Additionally, paste this code immediately after the opening tag: NS ZET BUSSEN IN OP ZONDAG NA HEMELVAART - Forum Wereldfietser

NS ZET BUSSEN IN OP ZONDAG NA HEMELVAART

NS ZET BUSSEN IN
Op zondag na Hemelvaart
Zijn ze bij de NS nou echt helemaal knettergek geworden? Welke idiote eikel bedenkt het om uitgerekend tijdens dit topweekend werkzaamheden uit te voeren op het baanvak tussen Roermond en Eindhoven? Terwijl hordes mensen terugkeren van een lekker lang weekend in Zuid-Limburg en de Ardennen. Tjokvolle treinen. Dan de boodschap: “NS zet bussen in!” “Reken op een vertraging van 30 minuten.” Twaalf stampvolle rijtuigen stromen in Roermond leeg. Gedrang voor de bussen..Voor gewone reizigers al een plaag. Reizigers die minder bedreven zijn in het dringen zijn met 30 minuten vertraging nog lang niet klaar. Voor fietsers is nog het nog stukken erger: in de bussen die de NS inzet mogen géén fietsen. “Stap in Roermond maar over in het boemeltje naar Nijmegen.” Helaas boemeltje houdt er in Tegelen mee op. Dan maar fietsen naar Venlo. Van Venlo naar Eindhoven en daar weer je fiets trein in- en uittillen op weg naar Amsterdam. Van een ontspannen terugreis na een enerverend weekend geen sprake. Een directe verbinding van twee en een half uur blijkt een route met ontelbare hindernissen te zijn van vele uren langer met zelfs nachtwerk. Helaas maandag niet voldoende uitgerust weer aan het werk. Alleen maar omdat die oenen uitgerekend dit weekend hadden uitgekozen voor onderhoudswerkzaamheden. Wel passagiers laten betalen en vervolgen je klanten al vee behandelen.
Een groepje wereldfietsers, terugkerend van een overigens fantastisch fietsweekend, heeft het aan den lijve ondervonden. Ook voor tal van andere fietsers eindigde het zonovergoten lange weekend in een drama.
De verantwoordelijken moeten wegens hun wanprestatie onmiddellijk de laan uit, zonder gouden handdruk. Wel met de verplichting al die mensen die zij leed hebben aangedaan een fikse schadevergoeding te betalen uit eigen zak.
Verder moeten er ook zonder werkzaamheden tijdens de Hemelvaart- en Pinksterweekenden meer fietsplaatsen op de treinen naar Limburg. Komend Pinksterweekend is het Luik-Bastenaken-Luik. Wederom een groot aanbod van fietsen met daarbij de horde van Pink Pop bezoekers. NS koppel gewoon de fietsrijtuigen aan die tijdens de maanden juli en augustus ook aan de deze treien hangen. Wie maakt een verslag van de puinhoop tijdens het komende weekend?
Een oproep aan wereldfietsers, bestook de NS met boze mailtjes. Stuur ingezonden brieven naar de kranten.
De Fietsersbond zet zich al jaren in om de fiets beter in de trein te kunnen meenemen. Steun de Fietsersbond!

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging voor fietsers in Nederland met 33.000 leden. Met honderddertig plaatselijke afdelingen en ruim twintig medewerkers op het Landelijk Bureau werken we onder andere aan:

comfortabele en snelle fietsroutes
meer en betere stallingen
aanpak van fietsdiefstal
grotere verkeersveiligheid voor fietsers
De Fietsersbond is grotendeels afhankelijk van de steun van leden.
We hebben dus ook uw steun nodig!

Word lid
Voor 22 euro per jaar bent u al lid van de Fietsersbond en ontvangt u tweemaandelijks het ledenblad Vogelvrije Fietser, boordevol fietsersnieuws. Word nu lid en ontvang een welkomstcadeau of vraag eerst een gratis proefnummer aan.

Cadeau-abonnement Vogelvrije Fietser
Vindt u de Vogelvrije Fietser een leuk tijdschrift, geef dan voor 12 euro een jaarabonnement cadeau aan een vriend, vriendin of kennis die van fietsen houdt.

Eenmalige gift
Elke gift is welkom! U kunt uw gift overmaken op giro 831528 ten name van Fietsersbond, Postbus 2828, 3500 GV in Utrecht onder vermelding van ‘gift'.

Giften en legaten
Regelmatig krijgt de Fietsersbond vragen van leden hoe ze het werk van de Fietsersbond extra kunnen steunen, bijvoorbeeld door jaarlijks een bedrag over te maken (periodieke schenking) of door de Fietsersbond op te nemen in hun testament. Over deze vormen van financiële ondersteuning is op deze website uitgebreide informatie te vinden. Ook geven we een overzicht van de fiscale consequenties.

Word actief
Het succes van de Fietsersbond berust voor een groot deel op de inzet van actieve leden. De Fietsersbond heeft honderddertig lokale afdelingen, gevormd door vrijwilligers die in hun woonplaats de fietsvoorzieningen proberen te verbeteren.

Kijk snel op www.fietsersbond.nl !