Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fiesten in Myanmar - Forum Wereldfietser

Fiesten in Myanmar

Hallo,

Wil graag eind dit jaar fietsen van zuid Myanmar naar Noord Myanmar.
Lees dat ziens 2013 je via Thailand de grens over kan steken bij Kawthaung – Ranong.

Maar dat verder reizen naar het Noorden moeilijk is.
Is er iemand met deze fiets ervaring?

Groet,
Henk
Ik was een jaar geleden in Kawthaung. Je kunt met een bootje van Ranong (Thailand) naar Kawthaung(Birma), maar je mag maar tot zo'n 40 km buiten Kawthaung fietsen. Daar is de weg afgesloten: gevaarlijk gebied.
Robert van Weperen, een andere fietser, vertelde mij dat hij eerder vanaf Kawthaung een boot had genomen naar een flink stuk noorderlijker in Birma. Was een vreselijke ervaring, want de boot vertrok om 4:00 uur in de nacht en de boot was vol, warm en vol lawaai van de stampende motor. Daarna een lang stuk zeer zware weg.
Tijdens mij verblijf in Kawthaung was deze boot niet in de vaart.
Zie het volgende artikel van Robert van Weperen: http://vanweperen.nl/wp-content/uploads ... mar_NL.pdf
Hoi,

Wij zijn op dit moment in Myanmar, bijna in Yangon. Wij hebben anderen ontmoet, bijvoorbeeld een Duitser die via Ranong Myanmar uit gereden is. Het laatste stuk in Myanmar had hij constant een politie escort bij. Er zijn in het zuiden namelijk nogal wat verboden gebieden (ten zuiden van Mawlamyine) Dus vrij reizen is er niet echt mogelijk. Wanneer je via Mae Sot de grens over gaat is het een stuk relaxter. (De eerste etappe is op gloednieuw asfalt, zo glad kom je hierna niet meer tegen) vanuit hier kun je alle hoogtepunten van Myanmar makkelijk bereiken per fiets.

Myanmar is echt fantastisch om te fietsen, de mensen zijn echt geweldig. Er is op veel plekken WiFi maar soms heel sloom (soms zelfs in een simpel theehuis waar je het echt niet verwacht). Pinnen lukt niet altijd ivm internet verbindingen maar in iedere (middel)grote plaats is wel een pinautomaat te vinden.

Visum voor 28 dagen, wij gaan in Yangon proberen het te verlengen. Mocht dat niet lukken dan weten we in ieder geval dat je tot 14 dagen later het land kunt verlaten, je betaald per dag 3 dollar en 1x 3 dollar adm kosten.

Heel veel plezier!!! En wie weet tot onderweg ;-)
Leigh en Floor