Additionally, paste this code immediately after the opening tag: WF Off the Road tocht 26-27-28 juni Delfzijl-Mariënberg - Forum Wereldfietser

WF Off the Road tocht 26-27-28 juni Delfzijl-Mariënberg

Deze semi "Off the Road" tocht van Delfzijl naar Mariënberg is ook geschikt voor diegenen die wel goed kunnen fietsen maar weinig of geen ervaring hebben met het fietsen over (bochtige) onverharde paden. Dus beginnende off the road fietsers zijn van harte welkom. De route is ook prima met een trekkingfiets en brede (50 mm) banden te doen.

Vrijdagmiddag fietsen we vanaf het station in Delfzijl (koffie&lunch stop met uitzicht direct op de zee) via kleine verharde weggetjes naar Termunterzijl, Nieuwe Schans, Bellingwolde en dan naar de natuurcamping in Wedderveer. Je komt deze middag in authenthieke oostgroningse dorpen waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord of bent geweest.
Zaterdag fietsen we de hele dag 'off the road' langs de Duitse grens door het dunbevolkte maar bosrijke Oostgroningse Westerwolde (Bourtange, Jipsinghuizen, Sellingen) naar Ter Apel. Een deel van de Westerwolde route gaat zelfs over mooie single tracks.
Zondag is ook een gevarieerde route (deels onverhard) richting Klazinaveen, Schoonebeek en door het bosrijke Duitse Graftschaft Bentheim met als eindpunt het station in Mariënberg.

Tips voor 'off the road' fietsers:
Omdat we met volledige kampeeruitrusting ook over onverharde paden fietsen is lichtgewicht fietsen veel plezieriger. Probeer dan ook niet meer dan 2 achtertassen met bagage mee te nemen.

Informatie over supermarkt, horeca, campings, gps tracks, aanvullende info worden nog verstrekt.

Aanmelden:
Als je mee wilt dan kun je je aanmelden door je gegevens op onderstaande link in te vullen:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... w/htmlview

Zijn er nog vragen:
Gerlof Homan
info@gerlofhoman.nl
Appen 06 24205369
Aanmelders opgelet. De vorige link schijnt niet goed te werken.

Deze link moet lukken:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... krsTw/edit


Gerlof Homan
Link werkt nu perfect.

De aanmeldingen beginnen al lekker binnen te lopen
Wordt weer leuk.

Gr Leo
Update WF Off the Road tocht 26-27-28 juni Delfzijl-Mariënberg.

De tocht cq GPS tracks zijn bijna klaar. We hebben alles eerst per fiets afgestruind. Zodoende hebben we de mooiste paadjes en weggetjes kunnen opnemen. De laatste jaren zijn er door stichting behoud “Groninger Landschap” vele oude overwoekerde voetpaden in ere hersteld en nu ook prima te fietsen. Het wordt daarom een hele afwisselend en verrassende tocht. Heel veel auto’s zullen we het weekend niet horen of zien.
Vrijdagmiddag:
We beginnen direct met verrassende lunchstop in zee. Kijk maar eens: https://goo.gl/maps/8Fxzu
Vervolgens fietsen we langs de zeehaven via smalle verkeersarme weggetjes naar de gehuchten Weiwerd, Borgsweer en het vissersdorp Termunterzijl. Direct buiten Termunten fietsen we als ware de Groningse polders binnen met zijn oneindige vergezichten en passeren we de eenzame dorpen Hongerige Wolf, Kostverloren en Drieborg. Na het kuuroord Nieuwe Schans fietsen we door het groene tarwe landschap van Mansholt naar het grote boerderijendorp Bellingwolde. Via vele kleine weggetjes en deels onverharde paden komen we in het bosrijkere Westerwoldse Weddermeeden aan. Op de natuurcamping Weddermeeden is het tentencampje erg mooi en doodstil. Tocht 60 km

Zaterdag:
Deze dag gaan we door het Oost Groningse Westerwoldse grenslandschap richting Ter Apel.
We passeren de “namen” Smeerling, Metbroekbos, Jipsinghuizen, Weende, Wollinghuizen, Ter Wisch. In Ter Apel kunnen we in het klooster eventueel een theepauze houden. Het grensgebied tussen Ter Apel en Zwartemeer ziet er op de kaart verlaten en saai uit en er komt nooit een toerist. Daarom heeft het een zekere charme. Omgeving rondom de gehuchten zoals Munnikenmoer, Nieuw Dordrecht, Barger-compascum, Zwartemeer moet je een keer hebben gepasseerd. In dorp Zwartemeer kamperen we voor een habbekras op SVR camping Eemsland. Tocht 77 km

Zondag:
Zodra we in de vroege ochtend de camping verlaten komen we aan in het Natuurgebied Bargerveen. Wij waren er nooit eerder doorgefietst en het is een echte aanrader. Richting Nieuw Schoonebeek komen we aan in de olievelden waar de jaknikkers actief zien. Zodra we via een oud pad de grens met Duitsland passeren fietsen we door rijke en degelijke boerengehuchten. Zondags is het hier echt doodstil op de weg. Bij Uelsen wordt het heuvelachtig en bosrijker. Van hier fietsen we in oostelijke richting via vele kleine paden ( 1x 20 % afdaling) door Vorst Bentheim naar de Nederlandse grens. We eindigen de tocht in (NS station) Hardenberg en niet in Mariënberg. Tocht 65 km.

