Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Surly Long Haul Trucker Handgebouwd €1395 - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Surly Long Haul Trucker Handgebouwd €1395

He hobbybouwer. Ik neem toch aan dat je deze mooie fietsen zelf gebouwd hebt? :
Hobbybouwer schreef:Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kom kom Leon, je weet het antwoord al, dus je kunt er net zo goed direct bijzetten wat je daarvan vindt (en ik denk dat ik dat al kan raden).
Beste mensen,

Als er iemand is die wil zien wat ik doe en hoe ik het doet, kan hij of zij gewoon mailen en langskomen. Ik vind het gewoon leuk om op fietsvakantie te gaan en zelf mijn fietsen te bouwen en heb in de loop van de jaren ondekt dat er een hoop onzin wordt verkocht. Ga naar een 'specialist' als je het niet vertrouwd en laat jezelf een fiets aansmeren van 2000 Euro, 3000 Euro of meer. Ik doe niet aan peperdure frames, peperdure onderdelen en exotice remmen of schakelsystemen gewoon omdat ik daar niet in geloof. Ik doe dit uit hobby en ik ben op deze site van meet af aan tegengewerkt omdat fietsen van onder de 1500 Euro de mark verpesten, kijk eens goed wie de sponsoren van de wereldfietser zijn en je weet genoeg. Ik ga hoe dan ook bewijzen dat ik voor nog geen 1500 Euro fietsen kan leveren die beter zijn dan de fietsen waar je bij de 'specialist' het dubbele voor betaald.
Pat schreef:
Hobbybouwer schreef:Een voorbeeld van hoe een hangebouwde LHT er uit ziet

https://www.youtube.com/watch?v=cS55np30m4w

Dit is geen LHT maar een Surly Disc trucker. In je vorige posts zie ik alleen maar links en afbeeldingen naar surly's uit het buitenland. Het lijkt me beter voor je PR dat je eigen portfolio laat zien, hoe jouw, eventueel gebouwde fietsen eruit zien.

Misschien ben ik een beetje paranoïde maar de geïnteresseerden in deze thread zijn allemaal "first time posters" - dat vindt ik wat verdacht.

gr,
Patrick
Klopt maar de Disk trucker is niets meer of minder dan een LHT met schijfremvoeten.
[quote="Ave Gone"]He hobbybouwer. Ik neem toch aan dat je deze mooie fietsen zelf gebouwd hebt?

Kom een keer langs dan kun je zelf zien wat ik gebouwd heb. Ik wil iedereen vragen alleen leuke bijdragen te leveren, inhoudelijke vragen kun je prive voor terecht, beperkt je in deze treath svp tot inhoudelijk comentaar op de fietsen of het concept.
Hobbybouwer schreef:
Ave Gone schreef:He hobbybouwer. Ik neem toch aan dat je deze mooie fietsen zelf gebouwd hebt?
Kom een keer langs dan kun je zelf zien wat ik gebouwd heb.
Als het niet te ver is? Wat is je woonplaats?
Ik woon in Hoorn NH stuur een prive berichtje als je lang wil komen. Het kan overigens nog goedkoper maar dan heb je geen Surly Frame
Kan iemand anders even langsgaan? Het is voor mij wat ver met 510 km retour.
Jefferson woont nog veel verder weg, maar die wil gewoon een mooie met de hand gebouwde fiets, wat is een dagje autorijden als je de perfecte vakantiefiets kunt laten bouwen voor zo'n prijs? Je moet hem dan wel als die klaar is ook nog ophalen maar dan nog kan dat als je echt zo'n fiets wilt geen probleem zijn.
Beste mensen,

Graag on-topic blijven hier. Kijk of je het via PB af kan of dat er hier echt een bericht geplaatst moet worden.
@hobbybouwer - mooi initiatief alleen fietsen afkraken die wat duurder zijn vind ik niet zo aardig van je.
Het is goed om een bepaalde overtuiging te hebben maar laat ook ruimte voor andere perspectieven. :wink:
Als je kijkt op een site als CGOAB en ziet waar ca. 90% op rijdt dan zit Hobbybouwer er met zijn filosofie niet zo ver naast. De meeste wereldreizigers op CGOAB (dit zijn mensen die daadwerkelijk de wereld rond fietsen, mind you) rijden op een soortgelijke fiets die Hobbybouwer dus ook bouwt.


