Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Triple crankset voor vierkante as? - Forum Wereldfietser

Triple crankset voor vierkante as?

Dag medefietsers,

Weet iemand of er nog een standaard triple crankset (44-32-22) te krijgen is voor een vierkante as op een vakantiefiets? Liefst van een redelijke/ goede kwaliteit.
Ik kom alleen maar hollowtech tegen op de sites.
Of betekent dit dat ik zelf een triple op moet bouwen? Welk merk levert dan een goede crank en bijhorende losse bladen?

Alvast bedankt voor het meedenken

Erik Veenstra
erikfiets schreef:Weet iemand of er nog een standaard triple crankset (44-32-22) te krijgen is voor een vierkante as op een vakantiefiets?
http://www.bike4travel.nl/product_info. ... ts_id=2150 Ik heb 'm zelf ook! ;)

Carl
Bij Rose, de Shimano Acera Fc M391
Ik heb een spik splinter nieuwe Shimano Front Chainweel liggen. Model FC-C500 28-38-48 cranklengte 170mm. Daar zit geen linker crank bij.

Nou ik toch ben ingelogd :wink:

Tandem Marktplaats
Prima fiets om ervaring op te doen. Door ons is er veel te weinig gebruik van gemaakt. :oops:
Ruim keus bij m-gineering en andere specialisten. De Sugino XD is een oude bekende die nog steeds te leveren is, en ook nog eens in vele lengtes zodat je een crank kunt kiezen die past bij je beenlengte. Dat is eigenlijk best belangrijk.
Ik ben van plan om mijn koga randonneur ook aan te passen met een vierkante as maar wou even mening uitwisselen;

(Achtergrond; heb net een 2dehands randonneur gekocht (bj2006) en ben hem nu aan het oplappen/upgraden met als doel eind van het jaar 6 maand door zuid amerika te gaan fietsen)

Momenteel staat er een hollowtech LX crank op die een beetje spelling geeft en ik heb de indruk dat hij niet 100% soepel loopt, er zit ook een krakend geluidje in...

Na veel lezen op dit geweldige forum is het duidelijk dat een vakantiefiets best wordt uiterust met een vierkante as en daarbij horende crank (bv shimano acera/Alivio / sugino).


*Zie ik dit juist of kan ik beter mijn hollowtech even nakijken of ik het kan herstellen?

*Ga ik niet achteruit in kwaliteit als ik de goedkopere shimano acera installeer ipv de LX versie die er nu op staat? Zet ik dan best de tandwielen over van de LX naar de Acera/Alivio?

*Is het echt de moeite om voor de veel duurdere sugino te kiezen of is een Acera/Alivio met de tandwielen van de LX even goed?

*wat is die hyperdrive op de alivio versus de acera? wat is nu simpelweg de beste koop onder de shimano cranks voor vierkante assen?

*Waarom werken de meeste merken van vakantiefietsen toch met hollowtech ipv de veel robuustere vierkante as? Enkel owv gewicht? Zijn de meeste Rollhoff met vierkante as?

wat betreft trapas lijkt me de shimano UN55 de meest robuuste keuze en niet duur...

thanks!!
Dag allen,
Bedankt voor de snelle en inhoudelijke reacties (alhoewel ik geen tandem bij de crank zoek multiwgb, de schuur staat al vol genoeg :) Succes met de verkoop)
Ik heb meteen een eenvoudige Shimano triple besteld bij bike4travel.
Falcong, ook ik heb de vraag wat een goede keuze is voor een triple. Ik vermoed dat de Shimano vooral veel zwaarder en lomper is, maar wellicht ook sterkere bladen, omdat het allemaal staal is. De reviews zijn, behalve over het gewicht en een paar klachten dat de ketting minder soepel op- en afschakelt dan een LX, positief.
Ik ga wat minder lang naar Zuid Amerika (ruim 4 weken Bolivia) en heb meer dan voldoende vertrouwen in deze triple.

Groet

Erik Veenstra
Dag Falcong, nog een inhoudelijke reactie op je vraag:

Meteen de trapas eruit (laten) halen (nog een flinke klus als de boel is vastgeroest). In Zuid Amerika zal je waarschijnlijk meerdere dagen in verlaten gebied zijn, en zeker in gebied zonder fietsenmaker met reserveonderdelen. Kies dan voor een betrouwbare trapas zonder speling en kraakjes. Ik heb met een krakende hollowtech in Peru gefietst. We hebben het beiden overleefd, maar het voelde niet echt plezierig op lange eenzame stukken.

Groet en alvast veel voorpret

Erik Veenstra
multiwgb schreef:Tandem Marktplaats
Prima fiets om ervaring op te doen. Door ons is er veel te weinig gebruik van gemaakt. :oops:
Wat houd je tegen? Zondag 26 april is de eerstvolgende tocht van de Tandemclub vanuit Zetten/Andelst. Zie DEZE LINK voor alle details :wink:

Afbeelding
En de bomen schieten hier overal in de bloei op dit moment, je ziet de blaadjes en bloesem bijna letterlijk groeien :D Erg mooi moment dus om 26 april met een heerlijk lentezonnetje van de Betuwe te komen genieten! :wink: