U bent hier:

Phillip Braas

Intensief fietsen doe ik sinds ik een krantenwijk had. Ik stuurde erop aan dat ik weinig kranten had en veel fietskilometers. Dagblad de Tijd, wat ik toendertijd bezorgde, werd een weekblad en daarmee stopte mijn krantenwijk. Het was precies op de dag dat Veronica stopte met uitzendingen op zee. Inmiddels had ik zoveel verdiend met die krantenwijk, dat ik een racefiets kon kopen. Daar heb ik vele kilometers mee gemaakt. Later, op het CIOS (opleiding tot sportleider), kon ik afstuderen met een extra vak genaamd fietsen en daarbij kwam die fiets nog goed van pas.

Na het CIOS fietste ik wel maar het hardlopen stond voorop. Ik liep hard, maar niet hard genoeg om mee te kunnen doen met de top van Nederland. Het clubrecord van de 4x800 meter (jongens A) is echter bij mijn weten nog steeds in mijn bezit (av Fortuna, 8.14,6). Rondom mijn 40e kreeg ik serieus last van mijn heupen, waardoor ik moest stoppen met hardlopen. Fietsen ging echter prima en vanaf die tijd heb ik het fietsen geïntensiveerd totdat rond mijn 52e het fietsen ook niet meer ging. Ik heb mij toen laten opereren en zogenaamde resurfacing hips gekregen. Sindsdien functioneert alles weer heel goed. Ik kan zelfs weer hardlopen alleen niet meer zo hard :-).

Sinds enkele jaren maak ik fietsreizen op twee manieren: met de vouwfiets en de rugzak of met de vakantiefiets, Ik vind een fietsvakantie fantastisch en een jaar of 8 geleden ontdekte ik dat ik ook prima alleen op vakantie kan. Binnenkort staan weer enkele fietsreizen in de planning en ik hoop ook mee te doen met sommige activiteiten van de vereniging.

Eind 2022 heb ik gereageerd op een oproep van het bestuur. De vereniging zocht iemand voor de ICT. Daar heb ik ervaring mee. Na vele omwegen ben ik als docent Informatica op een school voor voortgezet onderwijs beland. Dat doe ik nu zo'n 20 jaar. Op mijn huidige school, waar ik inmiddels 13 jaar werk,  ben ik me ook gaan bemoeien met de ICT. Al gauw werd ik de ICT-coördinator en omdat ik vrolijk mee beheer heb ik veel ervaring met computers en netwerken. In combinatie met een studie aan de Open Universiteit op het gebied van programmeren kan ik inmiddels zeggen dat ik aardig kan 'computeren' . Ik hoop nog lange tijd van dienst te zijn voor de vereniging.
 

Sponsoren


Zoeken