Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Lange fietsvakantie met peuter? - Forum Wereldfietser

Lange fietsvakantie met peuter?

Beste lezers,

Op dit moment zijn mijn partner en ik aan het overwegen om 6 maanden op fietsvakantie te gaan met onze peuter die dan ongeveer 1,5 jaar oud zal zijn.

Graag zouden wij in contact komen met mensen die ervaring hebben met (lange) fietsvakantie met een peuter. Wellicht kunnen wij wat vragen stellen die wij zullen tegenkomen of kunt u onze aandacht alvast op een aantal zaken richtten die je alleen weet door ze te ervaren.

Bij voorbaat dank en groet,
Joshua
Met onze dochter van 14 maanden 2 maanden door Nieuw Zeeland gefietst. In de fietskar, een Chariot Cougar2. Dat was toen een kar die redelijk licht van gewicht was en klein op te vouwen voor in het vliegtuig. Bij vertrek in de ochtend deden we het meestal redelijk rustig aan, vertrek rond 11 uur, waardoor zij al heel moe was en snel in slaap viel. Je kunt dan 2 a3 uur lekker doorfietsen. De reacties onderweg zijn hartverwarmend. Iedereen vind het prachtig dat je op reis bent met je kleine kindje.

Op faceboek is een fietsen-met-kinderen-groep actief. Daar moet je ook eens een kijkje nemen. Maar vragen hier stellen kan natuurlijk ook. :D

https://www.facebook.com/groups/fietsva ... n/?fref=ts
Overgenomen

Op Landgoedcamping Westerwolde in Assel (bij Apeldoorn), zal dit jaar voor de 12e keer het Fietsen met Kinderen Kampeerweekend gehouden worden. Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni a.s. is daar voor gezinnen alle gelegenheid ervaringen uit te wisselen, elkaar bij te praten, te fietsen en te spelen.

Gezelligheid en plezier staan voorop! Het idee erachter is heel simpel: een weekend op een camping voor gezinnen die met kinderen op fietsvakantie willen gaan. Informatie met elkaar delen over materiaal en fietsroutes terwijl de kinderen lekker samen spelen en merken dat ze niet de enige op aarde zijn wiens ouders per se met de fiets op vakantie willen.

De camping ligt midden in de bossen van de Veluwe en beslaat ongeveer 6000 m², verdeeld over 93 ruime plaatsen en het tententerrein. Om het echte buitengevoel te koesteren, is er op iedere kampeerplek de mogelijkheid tot het maken van een kampvuur. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen aanwezig en met de Kroondomeinen en Nationaal Park De Hoge Veluwe op fietsafstand is de camping een ideaal uitgangspunt voor liefhebbers van fietsen, wandelen en wild kijken.
Programma

Het programma (geheel vrijblijvend) ziet er in grote lijnen zo uit:
Vrijdag: aankomst, kennismaken en bijpraten
Zaterdag: fietstocht, picknick lunch en ‘s avonds gezamenlijk eten.
Zondag: in de ochtend afsluitende activiteit op de camping, na de lunch vertrek.
Kosten

Alle kampeerkosten, inclusief eten en drinken, zijn voor eigen rekening.
Aanmelden

Deelnemen aan het weekend? Super leuk! Meld je aan door het aanmeldformulier in te vullen.
Na aanmelding houden we je op de hoogte via de e-mail.
Meer informatie?

Neem contact op via: Kamperen@fietsenmetkinderen.info

Tot dan!

Pieter & Cynthia Wagemakers
Jochum & Anita van der Heide