Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Input over fietskleding gevraagd - Forum Wereldfietser

Input over fietskleding gevraagd

Beste ervaringsdeskundigen. Voor een nieuw project kan ik jullie kennis, ervaringen en meningen gebruiken wat betreft casual fietskleding voor vakantiefietsers.

Lees mijn artikel en post je reacties eronder: http://www.sintchristophorus.nl/denkt-m ... efietsers/

Thanks!
Ik kan nergens terugvinden waarvoor het is?
Voor mezelf en SintChristophorus.nl
Hoi Michiel,

Tijdens het fietsen draag ik het liefst originele fietskleding.
Ik hou absoluut niet van enige reclame op mijn shirt/broek.
De casual kleding en met name de broeken vind ik doorgaans niet fijn om in te fietsen, de broeken schuren over mijn benen tijdens het fietsen en de pijpen zijn de wijd.

Ik had ooit een mooie fietsbroek van Spay Wayne, beetje wijd model waar ik dan kniekousen onder droeg, (beetje retro) die zat mij het fijnst maar helaas nergens meer te vinden.

Als ik eenmaal op plaats van bestemming ben dan is het eerste wat ik doe; de fietskleding uit en casual kleding aan.

Voor mij altijd een zoektocht naar de juiste kleding.

Henk

Kunst en fietswerk
En uiteindelijk ook voor jullie. Ik werk aan een eigen kledinglijn.
Aha, dan zou je de wiki eens kunnen raadplegen. Daar staat vrij algemeen wat allemaal bruikbaar is. Ook het lagensysteem wordt uitgelegd, in een variant die voor fietsers het meest bruikbaar is.
Oke, ik zal dan daar mijn voorkeur plaatsen. Ik dacht even dat het met een ander doel had kunnen zijn. :wink:
henkfietst52 schreef:De casual kleding en met name de broeken vind ik doorgaans niet fijn om in te fietsen, de broeken schuren over mijn benen tijdens het fietsen
Dat is ook mijn voornaamste klacht over korte casual broeken: de pasvorm is bijna nooit geschikt om in te fietsen omdat er over de bovenbenen vanalles gaat trekken zodra je fietst. Ook bij de meeste andere fiets- en casualkleding is het voornaamste waar ik op moet letten de pasvorm, terwijl ik heus geen afwijkende lichaamsbouw heb voor een fietser. Soms trek ik in een winkel iets aan en ben ervan overtuigd dat ik het achterstevoren aangedaan heb.... niet dus.
Na het passen blijft er meestal nog maar 20% van de collectie over voor andere criteria. Voor mij overigens ook geen reclame groter dan een labeltje.
Leon
Fietsen doe ik in...fietskleding :P Kamperen in eeuhh...kampeerkleding. Na het fietsen omkleden dus.
Robertjan schreef:Aha, dan zou je de wiki eens kunnen raadplegen. Daar staat vrij algemeen wat allemaal bruikbaar is. Ook het lagensysteem wordt uitgelegd, in een variant die voor fietsers het meest bruikbaar is.
De wiki is mij bekend, maar ik hoop van jullie verrassende dingen te horen.
Trouwens: die dame op de foto op jouw site ziet er goed uit, mooie kleding en mooie fiets. :roll:
Stijlvol!

Henk

Kunst en fietswerk
Ritsen onder de oksels in je jas, het klimaat van je lichaam kan de daar zo fijn mee regelen.
Nuttige vragen waar ik soms tegen loop:

- ik fiets en kampeer in zelfde kleding, na avondeten en na douchen, schone kleding aan om in te slapen.

- ik koop bij doorsnee outdoor winkels maar ook bij niet gespecialiseerde zaken, online winkels en legerdump, Outdoor winkels zijn trouwens niet allemaal gericht op wandelaars, ze hebben ook fietsspullen en sommige spullen kunnen zowel voor wandelaars als fietsers handig zijn, sokken b.v.

