Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Dorst? - Nederland krijgt 1000e watertappunten - Forum Wereldfietser

Dorst? - Nederland krijgt 1000e watertappunten

Dorst? - Als je gefietst hebt in bijvoorbeeld Turkije dan ken je het wel. Vrijwel overal vind je handige drinkwaterpunten aan de straat. Reuze handig voor fietsers! In Nederland zal je ze binnen een paar jaar ook tegenkomen. De overheid wil namelijk 'Openbaar' water inzetten als middel tegen overgewicht. Wat de reden ook is, watertappunten in Nederland - een goede ontwikkeling!

http://www.nu.nl/binnenland/​2884738/​k ... unten.html
Langs riviertje de Mark onder Breda staat er al jaren één, alleen jammer dat een bidon er niet onder past.
Als ze net zo mooi worden als in Wenen.
Afbeelding
Duidelijk een geval van een subsidiepot die op moet en een straatbeeld dat koste wat kost veranderd moet worden in een openluchtvoorstelling van hufterproofe items die eigenlijk verkapte reclamezuilen zijn.
Leon
Roald schreef:Langs riviertje de Mark onder Breda staat er al jaren één, alleen jammer dat een bidon er niet onder past.
In Antwerpen (België) staan er ook een paar. Gelukkig veel mooier dan die in Wenen, maar dan ook wel veel minder opvallend.

Renaat
Op zich geweldig natuurlijk alleen of het nu het moment is om dit door te voeren?

Nu nog hopen dat ze kiezen voor tappunten waar je een bidon onder kunt houden. Al denk ik dat die kans wel redelijk groot is want deze ontwikkeling wordt volgens mij deels ingegeven door de groeiende stroom aan pet waterflesjes die overal rondzwerven.
Hier in Groningen zijn al de nodige waterpunten te vinden, zo zien ze er uit:

Afbeelding
Daar past wel een bidonnetje onder. Mooi initiatief.
De definitie van hufterproof is hier in de buurt anders:
Onderstaande palen zijn van staal, volgestort met beton en zitten drie meter in de grond. De kleinere versies werden steeds in de nacht omvergereden: foto op google maps
ptev schreef:Hier in Groningen zijn al de nodige waterpunten te vinden, zo zien ze er uit:

Afbeelding
Zo zien de nieuwe waterpunten in Amsterdam er ook uit. Hier en daar vind je ook nog de ouderwetse fonteintjes.

Snel toevoegen aan OSM (fiets)kaarten!

.tsooJ
Leon schreef:De definitie van hufterproof is hier in de buurt anders:
Onderstaande palen zijn van staal, volgestort met beton en zitten drie meter in de grond. De kleinere versies werden steeds in de nacht omvergereden: foto op google maps
Verkeerde draadje :?: :lol: