Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Voordelig(er) naar Belgie - Forum Wereldfietser

Voordelig(er) naar Belgie

Via de site van Treinreiziger.nl kwam ik achter de volgende tip:

Tarieven NS Hispeed blijken aanzienlijk verhoogd per 15-12-201. Daarom is het nu (nog) voordeliger om je reis deels met een Nederlands, deels met een Belgisch kaartje af te leggen.

Bron:

http://www.treinreiziger.nl/actueel/bin ... mbs-145909

Wie kan mij vertellen of er in Roosendaal, Maastricht of andere grensplaatsen kaartautomaten van de NMBS staan?
Als je zeker wil zijn kan je best even naar de NMBS mailen. Maar het zou me echt verbazen, zeker gezien zelf een groot aantal Belgische stations nog geen ticketautomaten hebben.

Het blijft me verbazen hoe op het gebied van OV de landsgrenzen zo'n sterke rol blijven spelen. Weinig locaties waar men de grens over kan met de trein, NS automaten die niet werken met Belgische bankkaarten, tarieven die de hoogte inschieten als men de grens over gaat omdat men niet meer kan genieten van allerlei kortingen (in België betaal ik met een Railpass maximaal 7,50 euro/rit zelf al reis ik 150 km naar de Ardennen), ... Ik vind het niet meer van deze tijd.
Je moet in Roosendaal wel de trein uit om dat Belgische kaartje te kopen. In Maastricht moet je wat meer tijd nemen om over te stappen, als je daar eerst nog een Belgisch kaartje moet kopen.
Er zijn in Belgie ook diverse aanbiedingen die niet gelden vanaf de grenspunten, zoals de Railpas (een 10 rittenkaart voor 7,60 per enkele reis.Geldig in heel Belgie. Je moet wel het begin- en eindstation per rit markeren).
Kijk voor meer bijzonderheden en de dienstregeling op de site van de Belgische sooorwegmaatschappij NMBS http://www.belgianrail.be/nl
Tja, zo merkte ik vorige maand dat het goedkoper was om een ticket Gent-Roosendaal via NMBS en dan Roosendaal-Dronten via de NS te kopen dan één ticket voor de hele rit. Dat laatste kon al niet via de NMBS (kennen Dronten niet) en via de NS kostte dat ticket maar liefst € 20 meer dan als ik de rit in twee keer deed.
Onbegrijpelijk.
Als je vakantie hebt en meer tijd,
net over de grens in Belgie zijn er o.a. stations in Lommel, Mol en Turnhout, om op of uit te stappen... fietsen naar en verder gaan vanaf Tilburg of Eindhoven.

Helaas ben je dan wel min of meer verplicht richting/via Antwerpen verder te reizen dus per saldo schiet je er niet veel mee op. :cry:
peter76 schreef:Via de site van Treinreiziger.nl kwam ik achter de volgende tip:

Tarieven NS Hispeed blijken aanzienlijk verhoogd per 15-12-201. Daarom is het nu (nog) voordeliger om je reis deels met een Nederlands, deels met een Belgisch kaartje af te leggen.

Bron:

http://www.treinreiziger.nl/actueel/bin ... mbs-145909

Wie kan mij vertellen of er in Roosendaal, Maastricht of andere grensplaatsen kaartautomaten van de NMBS staan?
Het bovenstaande jaartal is niet volledig, 201.... wanneer?
NMBS tickets kun je blijkbaar ook kopen via de NMBS app voor de iphone: http://www.belgianrail.be/nl/klantendie ... s-app.aspx
Voor reizen vanuit de grensplaatsen kun je online kaartjes kopen, ook voor de fiets: http://www.belgianrail.be/nl/vervoersbe ... nland.aspx

Met deze kaartjes zijn wij vorig jaar vanuit Maastricht naar de Panne gereisd. Deze mogelijkheid was goedkoper dan een kaartje bij het loket van de NS in Maastricht.
Voor het Nederlandse traject gewoon een NS kaartje nemen.
BertKremer schreef:Voor reizen vanuit de grensplaatsen kun je online kaartjes kopen, ook voor de fiets: http://www.belgianrail.be/nl/vervoersbe ... nland.aspx

Met deze kaartjes zijn wij vorig jaar vanuit Maastricht naar de Panne gereisd. Deze mogelijkheid was goedkoper dan een kaartje bij het loket van de NS in Maastricht.
Voor het Nederlandse traject gewoon een NS kaartje nemen.
Het goedkoopste is een Nederlands treinkaartje naar Eijsden. Van Eijsden fiets je naar het Belgische Wezet (Visé) . Vanaf dit station reis je met de tienrittenkaart "Railpas" voor € 7.60 helemaal naar de Panne in de uitsterste zuidwest hoek van Vlaanderen.
peter76 schreef:
.......Wie kan mij vertellen of er in Roosendaal, Maastricht of andere grensplaatsen kaartautomaten van de NMBS staan?
Dit voorjaar vanuit Maastricht richting Marche en Famenne gereisd; In Belgie het kaartje (ook voor hond) in de trein bij de conducteur gekocht; geen boetes / opslagen zoals in NL.

Victor
Bedankt voor de reacties!

Deze budgetfietser is er uit: Het blijkt dus veel voordeliger te zijn om naar een grensstation te treinen om vervolgens per fiets de grens te passeren (ff benen strekken) en in het eerstvolgende station weer op te stappen.

Voorbeeld: Begin mei van Leuven naar Utrecht:

Kaartje Leuven - Turnhout incl. fietskaartje enkele reis is totaal 16,50
Fietsen, Bels Lijntje naar Tilburg
Kaartje Tilburg - Utrecht (Dalurenabbo = -40%) incl. fietskaartje is 13,30

Totaal net geen 30 euro exclusief de uitstekende koffie-appeltaart in Alphen (2,50, volg de spandoeken) :D
Victor schreef: Dit voorjaar vanuit Maastricht richting Marche en Famenne gereisd; In Belgie het kaartje (ook voor hond) in de trein bij de conducteur gekocht; geen boetes / opslagen zoals in NL.

Victor
Helaas verandert dit binnenkort. Nu kunnen treinbegeleiders nog kiezen of ze al dan niet een prijsverhoging aanrekenen (3 euro bij verwittigen voor opstappen/ 12 euro bij niet verwittigen of helemaal niets).
Naar verluidt zou dit over enkele maanden veranderen naar een automatische verhoging van 7 euro (softwarematig ingesteld).

Voorlopig nog maar geruchten maar als dit er door komt vrees ik voor de gezondheid van treinbegeleiders...
Iemand die mij kan helpen? Ik zou deze zomer graag met de fiets, het liefst vanaf Eindhoven, willen reizen met de trein naar Duinkerke of daar in de buurt. Geen idee of dit mogelijk is en waar ik dan het geldige vervoersbewijs moet aanschaffen.

Gr Pieter Zwerver
Via Antwerpen en Gent kun je met de trein tot in de Panne geraken wat vlakbij Duinkerke ligt. In België betaal je met een railpass (tienrittenkaart van 76 euro) 7,60 euro voor een rit + 5 euro voor je fiets. Die railpass is 1 jaar geldig.
Geen idee hoe het in Nederland gaat.
Bedankt voor de reactie
Of een enkele reis vanaf Maastricht of Roosendaal naar de Panne voor € 22,50 plus een kaartje voor de fiets. Beide kaartjes zijn via de de site van de NMBS te kopen: http://www.belgianrail.be/nl/vervoersbe ... nland.aspx
Top, bedankt!