fietsenbouwer

Ik heb nu een koga worldtraveller,die heb ik drie jaar geleden zo kant en klaar gekocht,een geweldige fiets waardoor ik een fietsgek ben geworden.
Maar ik wil nu een fiets die ''past'' dus een die speciaal voor mij opmaat gemaakt en samengesteld is .
Ik zoek dus een goede fietsenbouwer die mij opmeet, goede informatie geeft, goed materiaal gebruikt.
Waar die goede fietsenbouwer zit vind ik niet zo belangrijk, ik woon in Breda maar ben bereid om voor een goede fiets een flink eind te rijden .

Merken die je elders op het forum zult vinden zijn o.a. Vitorio, Snell, Santos. Er zijn genoeg mensen erg tevreden over deze fietsen.

Voodat de server crashte stond hier een leuke discussie. Santos moet in elk geval van het lijste af, want dat zijn geen maatfietsen. Erbij kan nog Avaghon van Herwerden en M-gineering. Maar het zou leuk zijn als het oude draadje hersteld kon worden.
Wim

Deze verwijzing stond er ook in:

lange link

Jarno moet de merken wel goed spellen :wink:
De magische internetzoektermen zijn vittorio, sneltweewielers, avaghon, vanherwerden, m-gineering en vlerick (B).
Maar Wimpie, heb je echt een op maat gebouwd frame nodig? Als je geen bijzondere lichaamsbouw hebt is het meestal ook mogelijk om met een confectieframe te volstaan. De meeste genoemde merken hebben van elk model een reeks maten, je houdt een bak geld over. Wat blijft is dat je de opbouw van onderdeel tot onderdeel kunt bepalen - binnen grenzen van het mogelijke natuurlijk. En dan komt Santos ook weer in beeld.
Groet,
Leon

Als je kijkt naar maatbouw, is in ieder geval een Snel Expedition minstens net zo duur of soms zelfs goedkoper dan een niet-maatbouw Santos :-)

Ik weet niet of dat voor een Vittorio of en M-gineering fiets ook geldt, maar Wimpie, het loont de moeite om daar eens nader onderzoek te verrichten.

Zal een nieuwe maatfiets nu echt beter/lekkerder rijden dan je 3 jaar oude Koga?
Ik betwijfel het ten zeerste, al is een nieuwe fiets altijd leuk, maar je Koga kan nog jaren mee.

Wimpie,

Ik zou als ik jou was eerst goed laten opmeten of jouw huidige fiets al niet goed op maat is. Wellicht moeten slechts een paar onderdelen vervangen worden om je huidige fiets echt volledig voor jou op maat te krijgen.
Wil je toch een nieuwe fiets? Ga niet over een nacht ijs en bezoek diverse specialisten.
Als geboren en getogen Jordanees kan ik je een bezoek aan de Vakantiefietser van Eric Schuijt in de Amsterdamse Jordaan zeker aanraden. Niet alleen voor de geweldige omgeving met leuke kroegen en restaurantjes, maar vooral vanwege het gedegen advies van Eric Schuijt.

[zucht] Daar zijn we weer Bert, met dien verstande dat je dit keer vergeten bent de negerzoenen te noemen...

inderdaad [zucht] ...