Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fietsroutes Moezel - Forum Wereldfietser

Fietsroutes Moezel

We gaan dit jaar met een groep naar de Moezel. Omgeving Leiwen. En ik ben nog opzoek naar mooie routes om te fietsen. Als het kan GPX bestand. Aangezien wij daar nog nooit zijn geweest en ik op internet niet veel kan vinden.
Wie kan mij daar aan helpen?

Gr,
Erwin
Kijk eens op www.gpsies.com en dan de zoekopdracht gebruiken.
Bedankt, daar zat genoeg tussen. Goeie site!
Wij komen regelmatig met de camper aan de Moezel ,En het is daar erg mooi fietsen zo lang je langs het water blijft.
De linker en rechter oever hebben vaak steile hellingen waar je als ongeoefende fietser veel moeite mee zal hebben.
Klaas
saagstree schreef:En het is daar erg mooi fietsen zo lang je langs het water blijft.
De linker en rechter oever hebben vaak steile hellingen waar je als ongeoefende fietser veel moeite mee zal hebben.
Klaas
Dan veronderstel je dat het langs het water mooier is omdat de weg minder steil is? Ik zou juist naar het Moezelgebied gaan voor de klimmetjes: dat vind ik mooi. Het ligt er dus maar aan waar de TS naar op zoek is.
Ik vind dat ook mooier maar waarschuw alleen dat het voor ongetrainde fietsers het erg pittig kan zijn.
klaas
Maar als je dat klimmetje het dal uit gehad hebt (pakweg 200 hoogtemeters, dus zo dramatisch is dat ook weer niet) is het boven weer vriendelijk glooiend.
Tussen Trier en Cochem zit je toch algauw op zo'n 350 klimmeters om boven te komen. Dat is voor West-Europese rivierbegrippen best veel. Geen probleem voor een ervaren fietser natuurlijk, maar voor de gemiddelde ongetrainde Moezeloeverfietser ondenkbaar.Alleen langs de oevers fietsen is ook mooi en vooral gezellig, overigens. En bij mooi weer heel druk met de wat bedaagdere fietsers.
Mwa, 200 a 350 dan. :lol:

Voor wie dat niet haalt (gemiddelde stijgingspercentages al snel richting de 7%) is het dal zelf inderdaad de enige mogelijkheid (ook er mooi trouwens), wie wel wil klimmen kan gewoon lekker steeds het dal in en uit.

Afgelopen zomer met bagage ben ik op een paar bochtjes afsnijden na wel in het dal gebleven tussen Koblenz en Konz.

Maar voor bv families lijkt het mij zeker een geschikt gebied.
Misschien kan de TS even aangeven wat zijn voorkeuren zijn: wel of niet klimmen. Dan krijg je een passend advies. Nu is het gokken. Dat doe ik liever in het casino, of op de beurs.
Wij zijn getrainde fietsers, dus klimmen zoveel het kan.
Behalve wat ik van de zomer heb gefietst (met bagage) heb ik geen gpxen voor je, maar je moet vooral het landschap even doorhebben: licht glooiend land met een 200-300 meter ingesleten rivierdal. Dus als je wilt klimmen zul je van dat rivierdal gebruik moeten maken. Er zijn genoeg weggetjes het dal in en uit (ook kleinere weggetjes). Soms kronkelt het dal zo dat je via 200m klimmen direct gevolgd door 200 dalen een bocht van de rivier kunt afsnijden, da's ook leuk. Bij Leiwen is het dal iets minder diep, en wat breder dan een stukje stroomopwaarts (meer richting Koblenz dus)
De fietspaden langs de rivier en langs/door de wijngaarden zijn ook mooi trouwens.