Additionally, paste this code immediately after the opening tag: slaapzakhulp gevraagd - Forum Wereldfietser

slaapzakhulp gevraagd

PHD krijgt dus een actie. Ik heb een nieuwe slaapzak nodig de oude is te koud geworden. Wil minimum -15 dat is voor vrouwen dan zo'n -8, en ik heb niet zo veel vet en ben een koukleum. Zou nog wel warmer willen maar die zijn dan nog duurder, trek dan wel wat extra's aan. Ik hou hier mannen temperatuur aan met vergelijken omdat sommige winkel maar 1 temperatuur opgeven.

Ik wil ook een slaapzak waarvan je de rits ook aan de onderkant open kan maken, zodat je als het warm is je voeten buitenboord kan doen, scheelt enorm.

PHD -15 1240 gr 380 Euro (incl verzenden)
Ik las ergens dat die -15 dan Amerikaanse norm is = -12 in onze normen = -6 voor een vrouw. Staat niet bij of dat gans- of eendedons is. Ik weet ook niet hoe die rits is.

North Face superlight -16 90% gansdons 1517 gr 290 Euro
Veel goedkoper dus, wel zwaarder.

Mountainequipment woman glacier -12 90% eendendons 1405 gr 300 euro
Is denk ik koud, en vies roze. Al vind ik die kortere versie met extra dons bij voeten wel lekker klinken.

Birdland glacier XTR -22 95% gans 1590 gr 400 euro
Helaas niet bij Bever of Zwerfkei te koop zou graag ter plekke willen vergelijken.

Ik twijfel tussen Birdland en North Face, maar heb nu alleen maar van Bever site en Zwerfkei gehaald. Misschien zijn er nog meer behalve Birdland, die door hen ook niet meer verkocht wordt.

Waar zit North Face ook al weer en hoe heten ze HG nog wat...
Macpac maakt ook mooie slaapzakken van ganze dons.
Macpac sanctuary serie is aardig warm oa verkrijgbaar bij Zwerfkei.
Ook speciale modellen voor vrouwen, wat 't verschil dan ook moge zijn.

ganze dons is warmer, maar dan ook duurder dan eendendons.
de cuin waarde geeft de isolatie waarde aan van het gebruikte dons, hoe hoger de cuin waarde hoe warmer. Slaapzakken waarin dons met een hoge cuinwaarde wordt gebruikt zijn veelal ook wat prijziger.

succes,
Ik heb een Warmth Unlimited, van prijs zijn die zeer goed.
Om nog te kunnen vergelijken is de volgende site wel handig.

http://www.randonner-leger.org/wiki/dok ... e_couchage

Daar gebruiken ze een eigen formule om de comforttemperaturen te berekenen, zodat ze onderling beter vergelijkbaar zijn.
Comforttemperatuur is geen wondertje, maar een gevolg van dons en zak:
- meer dons = warmer (een zak "tot -21 °C" van 1 kilo bestaat dus heus niet)
- beter dons = warmer
- smallere en/of tapse zak = lichter bij even warm
- lichtere tijk = lichter bij even warm
- geen capuchon = lichter en even warm als je hem toch niet gebruikt.
Zelf heb ik een North Face en die gaat al flink lang mee. Had liever gehad dat het dons van de capuchon in de zak zat.
Leon
De warmste slaapzak die Zwerfkei verkoopt van MacPac is -10 dat vind ik niet warm genoeg. Die van Zwerfkei heb ik allemaal vergeleken alleen verkopen zij ook niet alles, Birdland niet bijv.

Ik spreek helaas geen Frans.

Ik heb inmiddels ook het aanbod van Carl Denig en Tallaljee bekeken.

