Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Gasblikjes in Amerika? - Forum Wereldfietser

Gasblikjes in Amerika?

Komende zomer ga ik in het westen van de VS fietsen van Phoenix naar Seattle. Ik wil graag weten of ik daar gasblikjes kan kopen. Ik ben nl niet zo dol op het koken op een benzinebrander.

We hebben een aantal maanden door Amerika gefietst maar eerlijk gezegd heb ik daar geen campig-gasblikjes gezien. Nu hadden wij ook een bezinebrander en keken we dus niet echt uit naar gasblikje, maar toch.

Kijk eens op de site van Rei. Een Amerikaanse buitensportfirma.
Hieronder vind je de link met branders én met gasblikjes:

http://www.rei.com/category/4500453.htm ... AMPING_TOC

http://www.rei.com/category/4500548.htm ... AMPING_TOC

Succes,
Marco

Volgens mij kun je beter een benzinebrander meenemen, of desnoods eentje die gas en benzine brandt.
Je zit in Amerika met twee problemen. Het eerste probleem is dat de geografie van de winkels heel anders is dan bij ons. Winkels zitten in malls, vaak bij afritten van snelwegen. Als je ter plekke de weg niet weet en niet weet bij welke mall er een buitensport zaak is, dan vind je die winkel gewoon niet. Toen ik er woonde werd ik daar knap gek van (probeer maar eens een echte gereedschapswinkel te vinden, of een verfwinkel die verf kan mengen), omdat je Europese intuitie dat winkels in winkelstraten in een stadscentrum horen gewoon irrelevant is. Daar komt bij dat Amerikanen heel veel per postorder bestellen.
Er komt echter nog iets bij. Veel amerikaanse buitensport is voor in het weekend. Je neemt de auto, rijdt bijvoorbeeld de bergen in, en gaat dan drie dagen lopen of mountainbiken en kamperen. Dat betekent dat je van tevoren alles inslaat wat je nodig hebt, maar onderweg niets hoeft bij te kopen.
Toch veel plezier, ik ben best jaloers,
Wim

Als je persé gas wil is een BOB-trailer met 60L gastank mischien een oplossing ... :lol: :D :lol: 8)