Europese Fietsroutemarkt op 30 maart 2003

Europese Fietsroutemarkt

Op zondag 30 maart organiseert de De Wereldfietser (vereniging voor fietsreizigers) in samenwerking met het Nivon, de jaarlijkse Europese Fietsroutemarkt. Van 10.00 uur tot en met 17.00 uur is iedere geïnteresseerde vakantiefietser welkom in het Nivon-huis aan de Dirk Smitsstraat 76 in Rotterdam. Een jaarlijks terugkerend evenement waar zowel de beginnende als de ervaren vakantiefietser informatie kan vinden over alles wat te maken heeft met fietsen door Europa.
Informatie van fietsers die er zijn geweest, direct van de bron.
De Europese Fietsroutemarkt op 30 maart 2003, het begin van een heel mooi fietsseizoen.Klimmen over de Zwitserse Alpen, op zoek naar Dracula in Roemenië, een pintje pakken op een terrasje in Antwerpen, jezelf verliezen in de heuvels van Wales, als een pelgrim op weg naar Santiago.
De veelzijdigheid van Europa als fietscontinent is ongekend. Een aantal dagen fietsen door de “oude wereld” staat borg voor verschillende landschappen, culturen en vaak ook landen. Nergens is de diversiteit aan kleine wegen waar de vakantiefietser heerlijk over kan dolen, zo groot als op ons eigen continent.
De vereniging voor fietsreizigers, De Wereldfietser, heeft met haar 1700 leden een schat aan informatie over het fietsen door Europa.
Wat zijn de mooiste fietsroutes, de leukste plekjes, waar kan je overnachten, zijn er fietsenmakers, wat moet ik meenemen, hoe is de bevolking, wat kom ik tegen, kan ik er fietsen met kinderen, welke uitrusting heb ik nodig?
Op de landeninformatiemarkt van de Europese Fietsroutebeurs wordt informatie gegeven aan iedereen die geïnteresseerd is in het fietsen door Europa. Van een weekend fietsen over de Veluwe tot fietsen naar de Middellandse Zee, van een compleet beschreven fietsroute tot ideeën voor zwerftochten, op de Europese Fietsroutemarkt is informatie te vinden voor iedere fietser.
Naast de informatiemarkt worden er verschillende kleurrijke lezingen gehouden. Door middel van schitterende dia’s en mooie verhalen wordt de bezoeker meegenomen op een fietsreis door Europa.
Prachtige foto’s op de fototentoonstelling geven weer wat de fietser onderweg kan tegenkomen.
Dit alles wordt ondersteund door verschillende workshops op het gebied van fietstechniek, uitrusting en voorbereiding.
Na een bezoek aan de Europese Fietsroutemarkt van De wereldfietser kan het fietsseizoen echt van start gaan.


Europese Fietsroutemarkt
wanneer
Op zondag 30 maart 2003 van 10.00 uur t/m 17.00 uur.

waar
Nivon-huis aan de Dirk Smitsstraat 76 in Rotterdam

toegangsprijs
€2,- voor leden van De Wereldfietser en De Vakantiefietser, €3,- voor niet leden

informatie
Voor meer informatie bel 010-4423567 of e-mail: post@wereldfietser.nl
30 maart; Lezingen op de Europese Fietsroutemarkt


10:00 uur = Guus Schipper = Op de Fiets naar Santiago
14:00 uur = Peter Verhaak = Columbaroute Engeland
12:00 uur = George Gussenhoven = Trektochten door de Pyreneeën
13:00 uur = Hans Metz = Fietsen naar Noordkaap en Rusland
14:00 uur = Bert Sitters = De Zilverroute, van Sevilla naar Santiago
15:00 uur = Guus van de Beek = Fietsroutes plannen in Europa
16:00 uur = Cok Oostveen = Fietsen door Oost-Europa
Ronald Nihot te horen op de beurs

Ronald Nihot zal tijdens te Europese Fietsroutemarkt te horen zijn. Binnen De Wereldfietser is Ronald bekend om zijn goede gitaarspel en mooie stemgeluid. Ronald onderstreept met zijn muziek het gevoel van vrijheid die elke fietser wel kent wanneer hij of zij op het stalen ros door Europa toert.
Fotowedstrijd op de Europese Fietsroutemarkt

Op de Europese Fietsroutemarkt zijn de beste foto's te zien die hebben meegedaan aan de fotowedstrijd van De Wereldfietser.
In het café van de beurs kan je kiezen welke foto je het beste vindt.
Dus laat je stem horen en geef aan welke foto de beste indruk geeft van het fietsen door Europa.
Fietsen met Kinderen ook op de Europese Fietsroutemarkt

Weer druppelt er nieuws binnen over de Europese Fietsroutemarkt.
Het thema "Fietsen met Kinderen" is ook op deze beurs vertegenwoordigd. Theo Jorna zal met uitgebreide informatie op de beurs staan. Van transport tot dagafstanden, van poepluiers tot nieuwe ontdekkingen.
Fietsen met kinderen geeft een geheel nieuwe demensie aan het fietsen door Europa.
Dus neem je kind(eren) mee en ga langs bij de stand "Fietsen met Kinderen".
Stel dat je een gekke bui hebt en je besluit op de fiets naar Rotterdam te komen. Is er een mogelijkheid om je fiets om een redelijk veilige plaats te stallen?

Hoi Arjen,
Er is inderdaad bij het Nivon gebouw plek om je fiets te stallen maar....dat bestaat uit een fietsenrek vóór het gebouw. Met een goed slot geen enkel probleem. Een overdekte, cq afgesloten, fietsenstalling is er helaas niet.
Tot zondag.

Hoi Arjen,
Er is inderdaad bij het Nivon gebouw plek om je fiets te stallen maar....dat bestaat uit een fietsenrek vóór het gebouw. Met een goed slot geen enkel probleem. Een overdekte, cq afgesloten, fietsenstalling is er helaas niet.
Tot zondag.
je kunt je fiets in ieder geval bewaakt stallen op het centraal station van Rotterdam

vanaf Rotterdam CS kan je verder bus 33, 37 of 38 naar Crooswijk, Zevenkamp of Schollevaar nemen, deze vertrekken allen vanaf de zelfde halte op Centraal, verder levert tram 3 naar de Kleiweg hetzelfde resultaat op, in alle gevallen uitstappen bij halte Noorderbrug en ca. 50 m teruglopen. Dan rechtsaf de Dirk Smitsstraat in.

gr.Liz

Lopen vanaf het centraal is 10 min.

Afbeelding

Carto Studio op de Europese Fietsroutemarkt

Carta Studio (www.cartostudio.nl) zal, naast vele andere exposanten, óók aanwezig zijn op de Europese Fietsroutemarkt. Carto Studio is natuurlijk bekend om de mooie kaarten van Paul Benjaminsen.
Dit, en nog veel meer, kun je zien op 30 maart aanstaande in het hartje van Rotterdam.