Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Trans America Race - Forum Wereldfietser

Trans America Race

Ik zit naar de stand na de eerste uren van de TransAm race te kijken op http://trackleaders.com/transam15 . Als je met de cursor over de deelnemersnamen loopt, springt het markertje op behalve bij Eelco Weijmans. Weet iemand of hij van start is gegaan?

Half uurtje later : ik zie zijn marker nu bewegen. Mooi!
Ik vermoed dat zijn SPOT tracker in het begin niet gewerkt heeft, want z'n eerste punt ligt niet in Astoria maar zo'n 70 mijl verderop.
Worden hier weer een aantal intensieve dotwatching-dagen :p Kim Raeymaekers is bovendien enige Belg, kan nog een wedstrijdje Nederland-België worden :lol:
Ik verwacht niet dat het een spannende Nederland - Belgie wordt. KR deed eerder mee aan de Tour Divide race 2011 en finishte sterk. Jammer dat Belgie niet Kristof Allegaert heeft ingezet. Die had voor de ereplaatsen meegedaan! Nu tip ik Australiër Jesse Carlsson als winnaar. Hij deed als rookie mee aan de Tour Divide race '13 en werd tot ieders verbazing tweede achter Mike Hall. In de tweede helft verloor hij nauwelijks tijd op Hall.

Ik vond een voorbeschouwing over mogelijke winnaars http://normallyaspiratedhuman.com/?p=1482 .
De video over Jesse Carlsson laat zien hoe minimaal hun uitrusting is.
Nu 120 uur = 5 dagen onderweg ; 1250 mijl afgelegd, dus 250 mijl (400 km) per dag. Indrukwekkend!

Kim Raeymaekers doet uitstekend mee: 4e plek.
Ik had hem graag nog uit willen zwaaien in Astoria maar was helaas verhinderd.

de dagelijkse afstanden zijn zeker 'brutal' als je daar klimwerk als bijv de Hells canyon en de +30 graden met een lage luchtvochtigheid van vorige week in Oregon bijtelt....

Walter
Dit draadje moet trouwens trouwens verplaatst :)
Koploper Jesse Carlsson heeft er nu 2500 mijl opzitten in precies 10 dagen. Hij heeft een voorsprong opgebouwd van 300 mijl op een achtervolgend groepje van vier, waaronder Kim Raeymaekers: http://trackleaders.com/transam15

Carlsson heeft wel een achterstand opgelopen van ongeveer 15 uur op het tijdschema van Mike Hall's record van vorig jaar, mede door buikgriep http://cyclingtips.com.au/2015/06/follo ... g-illness/ . Hij lijkt die kwaal nu te boven en maakt weer lange dagen op het zadel. Maar of hij die 15 uur nog kan goedmaken in de nog resterende 1750 mijl?
Jesse Carlsson is bijna bij de finish na 18 dagen en ongeveer 22 uur, gemiddeld 370 km per dag. Wat er dan door je heen gaat op die laatste kilometers is te zien op http://www.youtube.com/watch?v=L4lputbEMZA . De maag is langzamerhand ook op toeren gekomen http://www.instagram.com/p/4VJzDmCb-J/

Twee achtervolgers, waaronder de Belg Kim Raeymaeckers, liggen ongeveer 300 mijl achter. Eelco Weijmans moet nog ongeveer 1500 mijl.
Mooi! Lees nu pas het topic, zag het wel staan maar door het 'Te koop gevraagd' klikte ik 't niet aan. :D Kan dit niet veranderd worden?
Thanks voor de info Math!

En Eelco, zet hem op jongen! ff flink doortrappen!
Potverdikkie, Jesse Carlsson is er gewoon al!

en ik weet niet of dit te zien is voor niet-facebookgebruikers, maar hier heeft Eelco het iig prima naar z'n zin: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater. Zo te zien heeft ie in Kansas eindelijk een ligstuurtje aangeschaft...
Kim Raeymaekers uit Turnhout en de Amerikaan Evan Deutsch zijn gefinished in Yorktown als 2e en 3e. Hun tijd is 20d08h. Uit de SPOT data is niet vast te stellen of ze op het eind nog gesprint hebben om de tweede plaats.
Foto's op http://www.instagram.com/p/4aXa0sCb1Q/? ... erskidmore

Ook de Tour Divide Race krijgt zijn ontknoping vannacht. Drie Amerikanen liggen met nog 70 mijl tot de finish op de Mexicaanse grens dicht bij elkaar http://trackleaders.com/tourdivide15 .
Hier wordt zeker tot op het laatst gestreden. Een week lang gingen Jay Petervary en Neil Belchenko op kop, maar vanmorgen zijn ze ingehaald door Josh Kato en die heeft nu zelfs een voorsprong van 10 mijl opgebouwd. De Blue Dot volgers op http://www.bikepacking.net/forum/ultra- ... read/1200/ waren nog nooit zo talrijk. Ik blijf er niet voor op, maar ben wel benieuwd hoe het afloopt.
Pas vandaag viel me op dat er nog een tweede man onder Nederlandse vlag de TransAm Race rijdt : Donncha Cuttriss uit Rotterdam http://trackleaders.com/transam15i.php? ... a_Cuttriss .
Ik zag dat hij Ier is, afkomstig uit Cork, en al aan veel ultra-races heeft meegedaan.
http://www.eveningecho.ie/cork-news/don ... challenge/

