Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Carnavalstocht 2016, 6 - 9 febr: Limburg en over de grens - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Carnavalstocht 2016, 6 - 9 febr: Limburg en over de grens

Volgens de aanmeldingen zijn we morgenavond met 8 personen. Tot morgen!
Waxinelichtjes mee. In de hut zit geen electriciteit.
Gr.
Betty
Aggregaat mee, in de hut zijn geen waxinelichtjes.
Weer thuis na heerlijk weekendje fietsen.
Had een dagje langer kunnen zijn maar de wind dacht er anders over!
Maar het plezier was er niet minder om.
In drie landen gefietst en veul leut gezien!
Mark dank voor de mooie route's en de reserveringen.
Hier nog link met wat foto's van de tocht.
(de laatste foto was met wind mee!!)Hi Hi
Groetjes
Henk de Leeuw

https://plus.google.com/u/0/11693031138 ... 0828723114
In Schinveld is vandaag een carnavalswagen omgeblazen door een windstoot. Daar zijn we langsgefietst, we hadden wel hartstikke vermorzeld kunnen worden.
Voor de thuisblijvers even een stukje geschiedschrijving over de tocht der tochten.
Vrijdag kwam een select gezelschap van een fietser of acht samen op het natuurkampeerterrein in Sint Anthonis. Na een gezellige avond en een warme nacht (een graad of 6) werden we de volgende morgen gewekt door gezellige carnavalsliederen. Er werden nog vier zielen opgepikt op het station in Boxmeer, waarna we koers zetten naar het zuiden.
Tijdens een droge dag in en rondom de Peel, waarbij de temperatuur zo rond de 12 graden schommelde, koersten we door een afwisselend landschap, door Helmond en over een prachtig stuk heide (waar de zon zowaar nog even doorbrak). Onderweg mochten we regelmatig kennis nemen van carnavalsliederen en in Lierop van een heuse carnavalsoptocht.
De avond werd doorgebracht bij de houtkachel in een grote partytent op de pipowagencamping in Someren-Heide. Met tien mens vertrokken we de volgende morgen naar het zuiden, terwijl de wind juist de andere kant op ging. Het werd zodoende een pittige tocht, maar wel weer door een prachtig landschap. De lucht was nogal grijs, en doordat de routeplanner een pontje had bedacht maar de pont zich had bedacht tikten we nog even zowel België als Duitsland aan (eerlijkheidshalve weet ik niet of dat kwam doordat ik zelf alternatief reed, of dat dit echt zo in de route opgenomen was).
Net voor Heerlen/Brunssum verlieten nog drie fietsers de groep om met de trein weer andere verplichtingen na te jagen, en zo arriveerden we met z'n vijven - en dat terwijl het intussen weer strak blauw was en na nog een gezellige optocht - op de stadscamping.
Ook hier hadden we weer een prachtige accommodatie om enigszins warm en zeker droog te kunnen zitten. Aangezien de weersvoorspellingen voor maandag bizar waren (extreme wind en bijzonder veel regen) werd er een alternatieve route gecreëerd: niet meer naar het zuiden, maar weer naar het noorden.
Maandagochtend kwam het bericht dat menige carnavalsoptocht zou worden afgelast vanwege het weer, en kozen nog twee deelnemers voor de trein. Zo reden we op maandag met z'n drieën een fabuleuze route van Heerlen naar Roermond. De lucht was strak blauw met grote donkere wolken, heel dreigend, maar we reden om alle buien heen (en met de storm in de rug). Het glooiende Limburgse landschap werd verruild voor een stuk Duitsland, en net toen we een afdak passeerden, passeerde er ook een hoosbui. Maar na vijf minuten was de hemel weer stralend blauw en met de zon in de rug arriveerden we nog voor tweeën - en geheel droog - bij station Roermond.

Zo werd de Carnavalstocht dus iets korter dan gepland, maar de route was erg mooi en het gezelschap aangenaam. Marc, dank voor de organisatie en een ieder ander voor de gezelligheid.

Rik.

Afbeelding
De Activiteitencommissie dankt Marc van Glabbeek voor de uitstekende organisatie. Marc graag tot een volgende keer.

Was de wintertrektocht de tocht van de sneeuw, zo was de Carnavalstocht de rit van de snijdende wind.

Wat gaat de volgende tocht ons brengen? Dit is de Paastocht 25 -28 maart. Staat deze al in je agenda?

Nu eerst de Fiets en Wandelbeurs op 20 en 21 februari (waar veel van onze leden betrokken zijn) en onze eigen Wereldfietsbeurs op 20 Maart.
Met ook nog onze regiodag op 12 maart in Dronten.
Prima gelegenheden om na te bomen over de afgelopen tochten en uitstekende momenten om onze ervaringen te delen met anderen.

Er komen verslagen van beide afgelopen tochten in ons tijdschrift.

Tot ziens bij de Wereldfietser!
Hoi,
Iedereen weer droog thuis.
Marc bedankt voor de organisatie, Rik voor het verslag en Henk voor de foto's.
En een ieder voor de gezelligheid. Ik heb een heerlijk weekend gehad.
Gr.
Betty
Ik ben ook weer heelhuids thuisgekomen, al deed het laatste stuk van Sloterdijk naar Haarlem me wel heel erg terugdenken aan de Wind(ter)tocht van 2015. Het was een hele uitdaging om mijn fiets op de weg te houden en sneller dan 14 km per uur ging niet.
Maar dat was niet erg omdat we vanaf Heerlen tot Roermond zo ongeveer de Limburgse bergen overgevlogen waren. Mocht ik toch nog even afzien voordat alle fietsspullen weer de kast in gaan!

Iedereen bedankt voor een fijn lang weekend! Vrijdag heerlijk overnacht in St Anthonis, zaterdag een pittig tochtje van Boxmeer naar Someren, zondag nog meer wind op weg naar Heerlen met een stormachtig nachtje kamperen en maandag was het fijn om optimaal gebruik te maken van de stevige wind en terug naar Roermond te fietsen.

Om nog even na te kunnen genieten is hier nog wat meer beeldmateriaal van dit weekend!
Ja daar zijn ze dan, de FOTO'S (niet alleen die hieronder dus, maar klik even op het koppelingetje en dan op 'Carnavalstocht 2016').

Afbeelding
Helaas was er in het volgende nummer van het tijdschrift (verschijningsdatum 8 april) geen ruimte meer om het verslag van de carnavalstocht te plaatsten. Het staat nu op de website, onder 'activiteiten' - 'verslagen'.

Of klik gewoon even hier.
En volgend jaar gaan we gewoon verder waar we gebleven waren, het zuiden van Limburg en het noorden van België in.