De tocht is ook geschikt voor trekking fietsen. De dag etappes zijn niet te lang en voor iedere geoefende fietser prima te doen. Mountainbike ervaring is niet noodzakelijk. Het dragen van een helm wordt wel geadviseerd maar is voor deze tocht niet verplicht.
Informatie over horeca, supermarkten, vertrektijd Delfzijl ed. worden nog verstrekt. De GPS tracks worden ruim een week voor vertrek naar de emailadressen verstuurd op de deelnemerslijst.

Barbara Janssen
Gerlof Homan
Binnenkort komt er een update van het weekend.

Barbara
Hierbij de definitieve informatie over het fietsweekend:

Vrijdag 26 juni start de track in (mini) zeerestaurant "De Kleine Zeemeermin" aan de Handelskade oost 2 in Delfzijl. Het is 5 minuten fietsen vanaf het NS station. Je kunt de track even in tegengestelde richting fietsen naar dit startpunt.

We vertrekken om ongeveer 13:30 uur vanuit dit restaurant. Iedereen heeft de mogelijkheid om eerder te komen om voor vertrek iets in het restaurant te nuttigen. Ik ben om ongeveer 12:30 uur in het restaurant aanwezig. Zie ook http://www.dekleinezeemeermindelfzijl.nl
Heb je onderweg een vertraging opgelopen laat dit dan even weten 06 24205369.

In Nieuwe Schans, ruim 2 uur fietsen, stoppen we voor een koffie/thee stop.
In Vriescheloo/Bellingwolde is op de track de laatste Coop Supermarkt stop gepland voor de boodschappen. Zie ook Waypoint op track.

We zullen om ongeveer 18:30 uur op natuurkampeerterrein Hoorndermeden in Wedde arriveren.
Zie voor informatie over de natuurcamping: http://www.hoorndermeden.nl

Zaterdag vertrekken we om ongeveer 09:00 uur van de camping.
In de Vesting van Bourtange hebben we een eerste koffiestop gepland. De theestop is rond/na de middag in het Klooster van Ter Apel gepland. Als het mooi zonnig weer is kunnen we lunchen in de vrije natuur. We zullen tussen 18:00 en 19:00 uur op SVR minicamping De Veenweide in Zwartemeer arriveren. Zie ook: http://www.veenweide.com. In Zwartemeer is vlak bij de camping (op de route) is een supermarkt. Zie Waypoint.

Zondag vertrekken we om ongeveer 09:00 uur van de camping.
De eerste stop is gepland vlak voor de grens Oostersebos Koffie. Zie Waypoint.
Bij mooi weer kunnen we lunchen in de natuur.
Een 2e stop na de middag is gepland in Itterbeck. We eindigen rond 16:00 uur in Hardenberg (NS station).

Zorg ervoor dat je elke dag voldoende eten & drinken mee kunt nemen zodat we bij mooi weer in de natuur (zonder horeca) kunnen lunchen.
Onderweg is er natuurlijk ook ruimte voor een korte stop om even iets te bekijken.

Tot vrijdagmiddag 26 juni in Delfzijl !

Barbara Janssen
Hoi Barbera,

Jammer dat de datum ons niet past maar we zouden graag gebruik willen maken van de gps route. Ziet er veelbelovend uit.

Groeten Henk
Alle informatie + tracks is de 16 juni aan alle deelnemers van de lijst verstuurd.
Mocht je het toch nog niet hebben ontvangen stuur mij a.u.b. even mail.

Barbara.
De link van de camping voor de za- avond is foutief vermeld. Het moet zijn www.camingveenweide.nl

Barbara
ik vermoed dat je de 'p' bent vergeten ??

http://www.campingveenweide.nl/ doet het wel namelijk :D
Een woord van dank voor Barbera en Gerlof voor de mooie off-road tocht van afgelopen weekend. Het was voor mij een openbaring dat Oost Groningen zoveel natuurschoon heeft te bieden. De route was uitdagend, het tempo hoog genoeg, het weer was fantastisch, de kampeerplekken mooi, de mensen inspirerend. Subliem.

Groet Leo
Ook hier een woord van dank, mooie routes, prachtige campings en het tempo werd aangepast wanneer dat nodig was.
Veel geleerd, bv dat het met zachte banden een stuk prettiger off the road is dan met harde banden,
dat je niet te krampachtig hoeft te sturen want "je fiets weet toch wel welke kant die op moet'
dat een lange broek handig kan zijn als er veel bramenstruiken langs de route staan,
en dat je je ipad niet aan de binnenkant van je tas moet stoppen maar lekker moet inpakken met donsjassen en zo.

Het was een enerverend weekend, goed gezelschap, prachtige campings, goed weer en zeker voor herhaling vatbaar.

zoals beloofd mijn foto's. De meest spectaculaire paden staan er niet omdat daar fietsen met 1 hand niet handig was :D
Mooie foto's Anke. Ik heb wat gemist zie ik.
Loes
Hierbij een video impressie van het off road weekend van Delfzijl naar Hardenberg.

https://youtu.be/VuNda-Ya1xk
Bedankt voor jullie positieve reacties. Het was voor ons de eerste keer om dit weekend voor de Wereldfietsers te organiseren. Het tempo was bewust niet te hoog en de paden afwisselend van zwaardte zodat beginnende 'off the road' fietsers er ook plezier in hebben. Dit gaan we zeker vaker doen maar dan wel weer in het noorden van Nederland en/of Duitsland.

Gerlof & Barbara
Goed plan, ik kijk er al naar uit.

Groet Leo