Additionally, paste this code immediately after the opening tag: wereldreis met de ziekte van Crohn? - Forum Wereldfietser

wereldreis met de ziekte van Crohn?

Hoi hoi,

Afgelopen april zou ik dan eindelijk mijn wereldreis gaan maken per fiets. Baan opgezegd en alles en net 1,5 maand van te voren ging het mis. Diagnose ziekte van Crohn! (Chronische darmontsteking).
Die reis richting Tibet kan ik dus (even?) op mijn buik schrijven.
Ik vroeg me af of er hier mensen zijn die ook de ziekte van Crohn hebben, of mensen kennen en toch fietsreizen maken.
Ik hoor graag ervaringen van andere mensen.

Groeten Paulien
Dat is echt niet fijn, er is goed mee te leven in Nederland als je oplet met wat je eet en een vast patroon aan houdt maar dat wordt denk ik lastiger als je ver in het buitenland zit en niet precies weet wat je eet.

Mijn vriendin heeft sinds haar zwangerschap 2 jaar geleden de lichte versie van Crohn gekregen, Coilitus Ulsarosa en heeft hier het meest last van als ze in het weekend opeens ongezonder eet (feestjes en verjaardagen) en als ze last heeft van stress. Ik zou deze 2 punten zoveel mogelijk vermijden en de reis van te voren proberen tot de puntjes te plannen om eventueel stress zo veel mogelijk te vermijden.

Succes in ieder geval, laat je niet tegenhouden!!
Crohn en Colitus Ulcerosa zijn in zekere zin niet helemaal te vergelijken (maar de tips zijn wel goed natuurlijk); het zijn afzonderlijke ziektes (colitus ulcerosa is geen lichtere variant) en beide ziektes zitten in een ander gedeelte van de darm; ze vallen beiden onder ontstekingsziekten van de darm (in tegenstelling tot prikkelbare darm / spastische darm / whatever)

Denk dat je veel baat kunt hebben om je aan te sluiten bij een patiënten vereniging. Het is moeilijk te zeggen in welke mate en frequentie je last krijgt en in hoe goed behandeling aanslaat; dat lijkt me toch iets wat je pas op de langere termijn weet. Sterkte en succes in ieder geval!
Excuses, ik was in de veronderstelling dat C-U een lichte versie was van Crohn in een ander stuk van de darm.
Hoi Pauline,

Ik heb je een pb gestuurd.

Groeten,
Rutger
Hoi Paulien,

Ik heb je ook een PB gestuurd.

Ronald
Hoi,

Alvast super bedankt voor jullie reacties! :-) fijn om te lezen dat je niet de enige bent.
Matthie ik ben inderdaad lid geworden van de vereniging. Het is inderdaad even afwachten hoe het nu verder verloopt, maar volgens mij weet je dat toch nooit zeker.
Ik ga iig van de zomer een maandje in Europa fietsen om te kijken hoe dat bevalt. Dan ben je iig nog snel terug bij de specialist, mocht het niet goed gaan.

Groeten Plien