bagagedrager idee of tips

Beste Mensen,

Ik heb een aantal maanden geleden een Bulls Urban aangeschaft. Nu heeft deze er een standaard bagagedrager op zitten... zie fotos op de link

[url] https://www.jonico.nl/blog/Getest:%20Bu ... ive%202017 [url]

Op zich is de drager prima voor als ik zijtassen wil gebruiken. Echter... voor mijn ww ritjes zit ik er aan te denken om ipv met zijtassen gewoon een simpele tas bovenop een drager te gebruiken. Zoiets:

[url] https://www.bol.com/nl/p/vaude-silkroad ... 028306100/ [url]

Is er iemand die tips/ideeen heeft hoe ik de huidige drager kan "uitbreiden" met een horizontaal dragerplankje?
Of ontkom ik er niet aan de huidige drager te vervangen of een extra eenvoudige drager er bij te plaatsen?

Ben benieuwd of jullie nog iedeen/tips hebben.

Mvg
Tja, iets bovenop is nou net waar die drager nièt voor bedoeld is :roll:

Als je deze drager wilt behouden: ik zou er van multiplex iets op bouwen waar de tas op rust en met zulke gaten dat de riempjes er op de gewenste plek door heen kunnen. Als je een beetje van houtbewerking houdt, dan is dat misschien de manier.
Als je hout neemt, even dik als de stagen van je drager, zet dan enkele blokjes hout aan weerskanten op en over de rand hout die tegen de stangen rust. Zo kan je opzetstuk zijwaarts geen kant op.
Misschien eerst van stuk karton een proefexemplaar maken. Nachtje over slapen. Versie 1.1 van karton maken en dan in hout. (Of eerst 3D tekenen in SketchUp of 123D-Design)
Ook even kijken waar er met de gatenboor wat materiaal weg kan, voor de gewichtsbesparing. Hele zaakje in de watervaste blanke lak en je hebt een mooi fietsattribuut.

Nou bestaan er tegenwoordig van die systeempjes waarbij de onderkant van de tas een paar pinnetjes heeft, die precies in de uitsparing van de drager passen, oa van Racktime. Ik meen dat er in het tijdschrift van de Fietsersbond net een test stond. Is dat wat?
Wat wil je meenemen? Is het groot en/of zwaar? Gaat het je aërodynamica? Kan je een frontroller gaan gebruiken op je huidige rekje? Ik vind dat wel het mooist.

Racktime heeft simpele dragers en het snapit systeem. Een nieuwe drager dus.

Anders zou je zo een drager aan je zadelpen moeten installeren met een tasje erop. Eenvoudiger te verwijderen, maar minder solide.
Bedankt voor jullie reacties

@ hoogframe - bedankt. Aan hout had ik idd nog niet gedacht. Ook het idee van "blokjes" over de huidige stangen laten rusten zet mij aan het dneken. Ik had zelf het idee om een simpele drager te kopen en die in te korten en te monteren aan de huidige drager. hoe wete ik nog niet maar ik weet wel dat o.a tubus heel veel accesoires heeft waar het toch wel mee zou moeten lukken.

@ groverr - ook bedankt. Ik heb op mijn vorige fiets front rollers achter gebruikt maar dat vond ik iets te veel van het goede voor ww ritjes. Een rugzak + een tasjes achterop is voldoende. De hyuidige drager wil ik liever laten zitten omdat bij een wat langere fietstrip er waarschijnlijk wel front/back rollers op gaan.

Het dragertje bovenop is dus idd meer iets ivm de aerodynamic en gebruiksgemak. Het hoeft dus ook maar een paar kg max te houden. Dit moet de huidige drager dan toch zeker wel kunnen houden? Zo'n zadelpendrager vind ik echt niks.
Weet iemand soms wat voor drager er nu precies op de bulls zit? Merk en type?
Leuke fiets, doet me ergens aan denken ;)

Ik zou de drager eraf halen en een Tubus Fly monteren. Dan heb je alle mogelijkheden gedekt en waarschijnlijk staat het een stuk beter dan een "eigen" constructie (nog los van de degelijkheid).

Andere optie (hierboven al vermeld) is een MTB-"plank" aan je zadelpen.
Als je een andere bagagedrager monteert zal je rekening moeten houden met de achterlichtdraadjes die nu laag uit het spatbord komen. Bij 'trekkingbike' dragers komen de draadjes misschien wel 10 cm hoger uit het spatbord.

De Tubus Fly is te smal om de de voorgestelde rackpack stabiel te monteren. De Fly vind ik wel ideaal om je tassen lekker dicht bij je fiets te houden. Het mooie Supernova E3 achterlicht past ook niet op de Fly (of je moet adaptors weten te vinden).

Ik reed met Frontrollers op de Fly, maar merkte dat ik het ook vaak teveel van het goede vond. Nu heb ik een goedkope nylon 6 liter Carradice zadeltas standaard op de toerfiets van dienst zitten en wissel 's winters: rugzak (lekker warm) en 's zomers; 6 L Ortlieb stuurtas. Op de Bulls komt de stuurtas dan weer voor je koplamp te zitten.