Lange tijd reed hij samen op met Kim Raeymeakers, Evan Deutsch en Adrian O Sullivan in achtervolging op Jesse Carlsson. Hij heeft nu nog 200 mijl voor de boeg en zou wel eens komende nacht kunnen finishen als 5e.
math schreef: Ook de Tour Divide Race krijgt zijn ontknoping vannacht. Drie Amerikanen liggen met nog 70 mijl tot de finish op de Mexicaanse grens dicht bij elkaar http://trackleaders.com/tourdivide15 .
Hier wordt zeker tot op het laatst gestreden. Een week lang gingen Jay Petervary en Neil Belchenko op kop, maar vanmorgen zijn ze ingehaald door Josh Kato en die heeft nu zelfs een voorsprong van 10 mijl opgebouwd. De Blue Dot volgers op http://www.bikepacking.net/forum/ultra- ... read/1200/ waren nog nooit zo talrijk. Ik blijf er niet voor op, maar ben wel benieuwd hoe het afloopt.
Prachtig filmpje op Facebook: na 2700 kilometer maar een paar honderd meter tussen nummers 2 en 3.
Ik geniet ook van de commentaren. Australiërs hebben die geweldige Engelse zelfspot met nog een extra-rauw kantje. Hoe anders dan de sentimentele adoratie die typisch is in de VS.
http://www.instagram.com/p/4gObF8Cb2J/? ... erskidmore
http://cyclingtips.com.au/2015/06/jesse ... -trans-am/
http://www.theage.com.au/victoria/ultra ... hyzpq.html

Donncha Cuttriss, die vanmorgen finishte, is ook geen doorsnee. Hij is een oud-boxer, heeft 5 nationale ballet titels (?), zat in het Ierse leger, studeerde Arabisch en 'retired at 39'. Wat hij in Rotterdam te zoeken heeft, is mij niet duidelijk geworden.
http://www.biker.ie/forum/showthread.php?t=143886
Eelco Weijmans finishte vanmorgen rond 5 uur, vlak voor middernacht Eastern Time, na 29d11h. Gemiddeld 240 km/dag. Knap!
Eelco is geweldig! Net als al de andere rijders, de Tour de France valt hierbij in het niets, is een lachertje. Begrijp ook niet waarom sommige op dit forum offroad en ultra-endurance races afdoen met opmerkingen zoals: "Zo geniet je niet van het landschap", "Zo weinig bagage is niet normaal" of "Dit heeft niets met wereldfietsen te maken" maar dan wel op de bank de TdF volgen.
Vraag me ook af hoe lang het nog zal duren voordat dit soort offroad-races, bv de TourDivide, commercieel gaan worden. Beetje winst voor bedrijfjes is altijd leuk maar grote sponsors etc zou toch jammer zijn.
Yopie schreef:..., de Tour de France valt hierbij in het niets, is een lachertje. ...
Ik vind dat je appels met peren vergelijkt.
De TdF renners zijn een elite, geselecteerd uit honderduizenden amateurwielrenners wereldwijd die jarenlang zeer serieus met hun sport bezig zijn. Ze worden uitstekend verzorgd, maar de prestatienormen zijn messcherp.
De TransAm en Tour Divide racers zijn een mix van topsporters en recreanten. Kijk alleen maar naar de tijden. In welke wedstrijd is een tijdverschil meer dan van 50% normaal? Dat neemt mijn bewondering niet weg voor wie het volhoudt om drie weken vol te houden. Maar die bewondering is uiteindelijk vooral een kwestie van persoonlijke affiniteit met de uitdaging en mijn eigen middelmaat.
Yopie schreef: Vraag me ook af hoe lang het nog zal duren voordat dit soort offroad-races, bv de TourDivide, commercieel gaan worden. Beetje winst voor bedrijfjes is altijd leuk maar grote sponsors etc zou toch jammer zijn.
Denk dat dit wel mee zal vallen.
De mensen die 'wielrennertje' willen spelen doen mee aan de commerciële cyclo's zoals la marmotte of evt meerdaags zoals de transalp.

Er zijn er denk ik niet zoveel die mentaal zo sterk zijn dat ze een selfsupporting race als dit of the transcontinental kunnen verteren en dus ondernemen.
Mijzelf incluis :lol:
Hoop dat jullie van mijn puntje genoten hebben :) Ik in ieder geval wel van de rit, was heerlijk, echter een aanrader die route (ook als je er lekker twee of drie maanden voor neemt).

Enne, Yopie, wanneer ga jij je eens voor dit soort ritjes aanmelden? Echt iets voor jou. Mocht je behoefte hebben aan een stukje overtuiging dan kan ik je wel met een aantal enthousiaste dames in contact brengen.. :p
Yopie schreef:Begrijp ook niet waarom sommige op dit forum offroad en ultra-endurance races afdoen met opmerkingen zoals: "Zo geniet je niet van het landschap", "Zo weinig bagage is niet normaal" of "Dit heeft niets met wereldfietsen te maken"
+1!

Twee jaar geleden was ik bij een presentatie van een Vlaamse gast die de Tour Divide in een knappe tijd had gereden. De helft van zijn verhaal ging over alle mooie natuur die hij onderweg had gezien. En ik hoorde Laurens ten Dam tijdens de laatste TdF in een interview zeggen dat hij mooie plekjes waar hij langsfietst na afloop in een boekje noteert, om later met zijn gezin nog eens te kunnen gaan kamperen.

De TdF is overigens een heel ander soort inspanning dan de Trans-America. Vier, vijf uur per dag keihard knallen op het hoogste niveau in de wereld of vijftien tot twintig uur per dag op je eigen tempo doorrijden is gewoon niet te vergelijken, niets ten nadele van het ene of het andere. Dat de Trans America met supportteams werkt, maakt het ook geen lachertje vergeleken met de Tour Divide of de Trans Continental Race, die self supported zijn.