Additionally, paste this code immediately after the opening tag: (on)zin van speciale fietsbroeken - Forum Wereldfietser

(on)zin van speciale fietsbroeken

Wat zijn jullie ervaringen met de zogenaamde fietsonderbroeken.Hierin zit een speciaal kruis genaaid die vocht opneemt en eruit ziet als een "Tena Lady" Ik ben een beginnend fietser en wil weten....Kopen of onzin?

Een fietsbroek heeft wel degelijk zin, voor langere tochten. Het voorkomt problemen, als een geirriteerde huid. Het wordt minder vochtig door zweet en er zitten geen hinderlijke naden in.
Maar een fietsbroek werkt beter dan zo'n onderbroek, daarom is het beter om die meteen te kopen.

(Hier stond iets over een ligfiets) :oops:
Ik schoot een beetje door.

Hallo Blanche,

Inderdaad geen onzin, zo'n fietsonderbroek, maar zoals ook de vorige reactie al duidelijk maakt, alleen gebruiken als je er beslist niet als een Tour de France renner(ster) uit wilt zien. Anders is een "echte" koersbroek aan te bevelen. Daarmee voorkom je dat je toch nog op naden zit (die gaan irriteren op den duur) van de broek die je over je fietsonderbroek draagt.

Enne..... een goed zadel is een must, maar dat zal ook jou wel duidelijk zijn.

8O Het promoten van een ligfiets (met vermelding van merk en type) naar aanleiding van deze vraag lijkt me toch een tikje misplaatst.... Ik neem toch aan dat de vraagstelster of die keuze al heeft gemaakt, dan wel nog eens komt met een vraag betreffend het kiezen van een fiets........!

Blanche, een heel leuke tocht en prettige kerstdagen in Marokko gewenst!

Met vr. groet, Dick

--- Mens, ga toch fietsen! ---

Zelf gebruik ik de losse fietsbroeken van Giant.
Short met een fietsbinnenbroek bedoel ik.
Zo kan je overal komen (in ieder land) zonder dat je letterlijk en figuurlijk raar bekeken wordt.
Een must voor Thailand en ander oosterse landen die er andere normen op na houden.

Trouwens Dick, ik gebruik deze broek ook op mijn Optima Orca ligfiets hier in Thailand. :mrgreen:

Het klopt onderdaad. Somchai fietst hier in Chiang Mai rond in een Giant short met binnenbroek. Ben vandaag met Somchai wezen fietsen. Samen met een groep Nederlanders van Fox, die hij moest begeleiden.Een tochtje van 35 Km , want meer kun je die foxen niet aandoen. Somchai is een meester entertainer onderweg. Hij kent alle kleine weggetjes rond Chiang Mai. Tijdesn de tocht klpat hij Vlaamser dan hij normaal doet, maar dat hoort bij zijn act.

Groetjes uit Thailand,

Bert
Persoonlijk ben ik zeer overtuigd van het nut van fietsbroeken, maar veel minder van het nut van fietsonderbroeken. Het fijne van een fietsbroek is namelijk, dat hij ook volslagen glad je dijen omspant, zodat die niet langs het zadel schuren. En alle combinatiemodelletjes die ik tot dusverre gezien heb bevatten zoveel losse stof, naadjes en/of zelfs klittenband op de gevoelige plekken, dat ze me eerder contraproductief lijken.

Mijn oplossing op momenten dat een fietsbroek (est)ethisch onverantwoord is: draag er een dun en soepel shortje overheen, of een rokje. Dan heb je echt the best of both worlds, zonder dure designspullen.

Groetjes,

Astrid
En dat voornamelijk van mannen! :oops:
Lachen! Ik heb inmiddels een fietsonderbroek gekocht. Ik ga namelijk naar Marokko en wil daar mijn gewone kleding blijven dragen.
Bedankt voor de reacties! Blanche

Is een fietsbroek ook een echte aanrader voor een tochtje van 7-10 dagen? Of is het eigenlijk al een aanrader voor 1 dag? Of kan ik het voor die week wel laten?

