Rondje Amsterdam, 7 december 2016

Woensdagavond 7 december fietsen we weer een Rondje Amsterdam. Vertrek om 19.00 uur vanaf de Berlagebrug. Bedenk dat we in het donker fietsen, dus zorg voor goede verlichting en opvallende kleding.
Iedereen is van harte welkom. Aanmelden vooraf is niet nodig.
We fietsen in een rustig tempo over fietspaden en auto-luwe wegen in Amsterdam en omgeving. De route ligt niet vast; je inbreng wordt gewaardeerd. Onderweg of na afloop drinken we i.h.a. gezellig nog wat samen. Tussen 21.00 en 22.00 uur zijn we weer terug.

Vrienden van de Wereldfiets,

hier volgt nog even een belangrijk iets.
7 December is er weer,
dit jaar voor de laatste keer
een gezellig Rondje Amsterdam.
Dus fiets mee als 't effe kan.
Jong of oud, man of vrouw
Sinterklaas rekent op jou.
Want hij trakteert ons na afloop, ja heus,
op bier, wijn of choco naar keus.
Berlagebrug, precies om 19.00 uur
begint ons fietsavon(d)(t)uur.
In 2017, het nieuwe jaar
zien we op 4 januari weer elkaar.

Sint.
Amsterdam Light Festival

Van 1 december 2016 tot en met 22 januari 2017 vindt de vijfde editie van Amsterdam Light Festival plaats. Meer dan 35 kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad van Amsterdam. De werken zijn langs een vaarroute, de Water Colors en een wandelroute, de Illuminade, geplaatst.

Met het Rondje Amsterdam zullen we in elk geval het Amsterdam Light Festival aandoen.
De vaarroute "Water Colors" is te befietsen: Berlagebrug, Weesperzijde, Blauwbrug, Herengracht, Brouwersgracht, Prins Hendrikkade en Nieuwe Herengracht.
Voor de wandelroute "Illuminade" op/rond de terreinen van de Hermitage en de Hortus Botanicus zullen we af en toe moeten afstappen.Meer informatie over de verschillende kunstroutes vind je met de link https://amsterdamlightfestival.com/
Vanavond rustig weer en droog. Misschien zelfs nog een maan die door de bomen schijnt.
We beginnen met Amsterdam Light Festival en daarna zoeken we een mooie route naar de warme chocolademelk en stroopwafels.
Ik ben er bij vanavond, eerste keer dus ik ben benieuwd :o
De weersvoorspellingen klopten en daarmee werd het weer een top-avond.
Eerst door de stad met allerlei bizarre begrijpelijke- en onbegrijpelijke verlichte kunstobjecten. Daarna via de Watergraafsmeer en Duivendrechtse polder naar Amstelveen waar we bij Koert chololademelk dronken. Vervolgens weer richting Amsterdam. Deze keer dus niet heel veel kilometers maar wel heel gezellig.