- geen reclame op mijn sportkleding, en als het even kan ook de schreeuwerige namen van kledingmerken eruit knippen, dat bespaart onnodig gewicht en huidirritatie

- opvallende kleuren op mijn kleding zijn bewust gekozen om veiligheidsredenen, favoriete kleuren zijn knalrood en of reflecterend geel op wegen met veel verkeer, ik heb ze beide altijd mee, eentje aan, eentje reserve

- liefst lichte kleding met ademende eigenschappen, waterafstotend en gemak in gebruik door zip, rits of velcro - hoewel geen velcro in de mouwen, kraag of polsen, bij regen en kou worden het ijskoude klontjes, na jaren velcro in mijn jassen (kraag, pols, heup) en broeken (pijp, broekzak, riem) denk ik toch dat een (metaal of kunststof) drukknop beter en licht is, het absorbeert geen water en vuil en gaat bijna nooit kapot

- fietskleding met meerdere functie geniet de voorkeur, maar die is er niet altijd, voorbeeld: een handschoen voor zowel fietsen als voor koude omstandigheden

Volgende keer is het handig om bij vragen nummers te plaatsen.

Voila!
henkfietst52 schreef:Trouwens: die dame op de foto op jouw site ziet er goed uit, mooie kleding en mooie fiets. :roll:
Stijlvol!

Henk

Kunst en fietswerk
Is een in de VS bekende blogster zie de site:

http://lovelybike.blogspot.nl/

fotostream:

http://www.flickr.com/photos/lovely_bicycle/

Hoop (retro)stalen fietsen en gepolijste onderdelen. De 'bikeculture' is in de VS toch wezenlijk anders (stijlvoller) dan in het wat, op fietsgebied dan, eenvormige (behoudende?) Europa.
henkfietst52 schreef:Trouwens: die dame op de foto op jouw site ziet er goed uit, mooie kleding en mooie fiets. :roll:
Stijlvol!
Haha, ik wist wel dat jij dat mooi zou vinden, Henk!

Die Amerikaanse dame runt een hele leuke website met allemaal spulletjes en fietsen in de stijl die jou wel aanspreekt. Ze is gek op custom built stalen fietsjes en klassieke spulletjes en heeft een Brooks-tik. Ze heeft dezelfde Van Nicholas Amazon getest als ik een tijdje geleden en we hebben dus op hetzelfde Brooks zadel gezeten. Zo heb ik een beetje een band met haar. ;)

Zie: http://lovelybike.blogspot.nl/
pedalman schreef:Is een in de VS bekende blogster zie de site:

http://lovelybike.blogspot.nl/
Hey, je was me net voor. :wink:
Enige soort broeken die ik (behoudens natuurlijk een gewone fietsbroek/beenstukken/thermobroek) zou dragen tijdens fietsvakantie zijn dunne, sneldrogende lange, niet-afritsbare (duh :shock:) broeken ala fjallraven. Ik heb zelf een donkergrijze en als ik enigsinds toonbaar ergens wil rondlopen/fietsen dan gaat dat ding aan, ik combineer het evt met een merino onderlaag een t-shirtje en (salomon) wandelschoentjes; meer 'casual' spul gaat niet mee.
multiwgb schreef:Ritsen onder de oksels in je jas, het klimaat van je lichaam kan de daar zo fijn mee regelen.
+1
Das trouwens een leuke site Michiel! http://lovelybike.blogspot.nl/

Kun je geen Plus four laten fabriceren van een beetje moderne stof?

Wat mij opvalt als ik bv een tocht fiets als Parijs-Brest-Parijs, dat daar Japanners en Amerikanen op onze "afgedankte" mooie stalen fietsjes rondrijden, weer helemaal in originele staat terug gebracht.


Henk

kunst en fietswerk
henkfietst52 schreef:Das trouwens een leuke site Michiel! http://lovelybike.blogspot.nl/

Kun je geen Plus four laten fabriceren van een beetje moderne stof?

Wat mij opvalt als ik bv een tocht fiets als Parijs-Brest-Parijs, dat daar Japanners en Amerikanen op onze "afgedankte" mooie stalen fietsjes rondrijden, weer helemaal in originele staat terug gebracht.


Henk

kunst en fietswerk
Dat zijn helemaal niet onze afgedankte fietsen, die konden wij namelijk niet betalen, en de amerikanen indertijd met een dikke dollar wel. En alle middenklasse amerikaanse huizen hebben een kelder met cv ketel onder het hele huis, dus daar zijn de indertijd geexporteerde fietsen prima bewaard gebleven, samen met alle versleten tv's ijskasten, golfclubs, grasmaaiers.... :roll: