Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Denemarken met kinderen - Forum Wereldfietser

Denemarken met kinderen

Deze zomer gaan we met ons gezin naar Denemarken. We hebben twee kinderen van 6 en 7. Wie kan ons mooie liefst vlakke dagtochten aanbevelen van max 40km?

De fietsen gaan mee op het dak van de auto dus misschien met een lus of een treinrit terug?

We zouden een rondreis maken en dus oost, noord, west en zuiden willen we bezoeken.

Thx! :)
Beste Sammy,

In grote delen van Denemarken is het vrij vlak of licht heuvelend (met soms korte pittige klimmetjes) zodat je er goed kan fietsen. Het eiland Mon zou ik vermijden maar het is wel een bezoek met de auto waard. Dit geldt ook voor het centrale deel van Jutland.
Bij de locale VVV kan je routeboekjes kopen met daarin een veelheid aan locale routes die je naar eigen wens met elkaar kan verknopen. Tevens bevatten deze boekjes uitstekende route kaartjes en informatie over de omgeving.

Philip
Onze eerste fietsvakantie-met-kinderen-buiten-Nederland was ook in Denemarken. Een prima keuze destijds. Wij hebben een rondje Funen gedaan. Op onze website vind je de route en het reisverslag: www.opfietsvakantie.nl.

Groet, Sandra
Ik vind het met kinderen altijd leuk om oude spoorwegen te fietsen. Ideaal omdat het stijgingspercentage maximaal 2% is. Vooral op Jutland vind je veel tot fietspad omgebouwde spoorlijnen.
Op http://www.achim-bartoschek.de/bahneur_dnk.htm vind je een overzicht.
Check dit vrij laat :(

Maar we zijn nog niet weg! :)

Erg bedankt voor de info!!!!