Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Wereldfietsbeurs 2020, 26 januari - Forum Wereldfietser

Wereldfietsbeurs 2020, 26 januari


 

Wereldfietsbeurs 2020 Op zondag 26 januari  is het weer zo ver: onze eigen Wereldfietsbeurs. Wederom bij de Fietser in Ede. Deze keer in samenwerking met KOGA wat voor de organisatie en de bezoekers een aantal voordelen heeft.
Lees daarom de praktische informatie over je bezoek! Bezoek is gratis maar voor de lezingen moet je je aanmelden.

Lekker met de fiets erop uitrekken krijgt steeds meer belangstelling, maar er zijn altijd veel vragen over de voorbereiding. Is het in Spanje erg zwaar, of is het in Thailand veilig fietsen. Hoe bereid je de tocht voor, wat voor route ga ik volgen, wat voor spullen neem ik mee, hoe reis ik terug naar huis, waar kan ik overnachten etc.... Daarom staat op de gezellige Wereldfietsbeurs het contact centraal: ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen voor nieuwe fietsavonturen. Doorgewinterde cracks en bedeesde beginners ontmoeten elkaar in een gemoedelijke mix.

Uit de enquête die bezoekers bij onze laatste beurs hebben ingevuld, hebben we een aantal speerpunten geformuleerd waardoor er dit jaar meer aandacht besteed zal worden aan;
  • Bestemmingen dichter bij huis.
  • Navigatie met smartphone en GPS.
  • Stroomvoorziening op de fiets.
  • Reizen met e-bike.
  • Bikepacking.

In het programma van de reisverhalen, workshops en op de vloer bij de exposanten zal je dit ook terugvinden in het aanbod.

Locatie
De Plaats: De Fietser,
Akulaan 2 (voor navigatie Badweg),
6717 XN Ede.

Tijden van 09.30 tot 17.00 uur
www.defietser.nl

Uw bezoek aan De Fietser
De  Fietser in Ede is een schitterende locatie. https://mijngelderland.nl/inhoud/canons/ede/enka. Het Rijksmonument van de voormalige Enkafabriek straalt het fietsplezier volledig uit. Zelfs wie geen enkele binding had met fietsen, wordt hier onmiddellijk bevangen door het fietsvirus. In een ruim opgezette hal staan alle modellen van de merken van de Accell-groep opgesteld, zoals Koga, Van Nicolas, Batavus, Lapierre, Haibike, Loekie en Sparta. Op een parcours kunnen de bezoekers deze fietsen uitgebreid testen.

Ede is niet ver van het geografisch middelpunt van ons land. De Fietser ligt naast het Intercitystation  Ede-Wageningen (slechts 5 tot 10 minuten lopen) en dichtbij een afslag van de A12. Ook al is er bij De Fietser een gratis parkeerterrein. Bij grote drukte zoals tijdens onze laatste beurs stroomt deze parkeerplaats snel vol. We raden iedereen aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen.
Je kunt natuurlijk ook op de fiets komen. Er is een afsluitbare fietsenberging. Bij de stand van de Wereldfietsers heeft men de sleutel.

BELANGRIJKE PRAKTISCHE INFORMATIE OVER JE BEZOEK

Voor het bijwonen van lezingen moet je je van te voren aanmelden op de site van KOGA  en je kaartje uitprinten of opslaan.

Zoals hierboven al even aangestipt zijn er door de samenwerking met KOGA wat veranderingen. De belangrijkste zijn;
  • De deuren van De Fietser gaan open om 09.30 uur. Hierdoor krijgen de bezoekers meer tijd om naar de zalen van de reisverhalen/workshops te gaan, deze starten stipt om 10.00 uur.
  • De toegang tot de beurs is gratis, ook de toegang tot de lezingen. Om echter de toestroom tot de verschillende zalen te stroomlijnen moet je je voor het bijwonen van een lezing van te voren aanmelden. Dit geeft voor de bezoekers de zekerheid van een plekje in de zaal en omdat de organisatie zicht heeft op het aantal aanmeldingen kunnen we een populaire lezing doorschuiven naar een grotere zaal. Dit heeft ook als groot voordeel dat we de hectiek van de kaartjesverkoop bij de ingang niet meer hebben.
  • Op de dag van de beurs zal bij de ingang en op flyers aangegeven worden in welke zaal je moet zijn voor de lezing waar je een kaartjes voor hebt.
  • Bij de toegang tot de zaal van je keuze zal een vrijwilliger van de Wereldfietsers je kaartje controleren zodat je niet in de verkeerde zaal terecht komt.

zie: koga.com/nl/wereldfietsbeurs
Wat tref je allemaal aan op de Wereldfietsbeurs?

Ons e-bike paviljoen
In het e-bike paviljoen staan e-bikes van verschillende merken met hun berijders. Zij kunnen informatie geven over hoe het is om met een e-bike te fietsen en kamperen. Een aantal van deze informanten geeft ook een lezing over hun ervaringen.
Filip Rots presenteert om 14.00 uur een reisverhaal over zijn tocht over het Centraal massief richting Barcelona.
John Lohman heeft om 16.00 uur een reisverhaal over zijn trip langs de Hanze route.
Fred Hartog geeft om 11.00 uur een workshop over hoe hij zijn“gewone” fiets ombouwde tot een e-bike.
zie: e-bike paviljoen

Bikepacking offroad
Met bepakking uitdagend fietsen over woest terrein en smalle paadjes.

Fietsers informeren fietsers (grote hal)
Een scala van ervaren fietsreizigers geeft informatie over hun favoriete fietslanden, met fotoboeken, kaarten, en allerlei andere informatie. Hier dus geen informatie van reisbureaus, maar van fietsers zelf. Van een tocht  naar Rome tot een reis over de Andes.

Reisverhalen in de Mindset (zaal op de begane grond)
  • Bert Vinken vertelt over zijn 6 maanden lange tocht van Bangkok naar Eindhoven.
  • Kees Swart neemt ons mee op zijn tocht door de Alpen.
  • Maarten Smit maakt een uitdagende off-road tocht door Georgië.
  • Eveline Bremmer vertelt over de mooie fietsroute over rustige wegen naar Praag.
  • Filip Rots gaat de uitdaging aan om met zijn e-bike over het Centraal Massief te gaan.
  • Eric Schuyt vertelt ons over het onbekende Malawi.
  • John Lohman maakt op zijn e-bike een culturele trip vanuit Brandenburg langs de Hanzesteden. zie: programma reisverhalen

Praktische workshops in de Boardroom en de Loeki Zaal
10.00uur         Bikepacking race, wat is het, hoe werkt het?
10.00uur         Hoe schrijf je een reisverhaal.
11.00uur         Bouw je bestaande vakantiefiets om naar een e-bike en wat zijn dan de ervaringen op lange fietstochten.
11.00uur         Aint no mountain high enough.... Met een bergverzet kun je bergen verzetten.
12.00uur         Smartphones in het buitenland tijdens lange fietsreizen, hoe laat je ze op.
12.00uur         Voor het eerst op fietsvakantie.
13.00uur         Navigeren met smartphone.
13.00uur         Op fietsvakantie, wat neem je mee.
14.00uur         The selfmade man, op reis met zelfgemaakte spullen.
14.00uur         Het voorbereiden van een lange reis.
15.00uur         Fietsen in Saoedi Arabië, hoe vind je je route in onbekend gebied.
15.00uur         Bikepacking.
16.00uur         Navigeren met GPS
16.00uur         Fiets meenemen in het vliegtuig, hoe doe je dat.
zie:  programma workshops
Doorlopende cursus fietsreparatie en fietsonderhoud in de Werkplaats van De Fietser.
Waar moet vooraf aan denken en hoe kan ik pech verhelpen?

Stands met materialen (grote hal)
Op de Wereldfietsbeurs tref je ook stands van bedrijven en organisaties aan die informatie kunnen geven over fietsen, reizen en kamperen. Zo kan je daar o.a. vinden. Kamperen bij de NTKC, natuurkampeerterreinen, trekkershutten, buitensportspecialisten, fietsvervoer uitgevers van fietsgidsen en reisbureaus die volledig gericht zijn op fietsreizen.
Zie: overzicht stands

2e hands markt
Café-restaurant

In het café-restaurant  kun je tussen andere fietsenthousiasten bij een koffie, thee of een smakelijk broodje even bijpraten over alle ervaringen die je op de beursvloer, of tijdens een van de lezingen hebt opgedaan.



Bron: https://www.wereldfietser.nl/activiteit ... beurs-2020
Misschien een idee om dit als event ook op Facebook te plaatsen, in de Wereldfietser/Vakantiefietser groep?