Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Pirinexus - catalonie - costa brava - Forum Wereldfietser

Pirinexus - catalonie - costa brava

Wij willen eind juli de pirinexus route rijden met 2 grote kinderen.
Ik lees dat het noordelijk deel van de costa brava 'redelijk' rustig is in de zomer.
Kan de costa brava rustig zijn?
Andere ervaringen? Zijn er veel riviertjes om te zwemmen? Leuke, rustige campings,...?
Ik heb een paar weken geleden een deel van deze route langs de kust gefietst. Aangenaam fietsen langs wijnvelden en je komt door aardige oude dorpen (bv. Castello d'Empuries en Pals (paar km van de route). De route volgt hoofdzakelijk landbouwpaden op een paar kilometer van de kust vandaan, grotendeels onverhard, daar rijdt natuurlijk vrijwel geen verkeer. We passeerden in de buurt van San Père Pescador wel een aantal reusachtige campings, die nog geheel verlaten waren, maar het kan niet anders of in juli is het daar een geweldige kermis. Zoek je leuke kleine campings, moet je hoogstwaarschijnlijk niet langs de kust zijn, want daar is alles volkomen vertoeristiseerd en vercommercialiseerd. Mooi is de Costa Brava overigens zeker wel, met veel rotsbaaistranden. En verder zijn de directe verbindingswegen tussen de plaatsen langs de kuststrook druk tot zeer druk, zonder berm vaak. Die zou ik zeker zo veel mogelijk mijden.
Meer het binnenland zal het met de drukte wel meevallen, langs de Pirinexus ligt camping La Fageda bij Olot, mooi gelegen in het bos, je kunt in het vulkanische natuurpark Garrotxa daar ook mooi wandelen. Door de week was die camping heel rustig, maar in het weekend komen de Spaanse families en dan is het feest. Je weet niet wat je meemaakt bij zo'n plotselinge invasie op vrijdagmiddag.
Wat betreft de Costa Brava (directe kuststrook) is het zoals veel kusten in het hoogseizoen; volbezet eind juli.
In het binnenland is het natuurlijk wel rustig. Spanje kan sowieso een zeer drukke zomer tegemoet zien ivm met de massale toestroom van toeristen die een alternatief zoeken voor de door terrorisme bedreigde landen. (waar Spanje overigens ook toe behoort)

Het lijkt me een prachtige fietsroute.
Ok, bedankt alvast.
Nog iemand tips.
nog iemand tips?
We hebben drie weken geleden de pirinexus gereden. De route gaat bijna helemaal om de Costa brava drukte heen, je rijdt ook niet veel langs de kust, vooral landinwaarts. Als je het hele rondje wilt fietsen is het handig om te weten dat je in Frankrijk veel over gewone (drukke) wegen rijdt. Een deel van de officiële route tussen Maureillas-las Illas en La Jonquerra is onfietsbaar (rotsen, slechte weg steil), maar denk ik wel spannend (klauteren) met kinderen. Een groot deel van de route (Girona-Maureillas) gaat langs riviertjes, je moet soms wat moeite doen om er bij te komen. Wij hebben niet gekampeerd, maar vooral op het deel Girona-Maureillas zagen we er veel, vaak rustig en aan het water. Nog meer vragen?
Harmen
harmenploeg schreef:We hebben drie weken geleden de pirinexus gereden. De route gaat bijna helemaal om de Costa brava drukte heen, je rijdt ook niet veel langs de kust, vooral landinwaarts. Als je het hele rondje wilt fietsen is het handig om te weten dat je in Frankrijk veel over gewone (drukke) wegen rijdt. Een deel van de officiële route tussen Maureillas-las Illas en La Jonquerra is onfietsbaar (rotsen, slechte weg steil), maar denk ik wel spannend (klauteren) met kinderen. Een groot deel van de route (Girona-Maureillas) gaat langs riviertjes, je moet soms wat moeite doen om er bij te komen. Wij hebben niet gekampeerd, maar vooral op het deel Girona-Maureillas zagen we er veel, vaak rustig en aan het water. Nog meer vragen?
Harmen
Heel erg bedankt, Harmen.
Vonden jullie het een mooie tocht?
Wij vonden het vooral een afwisselende tocht, sommige stukken erg mooi, bijvoorbeeld bij Olot en in het noorden achter de Costa Brava. Je gaat de Pyreneeën in, maar rijdt ook dagen redelijk vlak. Heel veel rustige wegen of via verdes (in Frankrijk minder). Wel is het wegdek lang niet overal even goed, er zitten hele stukken onverhard tussen, soms ook slecht. Het is erg goed aangegeven, behalve in de bebouwde kom. Als klopt wat de Turismo ons vertelde moet er nu een nieuw gidsje zijn, anders is een GPS-track handig