Heb nu 2 favorieten:
North face superlight -16 90% gans 1517 gr 290 Euro
Birdland Glacier XTR -22 95% gans 1590 gr 400 Euro

Wat een bedragen hè voor een slaapzak?
Het kan natuurlijk allemaal, maar waarom heb je zo'n extreem warme slaapzak nodig? Fiets jij nog bij zulke temperaturen? Overigens zou ik je ook een donsvest/jack in overweging willen geven. Daarmee kun je het temperatuur bereik met een graad of 5 vergroten, en beter regelen. En je kunt het ook als warme kleding dragen.
Wim
Ik heb vorig jaar (met een aantal anderen) een slaapzak rechtstreeks bij Cumulus in Polen gekocht, of dat nu nog mogelijk is weet ik niet. Ik ben erg tevreden over deze slaapzak, die erg licht is en gevuld met de beste dons.

zie ook: http://www.schlafsack-cumulus.de/schlafsacke.html of http://www.cumulus.pl
Ook al eens een slaapzak van Demmenie overwogen?

http://www.demmeniesport.nl/pdf/catalog ... en2010.pdf

Sinds een paar jaar heb ik er een (dons), en ben er erg tevreden over. Je kan het zelf 'customizen'. Twee weken geleden nog gekampeerd zonder het koud te hebben.
Wim schreef:Het kan natuurlijk allemaal, maar waarom heb je zo'n extreem warme slaapzak nodig? Fiets jij nog bij zulke temperaturen?
Idd. fiets-ster: Wat voor matje heb je? Dat is belangrijk omdat de onderkant van een donzen slaapzak slecht isoleert: je plet het dons immers. Met een koud matje kun je dan tien kilo dons bovenop je leggen, maar als de grond koud is heb je het koud.
Let er ook op dat gewichten bepaald zijn voor een zak met een bepaalde lengte, per merk wellicht anders. De meeste zakken zijn er in verschillende lengtematen. Als je bv 160 cm lang bent is een maat L nogal overbodig.
Ook is in de praktijk de warmte van een donzen slaapzak flink afhankelijk van hoe goed het dons op zijn plek blijft. Dat testen ze niet bij die temperatuurtests!
Als het dons de neiging heeft opzij te gaan heb je bv bij je schouder een koude plek.
Leon
Dat ziet er goed uit Bert.
Kwam daar nog veel verzendkosten bij?

Polen, ik heb er ooit wat outdoorspullen gekocht (broek, thermisch ondergoed en klittebandsandalen) waarbij ik niet de goedkoopste had gekozen, die waren geen lang leven beschoren. Maar dat hoeft natuurlijk nog niets te zeggen, jouw ervaring ermee is dus goed. Zit er bij het voeteneind een rits die je open kan doen? En hoe voelt die tijk aan? Jammer dat je ze niet eerst kan zien. Ik zal ze morgen eens mailen.

Op Demmenie gekeken, die catalogus is bij mij niet te lezen. Wel de informatie niet de tabellen. Zal ze morgen bellen.

Ik heb het snel koud. Om een voorbeeld te geven. Voor ik naar bed ga zet ik de elektrische deken op de hoogste stand om het bed vast voor te verwarmen. En ik heb een Birdland donzen dekbed waarbij ik twee herfst dekbedden aan elkaar heb gemaakt (normaal heb je een zomer en herfst dekbed aan elkaar voor de winter). Daarbij ligt er ook nog een spinnend kacheltje tegen mij aan...

De ene persoon heeft het sneller warm dan de ander. Kijk eens bij Zwerfkei bij slaapzakken en dan onder specificaties. Het eerste getal is voor vrouwen, het tweede voor mannen, dat alleen maakt al heel veel verschil. Ook mijn huidige slaapzak was voor extreme kou.

Ik vind die lengtebanen bij Birdlandslaapzak niet verkeerd, want dan zakt het dons inderdaad niet van je schouders.
Maar gebruik je ook een warm matje?
Wim
ik heb een Yeti Q 500 uit polen, schijnt hetzelfde te zijn als de Warm Unlimited.

Niet te zwaar en lekker warm.

http://old.yeti.com.pl/sklep/_en/index.php?cPath=1_3_19

Quantum 500
Total weight 710 g
Weight of down 410 g.

