Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Met kinderen in Z-Frankrijk + overnachten in Chambre d'hôtes - Forum Wereldfietser

Met kinderen in Z-Frankrijk + overnachten in Chambre d'hôtes

Hallo iedereen,

We zouden graag de laatste 2 weken van september gaan fietsen in het zuiden van Frankrijk.
We willen op pad gaan met een fietskar, met onze 2 kinderen van 1,5 en 3,5 jaar. We zouden willen overnachten in Chambre d'hôtes.
Bedoeling is om een rondrit te maken, en niet vanuit één plaats dagtochten te maken.

Als je logeert in een chambre d'hôte is het toch best dat deze er ietwat op voorzien is (bv. kinderbedjes en een zwemnadje is ook altijd leuk).

Ik heb wat gezocht op internet; en ik merk dat de meeste mensen kamperen. We zijn echter niet zo voor kamperen, alleen al vanwege de extra baggage dat dit met zich meebrengt (+ we hebben geen materiaal hiervoor

Vandaar mijn vraag : heeft er al iemand gefietst met kinderen met overnachtingen in chambre d'hôtes ?
Is de enige mogelijk hiervoor om dit georganiseerd te doen ?
Dergelijke reisorganisaties bieden immers kindvriendelijke overnachtingsmogelijkheden aan in hun pakketreizen. Maar misschien zijn er nog andere mogelijkheden om goede kindvriendelijke overnachtingsmogelijkheden te vinden ?

Alvast bedankt voor de input,

groeten,

Koen
Beste Koen,
Er zijn zeer veel CdH's in Zuid-Frankrijk en in de periode dat jullie er willen gaan fietsen zijn ze nog vrijwel allemaal open en hebben ze vaak plaats. Dat laatste is in juli en augustus niet het geval, je kunt dan zeker niet op de bonnefooi gaan en hopen dat je aan het eind van de dag iets vindt.
De CdH is in principe een kamer bij de verhuurder ervan in het huis. De inrichting en kwaliteit zijn niet aan strenge regels gebonden en de kindvriendelijkheid varieert dan ook sterk. Misschien kun je op zoek naar websites met CdH's en daarop zoeken naar verhuurders die aan je wensen voldoen, en aan de hand daarvan een route uitstippelen. Dan ben je ook niet gebonden aan de afstanden van een georganiseerde trip.
Succes ermee!
Hoi Koen,

Wij hebben met onze zoon (nu 6 jaar oud) van jongs af aan gefietst. Wij kamperen inderdaad ook meestal omdat we het zelf leuk vinden en omdat het met een kind fijn is als je elke keer in hetzelfde "huis" slaapt. Kamers zijn altijd anders... En je moet ook in elke kamer op zoek naar de nieuwe gevaren (zoals stopcontacten e.d.). Op de camping kun je op je eigen tijd eten en slapen en zit je 's avonds niet in zo'n kamertje, maar lekker voor je tent. Kamperen heeft natuurlijk als nadeel dat je veel spullen mee moet nemen...

Als er geen camping is nemen we wel eens een hotel en dan nemen we meestal ons eigen bedje mee. We hadden voor onze zoon meestal een tatteljeebedje mee en dat kun je overal neerzetten. Dan ben je vrij om te gaan waar je wilt en wanneer je wilt.

Hier is ons verslag van een fietsreis met baby door Zuid-Frankrijk:

[url]http://www.claarenjoanne.blogspot.nl/20 ... vence.html[/url]

groet,
Claar
Wij hebben altijd gekampeerd met de kinderen, ook toen ze erg jong waren. Toen ze nog klein waren wel steeds in Nederland vanwege het gemak en de lagere reiskosten. Toen de oudste vijf was hebben we een tandem met lage achterkant gekocht, en konden we grotere afstanden gaan doen, en waren heuvels niet meer taboe.
Alles bijeen is kamperen financieel veel aantrekkelijker, en met kinderen ook echt leuker, vooral ook voor hen. Je hebt wat meer gewicht bij je, maar mits zorgvuldig gekozen kan dat best meevallen.
Wim