Additionally, paste this code immediately after the opening tag: eifelgebied - Forum Wereldfietser

eifelgebied

ben op zoek naar een mooie route in het Eifel gebied, kamperend en vertrekkende vanuit de Ardennen, dagje of 10 fietsen ....
heuvelachtig en/of vlak , allemaal goed,
welke kaart is hiervoor meest geschikt?
zijn er ook gps routes te vinden van tochten in de Eifel?
Hallo Johnny
Na paas dit jaar heb ik een rondje gefietst:
http://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6725178

hier de foto's:
https://picasaweb.google.com/1030033799 ... directlink
Hallo,
Vorig jaar hebben we een deel van de Eifel Hohe Route gefietst, wat een hele mooie route is. Alle informatie, incl. gps track kun je vinden:
http://www.eifel.info/eifel-hoehen-route.htm

Op deze site staan ook nog andere fietsroutes in de Eifel, ook incl gps tracks. Een kaart met alle fietsroutes van de Eifel en een informatie boekje zijn gratis aan te vragen, zie website.

Vorig jaar hebben we gefietst van Maastricht door de Ardennen naar Luxemburg via de route van het boekje Groene Weg, daarna doorgereden naar de Moezel. Na de Moezel hebben we de Kyll Radweg gereden en daarna hebben we de Eifel Hohe route opgepakt. Via Monschau zijn we terug gefietst naar Maastricht. Een hele mooie route!
Zo aan het hoogteprofiel te zien Janenliseth is er bij 384km een muur geplaatst midden op de weg :shock:
Dat valt wel mee Peter
Zo ziet het er uit als je het profiel in Basecamp uit elkaar trekt.
Afbeelding
Als je inzoomd ziet het een er een stuk vlakker uit maar ik zie ook stukken van meer dan 10% met die van 28,4% buiten beschouwing gelaten. Moet wel zeggen dat ik geen ervaring heb met het vergelijken van track in Basecamp en een door mij gereden route.
Kijk ook eens op deze link van de Europafietsers:
http://europafietsers.nl/routes/g-vallei/route.htm
Betreft de Groene Valleienroute die ook door de Eifel gaat (Kyltal, Uhr), vanaf Trier tot Roermond. Je kunt daar ook de gps dowloaden.

Veel plezier.
Fred
Hoi Johny,
Eifel is top. Ik omschrijf de Eifel altijd als: net als de Ardennen maar dan met betere campings, betere wegen, betere routes, leukere mensen en twee keer langere hellingen.
Door de Eiffel hebben wij ook gefietst. Niet onze letterlijke route omdat we een deel zijn kwijtgeraakt van de track maar komt er dichtbij in de buurt. Zie onze blogpost:
http://www.twistingspokes.com/triprepor ... nd-eiffel/

Veel plezier alvast!
bedankt iedereen voor de zeer nuttige info!!
ik heb de groene valleien route dan ook eens bekeken en idd die route spreekt me wel aan , wel iets meer tijd nodig maar heb het routeboekje ervan besteld en de gps files binnengehaald....
hoop dat september en misschien een stukske oktober ook nog een beetje menselijk weer is....