Additionally, paste this code immediately after the opening tag: tips voor zonnige fietsvakantie met kinderen - Forum Wereldfietser

tips voor zonnige fietsvakantie met kinderen

Als gezin (jongen: 10 en 5 jr, meisje: 8 jr.) zoeken we mooie fietsvakantiebestemming voor de zomervakantie. Met grote kans op zonnig weer en niet langer dan 1 dag reizen ( met auto of trein) vanuit nl ( harderwijk). We denken nu aan Frankrijk, bijvoorbeeld langs de Loire. Is dat wat? Andere suggesties zijn welkom.
Langs een rivier is met kinderen altijd wel goed te doen vanwege de geringe stijgingspercentages. Route langs de Loire heb ik nooit zelf gedaan, maar ik weet wel dat er veel fietspaden langs zijn. Dat is met kinderen wel prettig ivm veiligheid.
Verder veel info op Fietsenmetkinderen

Leuk dat jullie je kinderen deze prachtige ervaring meegeven.

Het weer blijft natuurlijk onvoorspelbaar.
Wij gaan met veel plezier met de kinderen met de fietstrektochten van Fietsrelax op pad. We kiezen dan voor de 15-daagse campingvariant ("noord+zuid"), in de Provence Vaucluse, Provence Luberon, Loire en ook Italie en Spanje.

Je hebt 3-4 standplaatsen waar je elk 2-3 dagen verblijft, er zijn verplaatsingsdagen die je moet fietsen, en er zijn optionele dagtochten of je flanst zelf wat in elkaar. Bagage wordt vervoerd en verder is er geen verzorging, dus geen gemeenschappelijke maaltijden of andere evenementen. Met een beetje mazzel zijn er leeftijdsgenootjes die ze 's avonds steeds weer op de camping zien. Prijzen zijn heel redelijk, vinden wij. Laat maar even horen of je meer wilt weten of kijk op hun website.
Voor een zonnige vakantie moet je mazzel hebben, of naar Zuid-Frankrijk/Spanje gaan.
Denemarken is toch wel het favoriete fietsland van onze kinderen, maar na 5 jaar willen paps en mams toch wel wat anders. Vorig jaar hebben we een route gereden bij Bordeaux, met een stuk Velodyssee erbij. Zonnig en erg warm was het. Langs de Loire hebben we ook gefietst met de kinderen, en dat was met alle kastelen en wijngaarden ook erg leuk. Komende zomer gaan we de Tauernradweg uitproberen.
Zie voor fietsen langs de Loire: www.fietsen-loire.com
Hoi,

Misschien is de Etschradweg ook leuk voor jullie. je start op de grens van Oostenrijk en Italië op de Reschenpas. je fiets over kleine weggetjes en fietspaden, naar beneden. je kunt doorfietsen tot Verona of het Gardameer.
Er is een bikelineboekje waar de route goed in is beschreven.
Mooie route, relaxt fietsen en grote kans op mooi weer.

Groet,
Claar