Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Deutsche Bahn - Pagina 3 - Forum Wereldfietser

Deutsche Bahn

niet echt een fiets-vraagje, maar moet je db-tickets uit de automaat (in duitsland) stempelen? De automaat gaf me geen keuze, en op het ticket staat een geldigheid van 1 maand. Ben niet gecontroleerd, maar heb ik nu zwart gereden?
Traject: Aken-Puttgarden
Datum: heen juli 2011, terug augustus 2011
Vervoerstarief fiets: €4.50 voor de tandem, Schönes-Wochenende €39 voor 2 personen (enkel in het weekend)
Vereiste/ toegepaste verpakkingswijze fiets: geen
Fiets tevoren aangemeld?: nee, tickets dezelfde dag aan automaat gekocht
Ervaringen: Zeer goedkope manier om Duitsland per trein (enkel regionale treinen en in het weekend) te doorkruisen. Wel regelmatig overstappen en er is niet altijd een lift aanwezig in de stations (toch niet op maat van een tandem). Tijdens de heenreis was het zalig zomerweer en dit in combinatie met een staking zorgde voor overvolle fietswagons. Gelukkig kon de tandem steeds mee, andere fietsers (zeker de grote groepen) hadden minder geluk. Tip: probeer over te stappen in eind- en beginstations van een bepaalde lijn.
Onze ervaring met de Deutsche Bahn is even positief als die van Gregory. Alleen is het op sommige stations erg lastig om via onhandige trappen of te kleine liften van het ene perron naar het andere te komen. Dan moet je dus wel genoeg overstaptijd incalculeren.

In en uitstappen in de trein is nooit een probleem, en we hebben ook hele goede ervaringen met de Duitse conducteurs. Behulpzaam, er werd zelfs een groepje schoolkinderen van de fietsplek weggejaagd omdat onze fietsen daar moesten staan.
Voor een tandem of ligfiets moet je officieel twee fietskaartjes kopen in Duitsland. Slechts eenmaal gedaan toen kaartverkopende treinbeambte onze fiets zag. Daarna ooit nog eenmaal aangesproken in de trein door de conducteur dat we eigenlijk 2 kaartjes moesten hebben.
Daar hebben wij met onze ligfietsen nog nooit een opmerking over gehad.
Voor een tandem of ligfiets moet je officieel twee fietskaartjes kopen in Duitsland.
Hierover hebben wij geen opmerkingen gekregen. In het station van Aken hadden we het zelfs eerst gevraagd aan de vrouw achter de balie of we 1 of 2 tickets voor onze tandem nodig hadden en zij zei dat 1 ticket voldoende was.