
HG93 ipv HG53
XT a-derrailleur ipv SLX
Surly Troll vaste vork ipv Rock Shox Dart 2 (1.2kg besparing!)
Brooks, Ergon,...

Kostprijs is interessant: rond de 1100euro

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
wouter93 schreef:....Surly Troll vaste vork ipv Rock Shox Dart 2 (1.2kg besparing!)
Standaard eraf en je fiets is nog 0,5kg lichter. Die dingen zijn vaak behoorlijk zwaar in vergelijking met hun sterkte.
wouter93 schreef:Deze moet tot in Australië geraken.
Afbeelding
Werkt dat een beetje fijn zo met de spiegel onder 't stuur?

Ben zelf nl nog zoekende naar een goede plaats voor spiegel, kan deze echter niet op 't uiteinde van 't stuur monteren ivm de cane creek ergo barends.
TravelDuck schreef:
wouter93 schreef:Deze moet tot in Australië geraken.
Afbeelding
Werkt dat een beetje fijn zo met de spiegel onder 't stuur?
Vraag me af of je zo nog langs je been kan kijken... ik heb mijn spiegel op het uiteinde van mijn randonneursbocht zitten, en moet m'n linkerbeen, met de knie omhoog, altijd ietsje naar binnen drukken om goed te kunnen kijken. Moet ik wel bij vermelden dat het een smal stuur is (42cm) en dat ik een forse vent ben.

Ook zou ik in bovenstaand geval kiezen voor een model spiegel met kortere steel en die meer naar het uiteinde van het stuur monteren: zo'n lang model lijkt me een uitstekend recept voor trillende beelden.

.tsooJ
Mijn spiegel is zo ongeveer in de linkerbovenbocht bevestigd. Altijd een prima uitzicht en mijn handen komen daar toch niet. En voor wat betreft het rillen van de lange speigelhals: alleen bij flink tempo op kinderkopjes etc. wordt het beeld trillerig. Ik zou niet meer zonder willen fietsen. Op een OV-fiets kijk ik automatisch voortdurend naar een lege plek.
Het zicht is perfect, benen zitten niet in de weg en heb ook nog ruimte om een grote kanozak achteraan te binden. Met die bar-ends is het niet mogelijk de spiegel in het stuur te monteren, anders had ik wel voor de korte variant gegaan.

Van trillen geen last, is stevig uitgevoerd in aluminium en kan goed vastgezet worden.
Wel moet ik heb af en toe wat verstellen, maar dit gaat vlot (bij een kortere moet je hem minder opnieuw verstellen, lijkt me).
Wouter
wouter93 schreef:Wel moet ik heb af en toe wat verstellen, maar dit gaat vlot (bij een kortere moet je hem minder opnieuw verstellen, lijkt me).Wouter
Mijn ervaring beperkt zich tot een 'korte', maar naar mijn idee moet ik net zo vaak verstellen als jij... lijkt me... misschien zelfs wel vaker omdat mijn spiegel buiten het stuur uitsteekt en daardoor eerder wordt geraakt.
Pman schreef:De XT achterderailleur zat in het optie-pakket,
Dat is in combinatie met bar-end shifters, die zijn op een trike met onderstuur erg handig. De shifters zijn Shim dura-ace en dus alleen mogelijk met Shimano derailleur.
Sinds enige tijd heeft SRAM ook bar-end shifters dus kan je nu ook helemaal SRAM monteren maar dan zit je wel aan 10sp vast met het bijbehorende prijskaartje.
Sinds deze week in het bezit van wat m'n beste vriend moet worden....

Afbeelding
Afbeelding

Eerste fietsvakantie, gewoon op de stadsfiets Nederland door.
Polling schreef:Afbeelding

Eerste fietsvakantie, gewoon op de stadsfiets Nederland door.
Herken ik het Friese stadje Workum daar op de achtergrond?
Hoi iedereen,

Nu ik bijna weg ben is het misschien ook tijd om hier eens een foto te plaatsen!
Bij deze dus eentje van mijn fiets inclusief bagage voor mijn reis:

Afbeelding

Lieve groetjes,
Kelly
Kikitjah schreef:Nu ik bijna weg ben is het misschien ook tijd om hier eens een foto te plaatsen!
Bij deze dus eentje van mijn fiets inclusief bagage voor mijn reis.
Lieve groetjes,
Kelly
Wauw Kelly, slechts 2 fietstassen! Super dat je dat voor elkaar hebt gekregen meteen al bij je eerste fietsreis, complimenten. Dat maakt het reizen naar en in Japan (zowel in vliegtuig als in trein/bus) zoveel gemakkelijker. Ik ben benieuwd naar je avonturen in Japan.
Net de eerste trip gemaakt...Zwitserland op m'n Stevens Randoneur. Twee achtertassen, stuurtas en de tent bovenop de bagagedrager. Die vuilniszak bij het achterwiel, hoort er niet bij :wink:

Afbeelding
Het ziet ernaar uit dat het leuk was, en inderdaad niet idioot zwaar beladen. Dat was vast fijn zo in de bergen.
Wim