Additionally, paste this code immediately after the opening tag: type fiets - Forum Wereldfietser

type fiets

Hallo,

Fien en ik willen volgend jaar een fietsreis van 13 maanden ondernemen door Australie, Nieuw Zeeland, Azie, misschien Afrika, misschien Canada erbij... We hebben al vergeleken en vergeleken om tot een zo goed mogelijke fiets te komen. Wat we zeker weten, is dat we een chromo frame willen wegens herstelbaar bij ongeluk. Ons probleem: vinden we in Australie, NZ land, Azie, Afrika gemakkelijk 28" banden, of kopen we beter een fiets met 26" wielen?

Aansluitende vraag: Weet iemand een winkel waar je zelf je fiets kan samenstellen, zodat we bv. een fiets met 26" wielen kunnen kopen met toch een groot gedeelte Deore LX groep op? Volledig LX kan dan niet wegens geen LX voornaven met 36 spaken, allen 40 spaaks, en geen 26" wielen met 40 spaken, alleen 36. Deore XT (welke wel kan op fiets 26")gaat ons budget te boven. Of is gewone Deore meer dan voldoede?

derde vraagje: heeft er iemand ervaring met Main d'Or fietsen, een Belgische fabrikant. Deze fiets staat ons goed aan, maar dan weeral moeten we kiezen tussen Deore (1200euro) of dadelijk XT (1600euro). Mengen met LX doen ze, net als alle andere fabrikanten niet....
Een pak vragen, alvast bedankt voor alle tips (of goede fietsenwinkel-adressen)
groetjes, Ben
Hoi,
Alles is mogelijk. :D
Steek je licht eens op bij www.vakantiefietser.nl, www.sneltweewielers.nl, www.re-cycle.nl en www.vittorio.nl.

Nadeel is wel dat je voor 1200 euro geen fiets hebt, maar de safari van snel komt toch dicht in de buurt. Overigens is het mengen van onderdelen meer regel dan uitzondering, zo heb ik op mijn cranckstel bladen van drie verschillende merken. Geen probleem!

Groetjes, Leon

Ben,

kijk eens op de website van Snel in Utrecht (http://www.sneltweewielers.nl/), zij zijn gespecialiseerd in custom-made oplossingen maar bieden ook een aantal catalogus fietsen, kijk met name naar de Snel Safari (28") en de Snel Savanne (26") beiden in staal en alu leverbaar en met verschillende groepen afgemonteerd.

Gr.Liz

Kijk ook eens op www.vanherwerden.nl (fysiek in Voorburg bij Den Haag)
De Rocky komt waarschijnlijk dicht in de buurt van wat je zoekt.

Freek

Om het verhaal maar compleet te maken.
Santos maakt fietsen geheel naar jou wensen.
www.santos-bikes.nl is hun website.

Op de site kun je al een idee krijgen hoe je je fiets kunt opbouwen. Kies voor "customize" en kies je eigen componenten. Een fiets compleet met Deore, tubus dragers en extra stevige velgen (véél beter dan de veel gebruikte Mavic-velgen) heb je al voor onder de 1000 euro.

Voor de bedragen waar jij het over hebt kun je hier zonder meer een fiets krijgen die het op een wereldreis zal uithouden.

Succes,
Marco

Allemaal hartelijk bedankt voor jullie reacties, ze hebben ons een eind verder gebracht, doordat de keuze serieus uitgebreid is geworden!!!
Ben en Fien

In Azie zijn de 26" banden en spaken overal makkelijk te vinden.
28" is problemen zoeken.

Eindelijk, de fiets gevonden die het best bij ons past. Ofwel was het allemaal aluminium, ofwel 28"wielen, ofwel peperduur... Nu hebben we een Main d'Or kunnen laten ombouwen met volledige LX groep op (chromo frame, 26" wielen) Verder staat alles erop en eraan, voor amper 1300 euro!!
Even wat reklame maken... fietsen Jan Zagers uit Brasschaat heeft ons als enige kunnen aanbieden wat we zochten...

Er zijn er meer die dat merk leveren. Kijk maar eens op www.fietsenwinkel.net om maar eens een voorbeeld te noemen.

Er zijn er inderdaad meerdere die die fietsen leveren, Twee om correct te zijn rond de stad Antwerpen. Het probleem is dat die dealers de Main d'Ors alleen leveren zoals ze van fabriek komen. Dit wil zeggen als je vertrekt van een Chromo frame met 26" wielen, dat je alleen maar kan bestellen met groep Deore ofwel de peperdure Deore XT. Terwijl wij de LX wilden, en niet bestaat bij Main d'Or. Bij Jan Zagers stellen ze ze voor ons volledig samen met LX groep. En dat aan een prijs die maar net boven de Deore gaat, waarop we dan nog een dikke percent krijgen ook omdat we er vier tegelijk kochten. Dus...wij kregen hier een super service!! een aanrader...