Price - 238 Euro + 25 Euro cost of delivery by GLS

Hij is inmiddels iets duurder, ik ben er erg tevreden over.
Hoi,

Kijk een op de http://www.hiking-site.nl/materialen.php hier kan je veel info en gebruikerservaringen vinden.
Ikzelf heb een Marmot Couloir, een comfortwarmte van -18. Destijds gekocht op ebay van 400 voor 250 euro van een duitse outdoorzaak. Hiermee heb ik in de himalayas in de buitenlucht met 10 graden vorst geslapen, de buitenkant vol met ijs, maar o zo heerlijk geslapen. Als het echter warmer wordt dan pakweg -4/-3, wordt die zak al echt veel te warm en lig je een pak te zweten.
Ik heb zelf een PHD slaapzak, uit de sale met een comfortemp van -10 geloof ik, maar tijdens mijn vakantie in Marokko in januari kwam ik erachter dat deze echt veeeeeeel te koud is voor mij (terwijl het echt geen -10 was snachts). Ik zit nu zelf te twijfelen of ik bij een outdoorzaak de slaapzak wil laten bijvullen met dons, of dat ik deze ga proberen te verkopen en een echt heftig dikke donzen slaapzak ga kopen. Dus mijn advies: als je kouig bent en een PHD neemt zou ik goed kijken welke je neemt....

succes!
De verzendkosten waren iets van € 15. Ik heb eeb lichtgewicht slaapzak zonder rits dus of die aan de onderzijde open gaat weet ik niet. Je kunt de slaapzak zelf samenstellen. Als je wilt kan ik je een exel-bestand sturen met daarop alle mogelijkheden.
Het temperatuurbereik van slaapzakken blijft een lastig punt, vooral voor vrouwen, maar kou lijden is geen pretje. Ook bij mij was PHD een beetje optimistisch, maar ook niet heel veel. Behalve bijvullen of verkopen zijn er nog drie mogelijkheden. De eerste is dat je nog eens goed kijkt naar je matje. Ook dikke zelf opblazende matten zijn in mijn ervaring te koud zodra de temperatuur in de buurt van het vriespunt komt. Dan zou ik echt gaan voor een Downmat. Verder kun je het bereik van je slaapzak een paar graden vergroten door behalve thermisch ondergoed, sokken, en een buff op je hoofd ook een donsvest of donsjack te dragen. Dan heb je ineens veel meer dons om je heen. Zelf vind ik dat een heel praktische oplossing, omdat je slaapzak er niet warmer van wordt als je dat niet wilt, en omdat je met zo'n donsvest ook een warm kledingstuk hebt dat ook nog eens veel lichter en compacter is dan een fleece. Tot slot kun je er een ruim gesneden extra slaapzak omheen doen, zoals de Tatteljee Omzak of the PHD Combi. Dat is heel effectief, maar ook aardig duur en groot.
Wim
fiets-ster schreef:Wil minimum -15 dat is voor vrouwen dan zo'n -8, en ik heb niet zo veel vet en ben een koukleum.
Kijk hier eens http://www.sleepingbags-cumulus.com/dow ... -bags.html.
Cumulus kan de modellen desgewenst aanpassen: lengte, breedte, meer / minder dons, andere binnen- en/of buitenmateriaal, langere/ kortere rits, etc...
Waag er een mailtje aan en je wordt een stuk wijzer.
@wim: ik heb zelf al een downmat en lag in m'n thermokleding en wollen sokken in de slaapzak... :-( Dus denk echt dat deze slaapzak echt te koud is voor mij. Bijvullen is volgens mij erg prijzig dus misschien doe ik er beter aan deze nu nog in goede staat te verkopen en een nieuwe aan te schaffen :-)
Je zou ook hier ( http://www.roberts.pl/ ) kunnen kijken. Ze schijnen heel betaalbaar te zijn en je kunt de slaapzak geheel naar wens krijgen.
Kijk ook even naar

Western Mountaineering http://www.westernmountaineering.com/in ... ite-Series

of ook nog Marmot http://marmot.com/catalog/sleeping-bags ... 010/117-72

Heb zelf een Marmot Hydrogen (gaat tot -1), die ik in frissere temperaturen combineer met een zijden 'liner' van Sea to Summit http://www.seatosummit.com/products/display/22
Combinatie slaapzak + liner biedt wat meer flexibiliteit: je kan warmere liner gebruiken bij frissere temperaturen.