Niks mis met spul dat sterk, duurzaam en eenvoudig zelf ( en ook door een fietsenmaker op een straathoek in Hanoi) te repareren/onderhouden is. Dat dit idd voor €1400,- te realiseren is en dat je daarmee prima een reis rond de wereld kan maken steekt de SRM-adepten wellicht? :wink:
CGOAB? SRM? Wuh? Wah?

Is het nou echt zoveel moeite om af en toe eens een linkje te plaatsen, of wellicht een afko eens uit te schrijven?
pedalman schreef:... steekt de SRM-adepten wellicht? :wink:
Ik ben vast geen SRM-adept, want ik weet niet eens wat het betekent :wink: , maar ook ik vind de prijzen van veel fietsen tegenwoordig exorbitant hoog, dus "mooi initiatief" !!
Excuus :D


CGOAB: crazyguyonabike.com
SRM: SonRohloffMagura en tegenwoordig ook Gates belt erbij.
Zoveel keuzes, zoveel meningen. Voor ieder wat wils, prachtig toch.
Iemand post hier een aanbieding om een fiets te bouwen en er volgt een draad met ongefundeerde verdachtmakingen. Vreemd. Ik zou zeggen eerst onderzoek doen en dan eventueel kritiek spuien, niet andersom.
Overigens, en dat is mijn persoonlijke indruk, heb ook ik de indruk dat de vakantiefietsenmarkt in NL onevenredig wordt gedomineerd door de Rohloff-fanclub en meer in het algemeen is er een overdreven nadruk/race naar steeds duurdere fietsen en systemen. Het lijkt de autoindustrie wel.
Alsof je op een relatief gewone fiets niet kunt reizen.
Wat een onzin.
Het is pure commercie, niet verschillend van andere luxe sectoren. Zie (als voorbeeld) een site als St Christoforus; het wordt steeds gekker en iedereen trapt erin.
Komt op mij ook over als een mooi initiatief van Hobbybouwer. Mooi toch! Vraag mij ook af waarom daar ongefundeerde verdachtmakingen op moeten volgen. Dat komt de sfeer op dit platform m.i. niet ten goede. Zijn het heilige huisjes waar tegenaan wordt geschopt? Ik weet het niet, maar als Rohloff rijder voel ik mij niet onheus aangesproken. Altijd goed toch om ontwikkelingen te volgen die 'teruggrijpen' op wat er is/was?!
Ach. Blijven hameren op "ongefundeerde verdachtmakingen" komt de sfeer ook niet ten goede. En de suggestie dat er in dit draadje kritiek is op de kwaliteit van de onderdelen in vergelijking tot Rohloff etc. komt van Hobbybouwer zelf.

Wat Hobbybouwer aanbiedt is om op basis van los verkrijgbare onderdelen geheel naar wens een fiets in elkaar te zetten. Ik vind dat een mooi initiatief. Het kan wat toevoegen naast de huidige fietsen die je naar wens kunt laten opbouwen (Santos, Koga Signature, Snel, etc.).

Je kunt dat opbouwen natuurlijk zelf doen. Wat Hobbybouwer toevoegt is tegen een commercieel tarief de onderdelen afstemmen en inkopen, en de afmontage voor je verzorgen. Of je op het afmonteren zelf garantie krijgt blijft onbenoemd. De kwaliteit van het afmonteren kan niet worden beoordeeld, want er worden alleen foto's van andere fietsen getoond. Dat daar vragen over komen vind ik niet zo raar. (Waarmee niet gezegd is dat de kwaliteit slecht zou zijn.)