Additionally, paste this code immediately after the opening tag: japanse encephalitis - Forum Wereldfietser

japanse encephalitis

hallo,
wij zijn afgelopen week naar het tropisch instituut geweest ivm met de nodige vaccins voor onze reis die in maart begint en 1.5 jaar gaat duren.
we gaan ook in thailand fietsen en de arts raad ons ook het vaccins aan voor japanse encephalitis kostprijs 65euro per vaccin (je hebt er 3 nodig dus 195euro!per persoon).
we hadden al besloten om geen malaria pillen te gaan slikken(wel meenemen als middel wanneer je het zou krijgen) en ons preventief te weren tegen die muggen.
wat zijn jullie ervaringen omtrent dit vaccins???
ik lees dat je voor 30 euro al de vaccins tegen hondsdolheid in thailand kunt laten zetten! kost hier momenteel 40 euro x 3 = 120euro ...
we hebben ons een dazer gekocht, en als dat ding goe werkt heb je die vaccins dan nog nodig???
graag jullie mening :-)
groetjes manu

Hallo Manu,

Dat van die Japanse encephalitis vind ik wat overdreven. (maar goed, ik ben dan ook geen specialist).
In november gingen wij naar India, waar juist in die provincie een uitbraak van Japanse Encephalitis was. Zelfs toen vond de travelclinic van het Havenziekenhuis het niet nodig om ons te laten inenten. Alleen als je veel in de omgeving van varkens verblijft loop je een risico. Er zijn trouwens alleen kinderen tijdens de epidemie overleden.

Thailand is natuurlijk geen India, en er zullen ook meer varkens zijn.

Mijn advies, ga een second opinion vragen bij een andere specialist aangezien je twijfels hebt.

Rabies zou ik zeker nemen voor een reis van anderhalf jaar. Ik denk niet dat een hondsdolle hond zich laat afschikken door een Dazer. Bovendien zijn er veel meer dieren die het virus dragen, en waar de Dazer niet op werkt.

Groeten,

Marco

Je kan Hondsdolheid van meer dieren krijgen dan alleen van honden (bijv ook van vleermuizen) dus om te vertrouwen op een dazer als alternatief voor een vaccinatie lijkt me niet heel slim.

Je moet je afvragen hoeveel je gezondheid je waard is en hoeveel risico je daarmee wilt lopen. De prikken zijn inderdaad behoorlijk duur en het ergste is dat je dan nog steeds niet beschermt bent. Alleen als je meer dan een dag van het vaccin vandaan zit heb je wel een probleem als je de prikken niet gehaald hebt (hondsdolheid kan dodelijk zijn).

Groet

Leo