Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fiets route langs de kust Belgie en Frankrijk! - Forum Wereldfietser

Fiets route langs de kust Belgie en Frankrijk!

Is er een beschreven route langs de Noordzee kust via Belgie en Frankrijk tot Normandie of nog verder heb wel de Velodyssee gevonden maar die begint ergens halver wegen.
Klaas
De LF 1 (Noordzeeroute) loopt van Nederland tot Boulogne sur Mer
Daarna kan je tot kust Spanje de velodyssee oppakken.
De LF route loopt niet overal langs de kust .
Is het niet mogelijk om langs de kust lijn te fietsen?
Ik ben daar niet bekend maar wil zo wie zo Normandie bezoeken.
Klaas
saagstree schreef:Is het niet mogelijk om langs de kust lijn te fietsen?
Nee het is niet overal mogelijk om lijn te fietsen langs de kust.
Voor (delen van) Normandië heb ik zelf gebruik gemaakt van de sites http://www.manche-toerisme.com/nl/tochten-met-de-fiets, http://en.tourdemanche.com, http://www.voiesvertes.com/htm/departement76.htm# & http://www.normandie-tourisme.fr/norman ... 212-4.html om ideeën op te doen.

Zoek op 'Véloroute du Littoral - Côte d' Albâtre' ('Alabaster Coast' i.c.m. 'Brittany' levert Engelstalige suggesties) en vind dan de folder: http://www.af3v.org/IMG/pdf/CDTcarteVel ... .11.11.pdf. Een Google image zoekactie op 'côte d' alabâtre france' geeft naast prachtige plaatjes je meteen een idee dat dicht langs het water fietsen daar moeilijk is.

M.b.v. het trefwoord 'Eurovelo 4' kun je mogelijk GPS-tracks vinden van de route langs de kust. Kijk daartoe ook naar het bericht van Michael W in het topic 'Normandie/ Frankrijk'.

En wandel eenmaal onderweg op de route de lokale toeristenbureaux binnen. Er zijn wel folders van lokale fietsroutes, die je dan aan elkaar kunt knopen.


Voor als je verder wilt dan Normandië.

Echt kort langs de kustlijn fietsen in Bretagne is nagenoeg onbegonnen werk (in mijn opinie) danwel zeer pittig. Het gaat er steil op en neer. Dichtbij het water blijven kan wel, maar dan wandelend via de GR34 (zie bijv. http://www.wmaker.net/opcc/gr34/). Op de site outdoorseiten.net staat een - ontroerend - verslag van een man die probeerde een deel daarvan met de fiets af te leggen (https://www.outdoorseiten.net/forum/sho ... -und-GR-34). Als je zijn foto's bekijkt word je vanzelf duidelijk dat het een hele uitdaging is. Niet geheel onmogelijk, maar bikepacken en ultralichtgewicht lijken noodzaak, net als af en toe omkeren. Daarnaast weet ik niet wat wandelaars vinden van fietsers op 'hun' pad. Zelf zou ik er niet voor kiezen.