Ik vind een fietsbroek een zegen sinds ik tochten van meer dan 2 uur fiets.
Het ligt ook een beetje aan de bouw van het bekkengebied, denk ik. De een zal sneller last hebben van een schurende broek in zijn liezen dan een ander. :D

Ik heb er laatst in de actie ook twee gekocht (gewone fietsbroeken dan). Lijkt me wel eens goed om te proberen. Ik heb met katoenen korte broeken altijd last van schuren in het kruis :oops: Komt denk ik vooral doordat het katoen niet snel genoeg droogt en je de halve dag op een natte broek zit... Drogen zemen eigenlijk wel wat sneller?

Hoe zit het met broekbroei?

Heeft echt wel zin zo'n fiets(onder)broek. Wij kunnen eigenlijk niet meer zonder!
ZO'n fietsonderbroek heb ik (Ellen) ook thuis liggen, maar die gebruik ik eigenlijk nooit, een echte koersbroek is toch gewoon fijner.
Soms gaat het wel wat broeien bij warm weer, dat is dan wel het nadeel van die koersbroeken. Maar met een leren zadel heb je daar ook weer wat minder last van!
Als iemand wat tegen dat broeien weet, houden wij ons aanbevolen!

Groetjes,
El & El

Dat klinkt echt heel smerig 8O
Bij het fietsondergoed wat de Lidl deze week verkoopt/verkocht zaten ook fietsonderbroeken in de vorm van shorts, toch de dijen een beetje bedekt en geen geschuur in de liezen... Wat mij wel een beetje tegenviel is dat het(met name de shirts) niet bepaald rekt, een maatje groter dan je anders draagt is dus wel een aanrader!
Ik vind het prachtig dit soort discussies (serieus) maar ik lees hier tenminste " de echte voor- en nadelen " van fiets- onderbroeken. Misschien is er ook een Wereldfietser (of gast) die een scherp gesneden modelletje in gedachte heeft of hierdoor op de gedachte wordt gebracht? Ik wil best wel testrijder zijn!

Wil

Ik rijd altijd met normale onderbroek van de hema en een gewone broek op een Brooks zadel. En het rijdt fantastisch.
Ooit heb ik eens op een gelzadel gezeten met een fietsbroek aan maar na een kwartiertje moest ik al gaan staan omdat ik het zitten niet uithield.
Wil schreef:Ik vind het prachtig dit soort discussies (serieus) maar ik lees hier tenminste " de echte voor- en nadelen " van fiets- onderbroeken. Misschien is er ook een Wereldfietser (of gast) die een scherp gesneden modelletje in gedachte heeft of hierdoor op de gedachte wordt gebracht? Ik wil best wel testrijder zijn!

Wil
Ik betwijfel of een string-model-fietsonderbroek niet zal schuren :lol:

:D Ik heb ooit zowel een fietsbroek met zo'n verdikking op het zitvlak gekocht. Ook een fietsonderbroek met iets verdikking aan zitvlak geprobeerd. Ook afzonderlijk geprobeerd. Ik zweette mijn broek uit. Alles weggegooi.
Nu zweer ik bij langere "hollands eenheidprijzen magazijn amsterdam" (HEMA dus) onderbroeken. Ze hebben ze soms zonder middennaad en gewone kahki half korte HEMA broek van katoen. Dat het zitvlak zwart wordt is een nadeel. Maar in de zon is wit ook weer lekkerder. Rob

Wij fietsen al jaren zonder fietsbroek. Ik had in de tropen last van smet. met een goed zadel voor mij Terry en gewoon een syntetische onderbroek en dito bovenbroek heb ik nooit meer last. Ik vind het ook geen gezicht als je met zo,n fietsbroek, die niets verhuld rondloopt.

Ik heb de ervaring dat niet iedere koersbroek hetzelfde is. Als je een koersbroek koopt, koop dan een goede en bezuinig er niet op. Je zit er tenslotte de hele dag in.

Ik gebruik koersbroeken van Santini SMS die je bij de gespecialiseerde wielerzaken kunt kopen. Hier ben ik zeer tevreden over. gewoon goed spul. De broeken zitten als gegoten, lekker luchtig, geen broei (ook niet bij warm weer) en hebben een anti-bacteriele zeem.

Is die Santini SMS echt broekbroei-bestendig?????
Liggen die luchtige broekjes ook bij Eric Schuijt en Marco de Wit?