Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Gezocht, toerfiets max 400 euro - Forum Wereldfietser

Gezocht, toerfiets max 400 euro

Hallo,

Ik ben op zoek naar een toerfiets die maximaal 400 euro mag kosten.
Ik was op zoek naar een fiets die niet te sportief zit, ik heb al een racefiets gehad maar dat zat niet lekker.
Ik heb nu een gazelle orange en dat zit wel goed maar is veel te zwaar en heeft maar 7 versnellingen.
Dus eigenlijk ben ik op zoek naar een goede sportieve stadsfiets met meerdere versnellingen om toertochtjes te maken van ongeveer 40-60 km.

Framemaat 57 cm en graag zonder voorvering en met zadelvering :D
Voor zulke tochtjes zijn 7 versnellingen toch meer dan genoeg? Wat wil je precies? Is dit voor weekend tochtjes zonder bagage? Dan maakt het gewicht van de fiets helemaal niets uit. Dat komt pas als je moet klimmen, en vooral met bagage.
Als je op zo'n zondagritje wat lekkerder wilt rijden met minder inspanning dan moet je het stuur een beetje lager zetten zodat je minder luchtweerstand hebt, en vooral moet je dan betere/snellere banden monteren. Bij deze snelheden draait het als je niet klimt vooral om de rolweerstand. Voor dit geld koop je nieuw geen fiets waar je plezier aan zult hebben. Maar nogmaals, het hangt er erg vanaf wat je wilt doen.
Wim
wordt lastig,zeker zonder verende voorvork! en dat voor €400??Ik denk goed zoeken,en anders tweede hands...
Ik denk dat je het beste een mooie tweedehands fiets kunt zoeken voor dat budget. Marktplaats of de lokale FM zijn dan de aangewezen kanalen.

Maar eerlijk gezegd denk ik dat de Gazelle Orange al een stadsfiets is die aan je beschrijving voldoet...
Afbeelding

Of wil de 40 - 60 kilometer sneller en toch comfortabel afleggen? Dan zou je is kunnen kijken naar een crosshybride. Koga Terraliners oid zijn snelle (mits juiste banden) en relatief comfortabele fietsen... En op marktplaats zijn deze relatief voordelig tweedehands te vinden...
Afbeelding

Succes
Eric
Ik wilde met deze fiets ook langere tochten gaan maken, meerdere dagen/weken door duitsland ed.
Zolang je in het noorden van Duitsland blijft zijn er niet zoveel heuvels en zal het wel lukken. Als je echt de heuvels en bergen in wilt dan heb je een derailleur fiets nodig met betere remmen. Als ik jou was en ik had een beperkt budget met uitzicht op verbetering dan zou ik vooralsnog vooral mijn geld uitgeven aan een goede en erg lichte kampeeruitrusting. Dan kun je nu weg, en kun je ontdekken wat voor soort fietsreizen je het meest aanstaan.
Wim
Ik heb dat pdf-je gelezen in de wiki, en daar stond dat ik eventueel ook de voorrem van me fiets kan vervangen door een v-brake, ik heb even gekeken en de nokjes zitten er wel, dit kan ik dus doen, en dan ook betere banden.(iemand tips). Ik heb met de gazelle orange altijd al het gevoel gehad dat deze zwaar fietste.
400 euro = 2e hands.
Ja daar zat ik nu ook naar te kijken, ik weet alleen niet waar ik dan naar moet kijken?
Ik zou maar gewoon een iets groter achtertandwiel laten monteren, voor een goede v brake laten plaatsen (Shimano Deore, en geen onduidelijke b merken), en inderdaad betere banden. Wat zit er nu op? En dit jaar een niet al te dolle besteming kiezen.
Wim
Ik weet niet in welke regio je woont, maar als je budget € 400 is dan zou ik voor € 250 - 300 iets op MP kopen en dan zelf de fiets nalopen en onderdelen vervangen. Dan kun je nog veel plezier van een gebruikte fiets hebben.
Jouw stadsfiets lijkt me niet sportief genoeg zitten voor langere tochtjes...

Ik heb zelf 10 jaar geleden een gebruikte Koga Randonneur gekocht en fiets er nog steeds op. (alleen het frame en de vork is nog origineel, de rest is al één of meerdere keren vervangen)

doet me denken aan die houthakker, hij heeft een bijl van 20 jaar oud, de steel is 8 keer vervangen en het blad 5 keer....

Dit zijn volgens mij fietsen die wat aandacht nodig hebben maar nog best een paar jaar mee kunnen....
http://link.marktplaats.nl/358659188
http://link.marktplaats.nl/360086467
http://link.marktplaats.nl/362989368
http://link.marktplaats.nl/358414039
http://link.marktplaats.nl/357306597

Succes
Bedankt voor de links van die fietsen maar heb nu toch maar besloten om wat meer geld uit te geven aan bepakking en me gazelle wat op te knappen en dan over 1-2 jaar een goede fiets te kopen en de bergen in te gaan.

Ik blijf dit jaar wel op het vlakke zodat ik nog geen andere versnellingen nodig heb.
De banden die er nu onder zitten zijn van gazelle (vredestein) en die zitten er al onder vanaf dat ik hem kocht, 3 jaar geleden.
Die moeten zeker vervangen worden en dan door banden met lage rolweerstand.

De rem kan ik zelf wel monteren denk ik, en rose (bocholt is lekker dichtbij) en niet te duur in dit soort dingen.
http://rose.nl/onderdelen/remmen/mtb-at ... ail2=15689

Net even zitten lezen maar is toch net even iets anders als ik had gedacht :D, dat monteren. Er zal ook een andere hendel op moeten, maar die er nu opzit is incl bel en handvat.
En dan misschien nog en paar goede bandjes van hun.