Grote kans dat je dit ook niks vind, toch even op wijzen:
Rose heeft een 8 liter 'Travel" zadeltas voor 51 euro + verzend.
Topeak heeft de 'Backloader" in 6 en 10 liter uitvoering voor 54 en 64 euro, overal verkrijgbaar.
Al veel toerfietsers mee zien rijden.
Ik wil sowieso de huidige drager laten zitten want er zitten idd verlichting in geintegreerd en dat wil ik zo houden.
Als het dan echt niet anders kan worden het gewoon toch frontollers voor achter.

Ik heb destijds een fly gehad maar die lijkt me idd niet breed genoeg voor een tas zoals ik voor ogen heb.

Zo'n zadelependrager zou wel kunnen mits die niet al te hoog boven mijn wiel komt. Ik ga eens zoeken naar een geschik model... wie weet.

Ook heb ik inmiddels wel wat ideetjes om eventueel een normal drager te monteren aan de drager die er al op zit.

Ik kom er op terug.
Deze zaak heeft een groot assortiment van buitenissige fietsonderdelen. In ieder geval een ruime keus aan zadelpendragers.
Misschien is dit iets voor je.
De drager is van het merk Standwell, hieraan zit ook het achterspatbord en achterlicht bevestigd. Deze drager kun je natuurlijk vervangen door een andere maar dan moet je de drager aanpassen op het achterspatbord of andersom.
Racktime heeft een bagagedrager voor aan de zadelpen https://www.rosebikes.nl/artikel/rackti ... aid:857508 daar kun je een Racktime tas opklikken, bijv. deze in het zwart https://www.racktime.com/produkte/syste ... uct/talis/
Verder kun je er mooi een reflector aan schroeven, meen dat die verplicht is in NL :wink:
Zo.. even een update.

Ik had wat ideeen om een normale bagagedrager aan te passen zodat ik heb dmv 12mm buisklemmen op de huidige drager kon plaatsen. Het idee was dat ik dmv de klemmen de nieuwe drager er eenvoudig op en af zou kunnen klikken. De idee van de klemmen lijkt wel ok maar het aanpassen van de drager is wat lastig. De drager die ik gekocht had was sowieso te breed. Dus die gaat terug. Toen zag ik een zogehete opzetdager voor een ebike. Aangezien daar een soort van ijzeren montageplaatje onder zit dacht ik dat dat zeker moest gaan lukken icm de klemmen. Maar eenmaal ontvangen bleek het wel een hele zware drager te zijn. Daarnaast zou ik toch ook erg lange schroeven nodig hebben omdat de afstand van de huidige dragers tot aan boven het spatbord toch vrij groot is (9cm) . Ik ben bang dat het dan te instabiel gaan worden. Dus die drager gaat ook weer retour.

klem:
[url] http://www.aircovent.nl/producten/produ ... isklem-wit [url]

opzetdrager:
[url] https://www.internet-bikes.com/131698-s ... vAEALw_wcB [url]

In de tussentijd kwam ik ook deze mooie ortlieb tas tegen welke precies de goede afmetingen heeft voor mij.
[url] https://www.fietstascenter.nl/product/7 ... slate.html [url]

De zoektocht naar een passende oplossing gaat dus nog even door. Misschien dat het toch een zadelpendrager gaat worden. Ik vind alleen dat deze vaak te hoog boven het achterwiel komen te staan.
Wederom een update...

Uiteindelijk toch besloten om een andere bagagedrager te monteren. Het is de Racktime Add-it geworden.
Vandaag alles gemonteerd en waar ik idd al "bang" voor was is het geval... het spatbord kan niet vast gemaakt worden aan deze drager zoals dat bij de oude drager wel het geval was. Daar moet ik dus nog een oplossing voor zien te vinden want het achterste stukje zwabbert nu wel behoorlijk.

Bijlagen

Ik zou een stukje Aluminium platstaf nemen en een beugeltje maken van waar je je achterlamp vast maakt naar het spatbord, schematisch zoals de grijze lijn in dit plaatje:
Beugeltje.png
Beugeltje.png (93.14 KiB) 1564 keer bekeken
Vastzetten met wat boutjes.
Ik kwam zojuist dit tegen... lijkt me perfect
Heb alleen nog niet gevonden waar ik het kan bestellen

Bijlagen

SKS levert OEM produkten, die zie je dan terug bij Sparta of Gazelle, alleen staat er dan geen SKS meer op. Het zal lastig worden denk ik.
https://www.tretwerk.net/index.php?lang ... asc&pgNr=0 komt in de buurt.
Ik gebruik zelf altijd een oude spaak: sterk, makkelijk te buigen, roest niet, gratis. Vastmaken met een boutje + ringetjes via een geboord gaatje in het spatbord, en aan de drager. Wel Dt competition spaken gebruiken :D.
Goede morgen.

Idee van die spaak sprak me zeker aan. Tot dat ik dit tegen kwam:

[url] https://www.hibike.nl/sks-gt-loop-bagag ... ae3a88b77c [url]

Van de week besteld, gisteren gemonteerd en het het spatbord zit ook weer goed vast.

Dus ik ben nu wel tevreden.