Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Namibië 2015 - een week "zandfietsen" - Forum Wereldfietser

Namibië 2015 - een week "zandfietsen"

Geinspireerd door http://bicyclenomad.com/2013/11/02/cann ... a-bicycle/ en het feit dat vrijetijd met een groeiend gezin schaarser wordt, en dus zeer goed gebruikt moet worden, ben ik een week "zandfietsen" aan 't plannen.

* Wanneer: 2015
* Waar: Namibië, om die door-de-woestij-in-bezit-genomen Duitse dorpen te bezoeken. http://nl.wikipedia.org/wiki/Namib-Nauk ... ional_Park

Heeft iemand ervaring met Namibische jeeptrails per bepakte (fat)bike?
:)

Niet met een fatbike, maar wel gewoon op onze Santos Travelmasters:

http://www.fietsjunks.nl/bestemmingen/a ... mibie.html

Erg mooi land! Veel plezier!
De "normaal" c,d wegen zijn al spannend zat, je hoef geen 4x4 route te gaan zoeken :shock:
Twintig jaar geleden heb ik in Namibië gefietst. De hoofdstukken uit ons boek Fietskriebels staan op onze website. Geweldig land. Ik ga er zeker nog eens naar terug!

(Toen wij er over gepubliceerd hadden werden een jaar later opeens fietsreizen naar en door Namibië georganiseerd. Toen wij er waren was Namibië net onafhankelijk en de SWAPO was er nog steeds actief. Ik heb toen geleerd dat zodra een land toegankelijk wordt, dat je er naartoe moet gaan voordat er te veel toeristen naartoe gaan (zei deze oude man :lol: )
Alle gravelwegen zijn de moeite waard. Wel veel doorns langs de zijkant van de weg, dus genoeg plakkers mee. Locals fietsen met schuim in de banden ipv lucht. Genoeg water mee op de fiets, niet overal beschikbaar. Bij boeren watermolens kan je soms water vinden. Hou rekening dat de spotted hyena rond loopt als je wildcampeerd, vuurtje helpt. In windhoek niet savonds over straat. Buiten de stad is het prima. Mooi plan, je zal een leuk tijd hebben. Veel plezier!

www.sultaniwan.nl
Wij zijn (in 2006) in vier dagen gefietst van Windhoek naar Swakopmund, via het Khomas-gebergte. Mooie tocht. Veel te kort natuurlijk, het staat op ons verlanglijstje om nog een keer veel langer te gaan fietsen in Namibië.

Ik ben er zojuist achtergekomen dat het blog dat we daarvan hebben gemaakt (staat niet op onze site) verdwenen is, dus ik kan je helaas geen link geven met ons verslag.

Groet, Sandra
Hoi,
Ik heb in het najaar van 2012 door Namibië gefietst. Mijn reisgenoot, Guus had (tijdens de voorbereidingen) het wilde plan om vanuit Swakupmond verder door te fietsen naar het Noorden. Tot aan de grens met Angola. Deze route hebben we niet helemaal kunnen uitstippelen vooraf, omdat er weinig informatie te vinden was. Ik heb eens eerder (tijdens mijn stage in Zuid-Afrika) een 4x4 trail gedaan (met de auto), dus ik had een heel klein idee wat me te wachten stond.
Tijdens de eerste 3 weken van onze reis hebben we verschillende mensen gevraagd of onze plannen mogelijk zijn. Is het mogelijk om de 4x4 routes in het noorden te fietsen? en waar moeten we dan rekening mee houden? Het antwoord was vaak dat het bijna onmogelijk is en gevaarlijk, omdat er weinig tot geen water is. Je hebt niet de garantie dat de waterputten op de kaart ook werkelijk water hebben.

Dus uiteindelijk hebben we het niet gedaan.

Je kunt er fietsen maar dan moet je het echt aanpakken als een expeditie.. (denk ik)
Knerbert schreef:Geinspireerd door http://bicyclenomad.com/2013/11/02/cann ... a-bicycle/ en het feit dat vrijetijd met een groeiend gezin schaarser wordt, en dus zeer goed gebruikt moet worden, ben ik een week "zandfietsen" aan 't plannen.

* Wanneer: 2015
* Waar: Namibië, om die door-de-woestij-in-bezit-genomen Duitse dorpen te bezoeken. http://nl.wikipedia.org/wiki/Namib-Nauk ... ional_Park

Heeft iemand ervaring met Namibische jeeptrails per bepakte (fat)bike?
Dank voor de reacties zover!
Plan gaat in de ijskast omdat ik het op dit moment niet zie zitten om speciaal voor de trip een fatbike (ca. €2000,-) aan te schaffen, immers een fatbike heeft alleen meerwaarde in sneeuw of los zand. Dit geld kan ik beter besteden.
Knerbert schreef: Plan gaat in de ijskast omdat ik het op dit moment niet zie zitten om speciaal voor de trip een fatbike (ca. €2000,-) aan te schaffen, immers een fatbike heeft alleen meerwaarde in sneeuw of los zand. Dit geld kan ik beter besteden.
Alleen meerwaarde in sneeuw en los zand?? Hoho! ook op stenen, rotsen, boomwortels, blubber, dikke modder, klei, grasland, bospaden, beekjes, rivieren, ijs etc. Ja, waarvoor heb je eigenlijk geen fatbike nodig? :D
Misschien even het fatbike topic lezen? :wink:

En je hebt ze al vanaf 6000 Noorse kr (735 euro) zoals deze Fat Pro of voor 8000 zweedse kronen (circa 870euro), zoals deze Marvil SnowCross:

Afbeelding
Waarom moet het met een fatbike?

Met 2" banden, zelfs met 45kg baggage en een beetje eigenwijs zijn kom je een end.....

AfbeeldingA bad day by shanecycles.com, on Flickr

AfbeeldingRoad to Mongu (5) by shanecycles.com, on Flickr