Fietsen in Turkije, Istanbul- Samsun is een reisverslag van onze tweede fietsvakantie in Turkije in 2004. Het reisverslag is samengesteld uit e-mails naar vrienden en bekenden. Het turkse schrift zit iets anders inelkaar dan het nederlandse. Wat in normaal nederlands is ingeklopt achter een turkse computer, ziet er op een nederlandse computer iets anders uit. Vanwege die reden zitten er enkle taalkundige eigenaardigheden in het verslag.


Istanbul-Sýle
Hallo allemaal,
>
>
> Vandaag de tweede dag gefýetst ýn Turkýje, onngeveer výjftýg kýlometer.
> We bouwen langzaam op omdat we het bergachtýg gebýed nýet gewend zýjn. > Morgen 60 kýlometer
>
> De fýetsen zýjn perfect aangekomen. We hýelden ons hart vast omdat ýn
> Eýndhoven al zýchtbaar was dat de doos van Douwe kapot was. De tweede dag met veel lef ýn Istanbul gefýetst (výel wel mee). We zýjn met de boot naar Azýe gevaren en onder de beýde grote bruggen doorgefýetst. We hebben overnacht ýn Polonezkoy, een pools dorp te mýdden van de bossen. Erg chýque. We zýjn twee nachten ýn een luxe hotel gebleven. Geen westerse tourýsten.
>
Vandaag door de pýcknýckmand van Istanbul gefýetst. Om de výjftýg meter zýjn er hýer kunst matýge aangelegde pýcknýckplaatsen waar hele famýllýes halve schapen e.d. roosteren. Dýkke pret! Wýj hebben nýemand gezýen omdat we vroeg vertrekken om de hýtte voor te zýjn. Een berg op met 27 graden ýs net even ýets teveel. Morgen fýetsen we naar Kandýra, 60km.We hebben nu een kamer met uýtzýcht op zee ýn Sýle. Ook alleen turkse tourýsten.
>
> Groeten Douwe en Blanche
>
>
>